Црква

О послушању црквеној власти

Коме они служе када екуменизам шире?
Фото: spc.rs

Благослов Божији преко црквених власти се добија када су црквене власти у послушању Богу, православној вери и Светом Јеванђељу. Тада их са радошћу и великим усрђем треба слушати и волети.

Али имамо примере када су јеретици на превару и лукавство преузимали црквену Власт и ширили своју јерес и саблажњавали прост православни народ који је учен да треба да буде послушан. И сами ти црквени јеретици су тражили да их треба слушати јер су они владике и свештеници, е ту треба добро расуђивање у случајевима да јеретици преузму црквену власт. Божији је велики благослов ако их не слушате. Тада јеретичке црквене власти увек почињу да прогоне истините православне владике и свештенике да би лакше могли да шире своју јерес у цркви и народу. Проглашавају јеретици православне владике, свештенике и монахе да су лопови, расколници да би се прост народ саблазнио и уплашио, да не би пошли за правим православним владикама и свештеницима. Ко је силан у вери и жели да се бори за православну веру треба да иде за исповедницима, православним владикама, свештеницима и монасима који стоје у истини и држе се православних догмата и да не помиње патријархе и владике јеретике, а ко је слаб у вери, слабије жене и мала деца по снисхођењу могу да иду у званичну цркву, али само код православних свештеника, на пример отац Симеон из Рукумије и који су слични њему. И данас је наша православна црква измешана са јеретицима екуменистима и ми смо после критског јеретичког сабора (сабор потписао лукаво да су јеретици друге религије исто цркве) прекинули смо да помињемо званичне патријархе и владике и са тим чином ми смо затворили врата за јеретике екуменисте и остали смо чиста православна црква, док су у званичним црквама измешани православни и јеретици екуменисти.

15 правило двократног сабора: “За оне који се одвајају од општења са епископом, ради одређених јереси, осуђених од светих сабора или отаца, када, то јест, јавно проповеда јерес, и отворено је учи у цркви, као што се штите од општења са епископом, пре саборног разматрања, не само да не подлежу покајању прописаном правилима, него су и ДОСТОЈНИ ПОЧАСТИ која приличи православнима. Јер они нису осуђивали епископе, него лажне епископе и лажне учитеље, и нису расколом прекинули јединство цркве, него су се трудили да заштите цркву од раскола и подела.“

Док нас екуменисти оптужују као да смо ми непослушни и правимо раскол, а Свети Оци двократног сабора благосиљају и похваљују оне православне који не помињу епископе који проповедају јерес и сабор наглашава не само јерес коју је проклео Православни Сабор него наглашава и Оци као што је наш Свети Отац Јустин Поповић, Свети Серафим Собољев, који кажу „Екуменизам је свејерес“. И многи други свети оци исто проповедају да је екуменизам јерес, док је и православни сабор Заграничне цркве анатемисао екуменистичку јерес и екуменисте.

Нас који се држимо и примењујемо Светоотачке каноне као што је 15. канон двократног сабора о непомињању епископа јеретика, екуменисти јеретици проглашавају да смо непослушни и расколници док они сами крше апостолска правила и каноне о строгој забрани молитава са јеретицима. Папа и римокатоличка црква су јеретици, а екуменизам је свејерес, скуп многих јеретичких религија то јест религија антихриста.

Ко помиње патријарха лије воду на екуменистичку папску јеретичку воденицу!

Православни, не бојте се, Бог и Свети Сава, патријарх Небеске Србије, су са нама православнима.

Руски и српски православни цареви долазе на крилима Арханђела Михаила да ослободе и очисти Свету Русију и Светосавску Србију од екумениста и НАТО издајника.

Христос Воскресе

Господ Спаситељ

Долазећи Судија

Победитељ

Аутор: Инок дамјан Света Гора

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!