Србија и србске земље

НОГО: Сви који су за бојкот да дођу овде да срушимо Вучића!

Срђан Ного је нешто после 23 часа испред Скупштине Србије позвао целу опозицију која бојкотује изборе, као и све грађане Србије који су за бојкот, да се придруже великом народном скупу, јер ће тако Александар Вучић сигурно бити срушен с власти.

– Нема спавања, остајемо овде до јутра и докле год треба. Овде се бојкотују избори! Шта чекате, дигните гузице и дођите да срушимо психопату Александра Вучића. Позивам све опозиционе странке које бојкотују изборе да нам се придруже. Позивам све грађане Србије, без обзира на то које им је политичко или идеолошки определење, без обзира на то које су националности да дођу и да врате власт народу – поручио је Ного.

Протест испред Скупштине је ушао у седми сат, народ пева родољубиве песме, углавном су млади људи.

– Можемо да одемо и до Председништва да се обрачунамо са Вучићем, али са полицијом која је овде – нећемо – рекао је Ного. – Само Београђани да изађу на миран протест и Вучић је готов! Ипак, овај скуп мора да буде као литије у Црној Гори.

Окупљени народ извикује „Вучићу одлази“ и „Не дамо светиње“.

– Не смемо да дозволимо да Вучић изда Косово и Метохију и затвори нас у станове због короне већ следеће недеље – рекао је Срђан Ного. Почиње читање имена и презимена 250 посланика, за које ће окупљени гласати, а затим ће ући у Скупштину.   – Они имају легитимитет, а не Вучићеви кандидати за посланике – истакао је Ного.  

Срђан Ного је разговарао са представником полиције, који брани народу да уђе у Скупштину.

– Овде су људи који су највећа власт у МУП-у. Стефановић и Ребић се ништа не питају. Са њима ћемо да се договоримо и уђемо у Скупштину – рекао је Ного и поново апеловао да не дође ни до каквог сукоба с полицијом.

Морамо да будемо истрајни, а сигуран сам да ће нам се из сата у сат придружити све више људи. Вучић хоће да натера полицију да нас нападне, али они то неће да ураде – рекао је Ного.

– Дошли смо да одаберемо 250 посланика и уђемо у Скупштину – рекао је Ного, што су окупљени прихватили са одушевљењем. – Нисмо дошли ништа да рушимо, јер је ово дом Народне скупштине, а ми смо народ.

„Ово ће бити игра живаца, а најслабије живце има онај психопата преко пута Александар Вучић, који сада овај скуп гледа уживо, поручује Ного.

„Има и провокатора међу нама окупљенима, који раде за психопату Вучића. Полицајци који су овде су наша браћа. Ипак, морају да нас схвате и разумеју. Ово је наш парламент, народни“.

„Вучић је наредио да растерају народ, али полиција то неће учинити. Покушаће можда да испровоцира сукоб и натера полицију да реагује, али ако будемо имали јаче живце, они неће кренути на народ“.

Већ око 16 часова грађани су почели да се окупљају испред Народне скупштине на протест заказан за 17 часова и узвикују пароле против режима Српске напредне странке и траже хапшење Александра Вучића.

Србин.инфо, као и увек, извештава са лица места.

Око Парламента су пристутне јаке полицијске снаге, а полиције има и у Парламенту.

Организатори су изјавили да нема одустајања и да ће ући у Скупштину.  

Како је „Србин инфо“ сазнао из полицијског извора, уколико се испред Парламента окупи више од 30.000 људи, то ће бити критична маса за Александра Вучића, који ће онда преговарати о одлагању избора.

Испред Парламента су стигли и поједини медији, иако месец дана су ћутали о најави скупа.

– Вечерас враћамо државу у руке народа – рекао је Срђан Ного за Србин инфо.

Извор: srbin.info

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!