Црква

О.Андреј Ткачов: Ово је Апокалиптички рат, и саму Апокалипсу Јованову свако треба да прочита много пута

Фото: Shutterstock

Ратови се воде око слике будућности.

Слика будућности наших непријатеља је неконтролисана власт звездано-пругастих. Они ће пљачкати цео универзум и побити оне који се не слажу. Украјинци ће њима бити полицајци и надзорници, што је и раније био случај. Њихова награда биће да некажњено убијају и пљачкају Русе, само зато јер су Руси.

Слика будућности наших непријатеља је царство лажи, трговина телима и душама, кратки тријумф вавилонске блуднице и ругање човеку у најинтимнијим и најсуптилнијим стварима (пол, породица…). Мучни свет разврата и крађе, над којим заседа чудовиште козјег лица. А име Христово је забрањено изговарати….

Наша слика будућности још није свенародно формулисана и усвојена. Али и отпор непријатељској слици будућности, њиховом садистичком и содомском тријумфу, ни то није мало.

У ствари, Бог жели да поново будемо и постанемо Света Рус, ковчег спасења света који тоне и Дом Богородице. Молитва, труд, породица, слава Творцу на свим наречјима, братољубље и васељенско псалмопеније – то је наш суштински идеал. Огромна земља, као један огромни Храм!

Ово је Апокалиптички рат, и саму Апокалипсу Јованову свако треба да прочита много пута! Тамо, у 18. поглављу, где се детаљно говори о Вавилонској блудници, читаћете о нашим непријатељима и нећете погрешити. У 21. и 22. поглављу читаћете о истинском циљу целог човечанства. У ствари, то је баш оно за шта се боримо.

Не треба о томе ћутати.

***

Борци за слободу говора – западни новинари и политичари – лажу тако да би речи морале да се заглаве у грлу самог лажова, да му горе уши и да му скочи притисак.

Али се то још не дешава. За сада је све у реду. И апетит, и сан, без икакве гриже савести.

Лаж је постала друга природа Запада и његових сателита. Заиста, по речима једног од њих, „ако кажеш истину све ће се распасти“.

Али, немојмо се заваравати. Лаж није мали грех, већ огроман. Тим више лаж професионална и бесконачна. И она има оца. Тако је о њему и речено – „отац лажи“. Он је – човекоубица. И још је речено у Светом писму: Погубићеш све оне који говоре лаж (Пс. 5:6).

И нека данас ништа не указује на скоро испуњење реченог. Напротив, лаж и смрт иду у таласима. Небо и земља ће проћи, али Реч Божија неће проћи и неће нестати. А тамо је, између осталог, записано: Погубићеш оне који говоре лаж!

Аутор: о.Андреј Ткачов

Извор: Искра

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!