Србија и србске земље

Нова намештаљка у Бањској у британском сценарију с шиптарским глумцима и српским реализаторима

Фото: Курир, Тањуг

Сви гледаоци недавних догађаја на северу Косова су унанимни да је нешто труло у одиграној представи у Бањској.

Случајни, засигурно непланирани гости у манастиру који је функционисао као сцена драме су изјавили да маскиране и наоружане убице шиптарског полицајца који су као тражили уточиште код отаца, нису изговорили ни једну једину реч! Ћутали су као заливени! Је ли могуће да било ко у егзистенцијалном бегу за живот, после убијања, не захукне, не одјада, не опсује… ако је Србин. Да не поздрави домаћине, очеве наше? Да госте манастира с ћутњом вређа? Само они који не говоре наш језик и немају нашу културу, који су се нашли по задатку да глуме Србе у сред манастира, могу овако да се понашају. Да није било случајних срБских гостију из Војводине који су могли да изнесу ова своја опажања, иако им је било забрањено да причају шта су видели, не би смо никад схватили на шта су мафијаши у влади  Србије спремни. Даље, ти непредвиђени гости који су по плану требали да спавају с друге стране границе где нису нашли места, па су завршили у манастиру с косовске стране, су посведочили, да је KFOR ушао у манастир и да је легитимисао искључиво наше ту затечене ходочаснике а тешко наоружане, маскиране неме „терористе“ зачудо нису ни упитали за личне карте. Људи су се томе чудили. Тако, КFOR је ту одглумио своју улогу, – он је знао ко су људи иза маски и није им била потребна њихова идентификација. Ходочасници су испали уљезе у сценарију. А манастир и његови оци снадбеше причу с погубним споредним ефектима? С обзиром на издајничку улогу папољубца и профитера на трону патријарха, то никог и не би требали да чуди да се сада оружје чува по нашим манастирима како би странци схватили чему служе срБске цркве. У љубави коју папољубац испољава  према ЗаГреб(аштину) некадашњег Србинова, нема места за поштовање срБских светиња. Оне се одцепљују од матице и стварају се неке нове цркве по античким срБским просторима баш као што се и срце Србије, Косово, чупа из њених недара пред нашим замагљеним очима.

Пођимо, од ових кључних податка за разумевање драматургије. Дакле, шиптари су у манастиру глумили „Србе терористе“. Сасвим је јасно да са одиграним снимцима догађаја, косовска ствар добија своју валоризацију – кроз представу да шиптари као имају једну жртву, полицајца, Срби су опет гурнити у улогу агресора. Овака констелација је неизмерно потребна Западу да оправда сопствена злодела из 1999. Нарочито је сцена дешавања, перфектан избор, јер дозвољава везивање терора с православним светињама. Срозавање ортодоксије на насилничку идеологију је овде далеко боље изведено него у Украјини где су једноставно протерали очеве и окупирали цркве с католичким педоКриминалцима и домаћим нацистичким издајницима.

Да би радња била што веродостојнија, наравно да шиптари нису сами могли испланирати ову интернационалну причу са тако успешним епилогом за све окупаторе Косова. Сценарио су исписали Британци месец и по дана пре одигравања заврзламе. У званичном извештају британског парламента за спољне афере, причало се о маскираним терористима обученим у зелене униформе који се припремају у Рашкој, имају Лазаре и тешко наоружање скривено по манастирима. Ту је територија наше Рашке послужила за увежбавање премијере. Не само да су вежбе одобрене од стране оних који би требали да нас бране, него су стављене на располагање и зелене униформе и тешко наоружање, по сценарију Британаца. Као и Рачак, Меркале, Сребреница… ова нова намештаљка има потпуно исту функцију – поновно представљање Срба као агресора и подсећања на насиље које су заоадна лажљива медија описивала у ратним годинама. .сећам се како су шиптари представљали Србе по швајцарским мефијима, признавали непостојећа силовања и злочине с својим акцентом орепознатљивим по неспособношћу да изговоре Ч и умећу погрешно Ћ на место. И даље шиптари остају шиптари и даље глуме западу оно што западне дипломате хоће да виде и чују.  Бестидна издајничка влада је на објаву руских медија о покретању наших војних елемената ка косовској граници, лагала да се ради о редовним померањима јединица. Лагала је да заштити своје западне саучеснике у новој намештаљки против Срба. Као да Руси не знају шта јесте редовно а шта не? Браћа Руси су забили издајнику АV-у нож у леђа с овим обавештењем за јавност – ми тако знамо, да се драма припремала под нашим кровом уз саучешће свих највиших срБских државних органа. AV је скривао од срБске јавности припремљање ове за нашу дипломатију погубне намештаљке. Они који треба да нам дугују лојалност јер их плаћамо нашим порезима да нас служе, штите и одржавају нам институције, они као и Милошевић који је издао Крајишнике, као Ђукановић који је издао Црногорце, као СПЦ која је издала Македонце… они управо приводе крају издају Косова. Издаја је оголољена.

Мафијаши на власти не могу да отворено кажу јавности: „Предали смо Косово. Крај приче. Нисте сте се досетили Власи…The Еnd“. Зато, користе театар и кроз исценирање гоњења Срба, убијање наших, дизање западне медијске хајке против нас… мафијаши поручују целом срБском народу да заборави на Слободу и Правду, сад кад су они, тако свемоћни, одлучили да се Срби мурату поклонити морају како би ти исти државни мафијаши задржали власт у рукама и опљачкана блага. И онај накићени воз који као није могао да уђе на Косово, служио је истој врсти невербалне комуникације – он је Србима показао где су им границе одређене вољом AV-a. И за баку Цоку, која је имала храбрости да пресуди сопственом руком њиховом криминалном „инвеститору,“  мафијаши с државног врха су исценирали лажни видео како би јој се наругали. Британци, амери, ш(о)лцеви, хара(ч)динеји, тачији… могу само захвалити издајницима у влади Србије. Подржавајући једне друге у свим хармонизованим злоделима, они се заједно ругају здравом разуму и свима нама.

Поента целе приче изванредно служи шиптарима, јер је за њих и реализована. Она је  подсетила светску јавност на имиџ који су нам залепили док су нас терорисали, цепали нам земљу, засипали нас уранијом…

Да имамо родољубе на челу државе, они би сада искористили своје право које им гарантује УН Резолуција 1244 и прогласили би окупацију КиМ. Бар би позвали седницу Савета Безбедности у УН. За то их плаћемо, да нас задтупају у оваквим моментима.

Али влада једино утрњује бол народу с умирујућим Даном жалости – то је једина њена реакција. Пасивитет. Остављање народа на цедилу.. Пошто Србија није објављивала Дан жалости за толике жртве поубијане на КиМ, није обележавала ни 1998 када су шиптари још официјелно важили за терористе, ни 2004 ни 2008… зашто, сада, кад мртви нису ни идентификовани, зашто потеже за овим у овом тренутку неприродним гестом? Да жалимо незнане ? Колико њих да оплакујемо? Влада није дала то елементарно обавештење о именима страдалих и њиховом броју а хоће да народ стави у жал. Чиста шизофренија полуделих, безобзирних „државника“ без људкости и саосећања. Уместо жала – буди се сумња, неповерење и жеља за разумевањем дешавања. Како су рањени из те акције стигли у наше болнице ? Зашто су Срби блокирали у сред ноћи неки неважан путић без стратегије? Зар су мислили да са тридесетак људи могу против арсенала шиптарских и NАТО криминалаца који су се накотили у огромном броју задњих месеци по северу Косова ? Није ли акција била од почетка планирана као самоубилачка? Ако је најцењенији Србин Ивановић могао бити убијен што би се чували животи…  ако нису они с „српске листе“? Кад су Руси успели да виде дешавања у Рашкој, како наше безбедносне службе нису ништа знале?

Ако су и Срби с „српске листе“ (срп=алатка за убијање)  одиграли своје улоге у овом театру, могуће је да мртвих и није било. Не верујем да су шиптари који су одћутали у манастиру убили и једног свога! Одглумели су и сахрану на којој видесмо цинично групно кежење њихових политичара и лоше глуме уцвиљених који су се јавно кихотали. Не верујем ни да је улога Срба била убилачка. Све је одиграно за западне полуслепе гледаоце. Како другчије оправдати бомбардовање, тровање уранијом једне суверене европске земље и константан терор над њом? Кривица Србије мора бити видљива… па мора и да се фабрикује ако треба.

Кад би имали инвестигациони журнализам и медијске слободе, можда би знали улоге и имена глумаца. Гости манастира би смели да говоре јавно без да се боје за своје животе. Да ли су породице добиле тела „убијених“? Има ли у Србији вештака који немају по 2 милиона евра на банкарским рачунима као  мајка К.К.? Има ли било ког да заустави болесног мафијаша и његове педерске  патајше који нам урушавају државу? Зар после толико година издаје свих наших интереса није постало јасно за кога ради АV који je још пре 25 година у Викиликсовим кабловима поменут као посетилац америчке амбасаде и њен саговорник. Шта треба народу да схвати ове мафијашке игре?

Не морамо ли да зауставимо психопату? Није ли ово задња секунда да се спаси шта се спасити може?

„Нека борба буде непрестана“

Др мед Јасмина Вучић-Пеев,

у срБској 7532.години, 27-ог рујна

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!