Русија и руске земље

Нови руски закон забрањује операцију промену пола

Према речима председника Државне думе Вјачеслава Володина, операције промене пола у Сједињеним Државама порасле су 50 пута у последњих десет година.

Председник Русије Владимир Путин потписао је нови закон који забрањује медицинске интервенције које имају за циљ промену пола. Једини изузетак је операција за лечење урођених деформитета репродуктивних органа код деце. Закон такође забрањује измене званичних докумената након промене пола, а особама које су биле подвргнуте операцији промене пола забрањује да постану усвојитељи или старатељи. Поред тога, закон дозвољава поништење брака ако један супружник промени пол.

Закон има за циљ да се супротстави тренду родне транзиције који се примећује на Западу, а посебно значајном порасту операција промене пола у последњој деценији. Руски законодавци желе да спрече урушавање своје нације избегавањем ове културне промене. Према речима председника Државне думе Вјачеслава Володина, операције промене пола у Сједињеним Државама порасле су 50 пута у последњих десет година.

Присталице закона тврде да он штити земљу од западне антипородичне идеологије. Студије су показале да операције промене пола не доводе до побољшања менталног здравља у поређењу с контролном групом особа које нису промениле пол. Шведско истраживање које је обухватило податке из три деценије показало је да су појединци који су били подвргнути таквим операцијама имали 19 пута већу шансу да умру од самоубиства у поређењу са општом популацијом.

Овај закон наредни је корак после закона о забрани ЛГБТ материјала за децу. Путин је Русију позиционирао као браниоца традиционалних вредности, насупрот Западу који доживљава велики морални пад. Он је критиковао Запад због прихватања ставова који су супротни људској природи и који доводе до дегенерације и деградације људи и нација.

Извор: ИФН

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!