Србија и србске земље

Нова земља миграната: Браничевски округ постаће територија Алахових следбеника!

Више од 60.000 миграната из Азије трајно ће се населити у Браничевски округ до краја 2024 године. Избеглице из Сирије, Авганистана и Ирака добиће српско држављанство, станове и куће, посао у јавним предузећима и државним институцијама, субвенције за покретање властитог бизниса и сва грађанска права.

После серије неуспешних системских решења, Европска унија на овај начин, претварањем Србије у азијску колонију, намерава да реши мигрантску кризу. Пре две године ЕУ је донела одлуку о прерасподели и премештају миграната унутар земаља – чланица. Против тог предлога гласале су Чешка, Румунија, Словачка и Мађарска.

Власт Виктора Орбана супротставила се захтеву из Брисела и спречила угрожавање суверенитета Мађарске. Европски предлог о мигрантским квотама одбијен је у мађарском парламенту и на референдуму. Државе које су прихватиле тај план нису дуго издржале. Због бројних инцидената, проблема са социјализацијом, па и терористичким нападима, промену стратегије за решавање мигрантске кризе захтевале су Немачка и Француска. На њихову иницијативу усвојен је, овог пута без јавног гласања, пројекат „Нова земља”, којим је предвиђено да Србија прихвати и трајно насели више од 600.000 миграната, од којих ће више од 60.000 бити трајно насељено у Браничевском округу! Новац за реализацију тог плана обезбедиће земље ЕУ и САД, које ће, у сарадњи са УНХЦР-ом, надгледати његову реализацију.

Од Србије се захтева да усвоји законе и прописе који ће омогућити асимилацију избеглица и позитивну дискриминацију, посебно по питањима запослења, образовања и заштите људских права. Поред тога, пројекат „Нова земља” инсистира на политичким и грађанским правима миграната, па од власти земље – домаћина захтева да прихвате стране културе и да се прилагоде њиховим обичајима.

У пракси, то ће изазвати промене у свим сегментима живота у Србији, нарочито у њеној демографској слици.

Власт Српске напредне странке уз помоћ њихових локалних функционера из општина Браничевског округа, гашење живота у многим селима због изостанка вредности, материјалних и интелектуалних, и услед одласка грађана преко гране у потрази за бољим условима живота покушава да тај проблем реши насељавањем избеглица из Азије. Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, прва је предложила да се мигранти населе „у деловима Србије који су пусти”. Радош Ђуровић, директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила, подржава ту идеју јер бисмо, каже, „тако оживели те крајеве и добили нову радну снагу”.

– Мигрантима треба понудити останак у Србији и на тај начин добити корист од миграције. Тиме бисмо оживели напуштена села, населили празне куће, развили привреду… Имали бисмо више радне снаге, поготово за сезонске послове. Уосталом, ако део миграната прихвати да остане да живи у Србији, повећаће нам се и број становника, а самим тим и стопа наталитета – каже Ђуровић.

И остали режимски експерти опште праксе у медијској припреми реализације плана „Нова земља” пласирају сличне паушалне оцене о мигрантима који, како кажу, већином потичу из средњег слоја и имају велике радне квалитете. Иако истичу потребу да се на тај начин реши лоша демографска ситуација, немају одговор на два суштинска питања.

Прво, ако су похвале о радним и осталим квалитетима миграната заиста реалне, зашто их не прихватају много развијеније западне земље, и друго, још важније – зашто власт у Србији решење демографских проблема не тражи заустављањем одласка својих грађана.

Уместо да створи услове за нормалан рад и живот у Србији, власт и финансијски подржава трајно насељавање миграната. Предност у образовању и запошљавању, коју ће им обезбедити државне институције, могу да допринесу само убрзању пропадања српских домаћинства и одласку радно способног становништва.

Од почетка мигрантске кризе, српска напредна власт је примењивала трик којим је од јавности скривала истину. При уласку избеглица у Србију, од њих је тражено да поднесу захтев за азилом или изјаву о намери да то ураде. Kад би то урадили, мигранте би пуштали да прелазе границу. Власт је знала да ће их европске државе временом депортовати назад у Србију, где су тражили азил. На тај начин само је куповано време за припрему пројекта, који за коначни циљ има њихово трајно насељавање у Србији. Шта се дешава иза политичке сцене открио је податак објављен у хрватским медијима, према коме је само из Немачке током 2016. године у Србију враћено 94.000 миграната. Српска власт никада није објаснила где су ти људи смештени и шта се с њима касније десило.

ГРАЂАНИ БРАНИЧЕВСKОГ ОKРУГА ДОВЕДЕНИ ПРЕД СВРШЕН ЧИН

У септембру 2016. гонине је у скупштинску процедуру ушао предлог новог закона о азилу и странцима, који ће, како је објаснио министар Небојша Стефановић, државним органима олакшати поступање према мигрантима. У априлу 2017. године Влада Србије донела је уредбу о подстицајима за помоћ мигрантима, којом је из буџета издвојено 320 милиона динара за побољшање услова живота у центирма за њихов смештај. Након тога министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Kанцеларије Немачке развојне банке “KфW” у Србији Арне Гос 30. јула 2019. године, потписали су Споразум о изменама и допунама Споразума о финансирању као и текст Посебног споразума уз Споразум о финансирању у вези са имплементацијом Програма јачања социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом.

У оквиру поменутог програма, чија је вредност 20,8 милиона евра, а за чије спровођење је Немачка донирала 11.931.634,97 евра, док је учешће Србије око 8,87 милиона евра, реализоваће се укупно 25 инфраструктурних пројеката у општинама погођеним мигрантском кризом и у општинама насељеним ромима, повратницима по основу Споразума о реадмисији.

У оквиру овог програма који је министар Зоран Ђорђевић потписао са директором Kанцеларије Немачке развојне банке “KфW” у Србији Арне Гос, на територији Браничевског округа, у општини Велико Градиште треба да буде смештено 800 мигранта, док у општини Жабаре 1.000 мигранта.

У овом тренутку, како ствари стоје, није могуће ни предвидети како ће држава Србија изгледати за 20 или30 година. С обзиром на културу, обичаје и традицију из које долазе, мигрантске породице ће се, за разлику од српских, значајно увећати. За две – три генерације Србија би могла да постане исламска држава у којој би Срби били сведени на ниво националне мањине.

Александар Вучић, реализатор бриселског пројекта „Нова земља”, критичаре назива „патолошким ксенофобима” и обећава да га ништа неће спречити у њиховом покоравању.

– У Србији почиње да влада патолошка ксенофобија кад је реч о мигрантима. Томе ћу се оштро супротставити, макар остао без иједног гласа на изборима. Kоме смета сто, двесто или петсто људи? Најснажније земље света, као што су Америка, Немачка, Велика Британија, примиле су људе с различитих страна. На Европском првенству у кошарци, медаљу Русији је донео тамнопути Американац. За оне који хоће да остану, добродошли су, ја им желим све најбоље, а не да слушамо приче да су терористи. Нађете једног од 500.000, па причате о тероризму, као да су код нас сви у 500.000 грађана добри. Србија мора да мења однос према тим људима. У Србији постоје глупи људи, који су хтели да организују скупове против избеглица, али полиција то није дозволила. Веома је демократски да сачувате своју земљу од екстремиста и фашиста или којих год. Не желимо да такве људе видимо у демократским друштвима. Избеглице долазе на Балкан не да нас убију, окупирају или било шта другу, већ да побегну од рата. Морамо преузети одговорност у своје руке, а не да чинимо само оно што се грађанима свиђа. Свиђало се то некоме или не, Србија ће прихватити један број миграната. По овоме смо више Европљани од неких других, ми не градимо ограде – рекао је Вучић.

РЕKАО И СЛАГАО

У време кад је Вучић тврдио да у Србији има само око 500 миграната, већ је 480.000 њих затражило азил или се изјаснило да то жели да уради. Неумесно је и истицање САД, Немачке и Велике Британије као примера пожељног односа према мигрантима.

Под новим председником Доналдом Трампом, Америка је максимално заоштрила политику према мигрантима и наставила да гради зид према Мексику.

Грађани Велике Британије су, понајвише због незадовољства либералном политиком према странцима, на референдуму гласали за излазак из Европске уније, а немачки гласачи су на изборима казнили Ангелу Меркел због проблема које је изазвала погрешним потезима с почетка мигрантске кризе. Такође, Италија је према Африци подигла поморску блокаду, а Аустралија бродове с мигрантима зауставља и усмерава према Папуи Новој Гвинеји.

Док у Србији како то изгледа у реалном животу већ су схватили становници у општинама где су подигнути центри за прихват миграната. С тим су најбоље упознати мештани Шида. У том сремском граду данас живи око 5.000 грађана Србије и исто толико избеглица. Након великог броја инцидената са мигрантима, мештани Шида их избегавају, децу прате у школу, закључавају капије, с првим мраком град замре.

Ипак, Срби и остали грађани Србије, нису фашисти и ксенофобични глупани, као што то тврди председник Вучић. Увек су помагали све избеглице, без обзира на верску и националну припадност, али то не значи да треба да жмуре пред проблемима с којима су се већ сударили и који ће тек доћи. И ту несрећу поделиће с данашњим несрећним гостима, сутра још несрећнијим комшијама.

Међутим, кад се мигранти трајно населе, односи ће постати много гори. Сиријци и остале избеглице сада имају бар наду да ће успети да се пробију до Немачке или неке друге чланице ЕУ. За више од 600.000 њих то ће остати само пусти сан. Стварност ће им бити много тужнија, мораће да живе у Србији, која по много томе личи на њих, осиромашена је и очајна, без перспективе. Српско држављанство, посао и финансијска подршка добро ће им доћи, али и њих чека сурова реалност живота у Србији, па ће брзо схватити зашто одавде беже сви који то могу.

ВЛАДА СРБИЈЕ И ЊЕН ПРЕДСЕДНИK ВРШИ СИСТЕМАТСKИ ЗЛОЧИН НАД СВОЈИМ НАРОДОМ

Срби пуне буџет из кога Влада породицама миграната даје помоћ од 200.000 динара за покретање бизниса и до 1,4 милиона за куповину кућа и адаптацију сеоских домаћинстава. Истовремено, иста напредна власт Србима и осталим грађанима Србије, преко јавних извршитеља, одузима куће, станове и осталу имовину због неплаћених рачуна за струју и сличних дуговања. Србија је, кроз историју, дуже провела под окупацијом него у слободи, али никад ниједан страни освајач није у њу уселио 10 одсто туђег становништва. Последице овог политичког, друштвеног, привредног и демографског експеримента биће катастрофалне, и заувек ће изменити изглед Србије.

Извор: vaseljenska.net

Хвала на поверењу! Молимo вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!