Мишљења

Новости фалсификују информације швајцарске Велтвохе

Фото: Андреј Цукић//EPA-EFE/REX/Shutterstock

Претражих све швајцарске текстове Weltwoche да видим одакле толика хвала која као долази из дискретне и тихе Швајцарске, а коју преносе наше најтиражније новине Novosti. Нигде не нађох ниједан чланак сличан ономе којим Novosti хвале мафијашку владу a која је у криминалним радњама “добила изборе“:

https://www.novosti.rs/c/vesti/izbori-2023/1314862/veltvohe-aleksandar-vucic-kim-ana-brnabic

Eво једног текста, преведеног са немачког, који је евентуално могао да послужи као база за маштање лоповима из sns-a :

https://weltwoche.ch/daily/trotz-gegenwind-aleksander-vucic-gewinnt-wahlen-in-serbien-haushoch/

“Упркос препреци: Александар Вучић убедљиво победио на изборима у Србији

На парламентарним изборима у Србији побеђује Александар Вучић са Српском напредном странком (СНС). Према београдским институтима за истраживање избора Цесид и Ипсос, СНС је након пребројавања до недеље увече освојила 47 одсто, што је чиста већина (svajcarska laza!).

У односу на прошле изборе пре седамнаест месеци, странка је забележила раст од три процентна поена. СНС би могла да има апсолутну већину са 129 од 250 места у Народној скупштини (???).

Либерална опозиција, која се удружила у изборни савез „Србија против насиља“, добила је око 23 одсто гласова. Очекује се да ће то одговарати 63 мандата.

На изборе је утицало неколико фактора: председник Вучић је превремено распустио парламент, мотивисан две пуцњаве у мају у којима је погинуло осамнаест људи и сталним сукобом на Косову. Србија и даље полаже право на ову покрајину, која је претежно насељена Албанцима.

Мајска пуцњава изазвала је масовне протесте против Вучићеве владе. Либерална опозиција је тада формирала изборни савез.

Занимљиво је да резултат долази упркос томе што медији и стручњаци оптужују Вучића за ауторитарни стил власти.

Коначан коначни резултат Државне изборне комисије очекује се касније данас.“

Видите, ни реч о томе, да неки градови нису гласали како би мафијаши могли два пута да дају гласове у другом делу процеса гласања! Ни реч о људима доведеним из БиХ који не знају где да иду, пошто не познају град и немају место становања у Србији. Ни једна једина алузија на протесте испред РИК-а… Види се да ћуте о мафијашком систему у Србији – то је вероватно дало крила за овакав обмањујући текст швајцарских лажова који имају своје војнике на КиМ.

Ево и другог текста:

https://weltwoche.ch/daily/unsere-medien-empoeren-sich-ueber-den-ausgang-der-wahlen-in-serbien-und-beschimpfen-damit-die-dortigen-waehler/

“Владајућа Српска напредна странка (СНС) председника Александра Вучића била је победник избора са 47 одсто, чиме је добила апсолутну већину места у београдском парламенту. (ОВО ЈЕ ШВАЈЦАРСКА ЧИСТА ЛАЖ У СЛУЖБИ ИЗДАЈНИЧКЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ) Опозиција, која се ујединила у савез, добила је само 23 одсто гласова.

Овај изборни резултат никако не одговара швајцарским медијима (и њиховим често немачким извештачима). НЗЗ пише о „основаним оптужбама за манипулацију“, „превари на дан избора“ и изборној кампањи која се „не може описати као поштена“.

Тагес-Анзеигер штампа став дописника Суддеутсче Зеитунга: „Многи људи у Србији имају врло мало интереса за демократију. Председник Вучић је „власт обезбедио застрашивањем и манипулацијама“.

„Тагессчау“ на швајцарској телевизији СРФ такође је изразио своје гађење над победом „десничарске националистичке“ Партије прогреса и њеног „ауторитарног стила власти“. У програму се шапутало нешто о „миту“ и „изненадном нестанку струје на бирачким местима“. Победник избора је човек који „више пута гази демократске вредности“, прави монструм „који се тако очигледно држи власти изборним преварама“.

Очигледно је половина српских бирача у овој земљи описана као глупа, неука и корумпирана. Просто не може бити да је Александар Вучић могао да победи са осећајем реалности, стабилности и мерљивих достигнућа и напретка своје земље. Боље је братимити се са опозицијом и представљати њихове недоказане тврдње као чињенице.“

Сад упоредите ова два најновија чланка Велтwохе – Weltwoche са измишљеним хвалоспевањем издајничких новинара Novosti у служби мафијаша:

У срамотној чисто преварантској обради “швајцарског текста“ нема ниједне хвалоспеве које се чују у Novostima!

A 2. швајцарски текст је врљо увредљив чланак за све нас Србе који смо дозволили да нам се мафија изругава, да нас “представља по свету“ пa сад и тако бесрамно лаже по медијима.

Шта би се могло очекивати од мафијаша на власти који су фалсификовали гласачке спискове, довели стране држваљане па чак и туристе да гласају, користили имена мртвих, одељених, пресељених и лажно досељених… за “своје гласове“? Од “председника“ AV-a који је јавно признао да је командовао рушењем у Сава Мали где је усмрћен један полицајац? Који има на леђима афере Крушик, Јованица… убиства Ивановића, Цвијана, новинара… коме срБска застава смета и који хвали Мурата? Да ће његови слуђени, понижени, бедни медији донети веродостојне информације из света?

Ево једне приче o AV-y из NewYorkTimes-a, веродостојно преведене :

https://borbazaistinu.rs/vucic-tragedijom-u-skoli-pokusava-da-prikrije-clanak-o-njemu-u-nytimes-a/

“Нека борба буде непрестана“

Свима с благословом,

Др мед Јасмина Вучић Пеев,

у срБској 7532 ој години, у колодару, 20-ог

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!