Србија и србске земље

НОВА ИЗДАЈА: Америка дала Јелени Тривић 10 милиона долара за кампању против Додика

* Новац до аеродрома пренео тим америчког „генерала Ноулса“)

Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ или 10 милиона долара за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, сазнаје „Глас народа“ из поузданих извора.

„Овај износ је тачно 10 милиона долара које су војним авионом у четвртак, 4. августа, пренесене до аеродрома Сарајево, где је тај новац, према тврдњама нашег извора, преузео њен брат, Игор Тешић који јој је шеф штаба и води њену кампању“, преноси Срна.

Поменути портал је објавио фотографију документа који потврђује да је новац одобрен од стране Стејт Департмана.

„Као што знате, на основу договора са специјалним представником Палмером и амбасадором Ескобаром са госпођом Тривић и господином Иванићем, и упутствима председника САД, г. Џозефа Бајдена, потребно је обезбедити 10 милиона америчких долара у готовини тиму генерала Ноулса.

Сврха ових средстава је спровођење дневног реда утврђеног на састанку секретара од септембра 2021. године, а тиче се јачања утицаја и оптимизације спровођења америчких стратешких одлука у подручјима под руским утицајем, штавише, имплементације америчког Дејтонског споразума, након избора у Републици Српској, Босна и Херцеговина“, наведено је у документу.

Наведено је и да ће новац доставити тим генерала Ноулса 4. августа контакт особи у БиХ.

Извор: Факти

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!