Crkva

O. Jovan Plamenac: Evroprajd kao ritualno ukopavanje srpskog roda

Ljubljeni narode Božiji, danas vas je u veličanstvenu Velikogospojinsku beogradsku litiju – i sve nas koji smo, ne mogavši da ćutimo, u duhu sa vama – sabralo zlo kojem gledamo u oči. Iskonsko sodomsko zlo koje čizmom zapadnjačke globalističke ideologije bjesomučno lupa na vrata duše srpskog naroda. Ta vrata su već dobrano odškrinuta mešetarenjem specijalizovanih nevladinih organizacija, prepuštanjem medijske i političke scene globalistima, dopuštanjem zapadnjačkim centrima moći da zloupotrebom načela ljudskih prava i demokratije uopšte presudno utiču na formiranje ovdašnje vlasti i na njenu politiku. A Crkva, stameni branič duše srpskog naroda kroz svu njegovu mučeničku istoriju, još od njegovog krštenja, danas ništa značajno ne čini da postavi ustavu toj bujici zla koja iz nje potiskuje Boga.

I to zlo je zahvatilo srbijanski politički život, mejnstrim medije, zakonodavstvo, školstvo, socijalne ustanove, kulturu, ušlo je u dječje vrtiće, dijagnostifikovano je i u Crkvi. I nije mu ni to dovoljno. Kao nezasita aždaja hoće još, hoće da sasvim satre srpski narod, da ga utrlja kao pikavac.

„Evroprajd“ u Beogradu, otjelotvorenje tog zla, ritualno je ukopavanje srpskog roda u već iskopanu raku. Učešće u njemu, učešće u njegovom organizovanju, logistička mu podrška u medijima i državnom aparatu, ali i njegovo opravdavanje, zataškavanje pogibelji koju donosi, pa i samo pranje ruku, ćutanje na njega, mazanje je Lika Božijeg u sebi novopaganskom nečistotom. Ćutanje na bogoborje „Evroprajda“ u Beogradu je gromoglasno „Razapni ga, razapni“ pred Pilatovom sudnicom.

Ne postoji toliko važan politički, državni ili bilo koji drugi interes zbog kojeg bi se tom zlu trebalo pokoriti, predati mu dušu. Lazareva kletva je svevremena, pa i ovovremena, i ona danas pada na svakog „ko je Srbin i srpskoga roda,“ ko podržava novopagansko zlo „Evroprajda“ u Beogradu ili se pred njim zavukao pod krevet.

Današnja litija je Srbinov zavjet Bogu.

Izvor: IFN

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!