Србија и србске земље

Нови политички скандал Вучића је постављање транспарента Трампу на мосту језера Газиводе

Оправдане критике Вашингтонског споразума који је штетан по српске националне и државне интересе на које је његово преосвештенство указало изазвале су хистеричну, вулгарну и надасве непристојну медијску кампању против овог црквеног великодостојника. Медији који то раде су дневни листови Информер, Ало, Курир, Дневни телеграф. А од електронских медија већ добро познати тв Пинк. Не треба бити много паметан па да човек схвати да иза ове прљаве кампање лично стоји председник Србије. Па и наслови који се појављују у овим таблоидима су искључиво његови.

Вучић: “Не дам Газиводе”, биле су приче за малу децу

Чуди да такви дрски и безобразни напади на Митрополита код челника Демократског фронта Андрије Мандића и Милана Кнежевића не изазивају никакву реакцију. Добро је познато да је обарање режима Мила Ђукановића у Црној Гори пре свега заслуга овог црквеног великодостојника.

Андрију Мандића и Милана Кнежевића везују срдачни и пријатељски односи са Александром Вучићем по чијем наговору су долазили у Косовску Митровицу и дали подршку колаборационистичкој „Српској листи“ која учествује у скупшини и влади сепаратистичке творевине зване република Косово.

Ако ови челници не признају незавнисно Косово не могу у исто време да подржавају Србе који су бирани по уставу и закону самопроглашене републике Косово. Врањанци имају обичај да кажу, „тако не бива“.

Вашингтонским споразумом, на шта оправдано указује Митрополит зетско-приморски, Србија се обавезала да више неће лобирати код многих пријатељских држава за повлачење признања ове сепаратистичке творевине.

“Трампов” мост.- Мост на Брњаку зове се “Никола Љубичић”, јер је генерал помогао његову изградњу

Истину говорићи, највећи део земаља које су повукле признање самопроглашене републике Косово урадиле су то на иницијативу Русије, а не Србије. У оквиру самог споразума, за признање самопроглашене републике Косово од стране Израела председник Вучић је ову државу наградио тако што је супротно Резолуцији 478 СБ амабасаду Србије из Тел Авива преселио у Јерусалим. И овај део Вашингтонског споразума Митрополит је оправдано критиковао.

Шлаг на торту Вучићевог снисходљивог, понизног и сервилног понашања које га своди на ниво политичке слине према америчком председнику је и постављање огромног транспарента на Брњачком мосту који премошћује језеро Газиводе. На транспаренту стоји да је то Трампов мост и да су народи Србије и Косова захвални Доналду Трампу што им је подарио овај мост. Какво лицемерје и који политички скандал. И не само то.

Натпис “Језеро Трамп” на брани језера Газиводе нема никаквог смисла, али су га поставили Вучићеви људи…

У исто време истакао је и други транспарент на великој брани језера Газиводе и том истом језеру, са звучним српским називом, дао име Трампово језеро. Како је председник задњих година често понављао крилатицу „Не дам Трепчу, не дам Газиводе“ сада ће морати да говори „Не дам Трепчу, не дам Трампа“.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је Брњачки мост саграђен пре више од 30 година из разлога јер су скоро две деценије становици месне заједнице Брњак морали чамцима да долазе до својих домова. Тадашње руководство општине Зубин Поток заједно са народом затражило је помоћ ондашњег председника преседништва СФРЈ Николе Љубичића уз чију помоћ је тај мост и саграђен. У знак захвалности грађани Ибарског Колашнина су тај мост назвали мост Николе Љубичића и истог прогласили за почасног грађанина.

Овај лицемерни транспарент су поставили краткоошишани момци са џиповима новосадских и београдских регистарских таблица уз препоруку и иницијативу председника Србије.

Подсећамо, за време НАТО бомбардовања амерички авиони су у више наврата гађали овај мост, али га нису погодили. На два километра од овог моста погодили су други мост који до дана данашњег није обновљен. Погодили су на десетак километара од овог моста и велики репетитор на Мокрој Гори.

Да би сачувао голу власт председник Србије је спреман на разноразне марифетлуке, махинације, преваре и подвале измишљајући да је мост саградио Доналд Трамп а не неко други.

У лажи су кратке ноге.

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!