Свет

Нулти пројекат глобалног лобија Клауса Шваба

Три државе су водеће у финансирању Светске здравствене организације (СЗО) и милитаризацији Украјине

Од 21. до 30. маја, СЗО је домаћин 76. Светске здравствене скупштине. Циљ: наметнути земљама и народима такозвани Споразум о пандемији и усвојити амандмане на Међународне здравствене прописе (МЗП) како би се променило међународно право кроз „јавно здравље“.

Интересантно је да је генерални директор СЗО Тедрос Гебрејесус наведен у глобалној бази података о тероризму још 1990-их година, а који жели да његови истомишљеници из Светског економског форума (СЕФ-а), Black Rock, Гејтс фондације, Рокфелера и других глобалистичких структура буду у стању да у потпуности контролишу становништво уз помоћ „здравствених пасоша”, продајући вакцине попут Фајзера као  „производа корисних за здравље“.

Амандмани на МЗП које је излобирао Шваб, заједно са „Концептуалним нултим нацртом“ (Conceptual Zero Draft) предложеног Уговора о пандемији, као и залагањем за измене истог, требало би да:

– Значајно проширити обим МЗП-а додавањем „правила“ која имају потенцијал да „утичу на јавно здравље“.

– Променити општи карактер саме СЗО из „саветодавне“ организације у организацију која доноси одлуке, тј. чији су прописи правно обавезујући (члан 1).

– Покуша да елиминише „поштовање достојанства, права и основних слобода појединца“ (члан 3).

– Даје генералном директору СЗО контролу над средствима за производњу кроз „планирање дистрибуције медицинских производа“ како би он могао да примора државе чланице да се снабдевају свим што је потребно „за борбу против пандемије“ (члан 13А).

– Даје СЗО овлашћење да захтева медицинске прегледе, доказе о профилакси и доступности вакцине, праћење контаката, карантина и лечења (члан 18).

– Предлаже увођење глобалног система здравствене сертификације (у дигиталном или папирном формату) са обавезним сертификатима о тестирању, вакцинама, превенцији, опоравку, као и формулара за локацију путника и здравствених декларација путника/туриста (чланови 18, 23, 24, 27, 28 , 31, 35, 36 и 44 и Прилози 6, 7 и 8).

– Створање обавезе успостављања, обезбеђивања и одржавања ИХР инфраструктуре на улазним тачкама (Анекс 10).

– Преусмеравање милијарде долара у индустријски комплекс хитне медицинске помоћи (Pharmaceutical Hospital Emergency Industrial Complex) (одељак 44А)

– Дозволи откривање личних здравствених података (члан 45).

– Да значајно проширити способност СЗО да цензурише оно што њени шефови сматрају дезинформацијама (Анекс 1, стр. 36).

Ове медицинске „иновације“ сада се у мањој мери тичу Русије: недавно је СЗО одлучила да затвори канцеларију у Москви, иначе специјализовану за незаразне болести. Одлука о томе донета је на посебном виртуелном састанку, на иницијативу Украјине. Према овој одлуци, „Московска канцеларија СЗО за превенцију и контролу незаразних болести биће затворена, а њене функције ће бити пренете на Регионалну канцеларију СЗО у Данској, најкасније до 1. јануара 2024. године.

Нажалост, ово затварање неће утицати на државну канцеларију СЗО у Русији. То значи да ће организација наставити да промовише Споразум о пандемији и друге сумњиве пројекте њихових газда. На пример, свођење људи на статус животиња ради веће контроле над њима.

У недавном интервјуу за Bright Light News (Белгија), епидемиолог др Мерил Нас рекла је да ће као део концепта јединственог здравља који је развила и промовисала СЗО, животињама и животној средини дат једнак статус са људима. Под маском Споразума СЗО о пандемији и предложениһ промена МЗП-а, Специјализована здравствена агенција УН ће добити централизована овлашћења, која ће заменити овлашћења влада 194 државе чланице.

„Један од метода које СЗО користи за добијање веће моћи је концепт који је представљен у Давосу 2012. на Светском економском форуму. Овај концепт каже да се здравље људи не може посматрати изоловано. Уместо тога, морамо заједно да бринемо о здрављу животиња, биљака, животне средине, важних система или екосистема… У том смислу, лекарима више није дозвољено да прате здравље људи. Уместо тога, потребни су нам еколози и ветеринари, патолози и тако даље, који ће бити укључени у овај процес. Мислите ли да ће СЗО подићи животиње на људски статус? Не, они само желе да своде људе на статус животиња“, наглашава М.Нас.

Експерт се усредсређује на чињеницу да ће генерални директор СЗО Тедрос Гебрејесус моћи да прогласи пандемију „уз најмању претњу у области јавног здравља од међународног значаја“. Такође ће моћи да „позива на увођење карантина широм света у вези са проглашеним ванредним ситуацијама у вези са климатским променама“.

ТАЈНЕ БУЏЕТА СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Бивши медицински службеник и научник Светске здравствене организације Дејвид Бел позива јавност да ближе погледа буџет СЗО „Око 80% буџета чине добровољни прилози, наменски … Приказани доприноси су доприноси који су обезбеђени за одређени пројекат на специфичним локацијама. Веома су директивни. СЗО, издвајајући 80% свог буџета, ради оно што јој спонзори кажу да ради, а не оно што би заправо могло да има благотворан ефекат на светско јавно здравље.

Буџет СЗО, као и све агенције УН, састоји се од доприноса држава чланица и приватних донација. Представљен је на сајту организације, где можете видети (у одељку „Извори финансирања“) ко је међу првих пет спонзора:

На првом месту су САД – 15,15%.

На другој приватној кампањи Гејтс фондација – 10,82%.

На трећем Велика Британија – 8,12%.

На четвртом месту је приватна кампања GAVI Alliance – 7,93%.

На петом месту је Немачка – 5,47 одсто буџета.

У стварности, структуре Гејтса, који је забринут за проблем смањења „вишка“ људи, одређују буџет СЗО за више од 25% (за поређење, допринос Русије СЗО износи само 0,5% њеног буџета). Они такође делују као индиректни спонзори преко приватних организација, укључујући ГАВИ алијансу. Њено пуно име је ГАВИ савез за вакцине (ГАВИ вакцинални савез).

Што се тиче водећих земаља чланица у финансирању СЗО, њих су три (САД, Велика Британија, Немачка), а оне су база за фармацеутске монструме. У САД, Johnson & Johnson и Pfizer су број 1 и 2 у топ рејтингу 10 најбољих на свету, Abbott Laboratories је број 8, Merck & Co је број 9, а поред тога, кампања Модерна, која није уврштена у првих десет. У Британији: GlaxoSmithKline је број 4, AstraZeneca је број 7. Немачку представља гигант Bayer AG, као и кампања BioNTech, која је развила вакцину против ковида заједно са Фајзером.

Исте три државе – САД, Велика Британија, Немачка – предњаче у финансирању милитаризације Украјине.

Аутор: Валериј Иљин

С руског превео Зоран Милошевић – https://www.fondsk.ru/news/2023/05/24/konceptualnyj-nulevoj-proekt-globalnogo-shvabianskogo-lobbi-59326.html

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!