Русија и руске земље

Њихов циљ је уништење Русије

Фигаро: Европа 2021. покушава учинити исто што и Хитлер 1941. године

„Европа 2021. је као изградња Нове Европе 1941.“ – Оваква самодеаскирајућа изјава појавила се на страницама француског листа Ле Фигаро, у уводнику посвећеном одлуци Москве како да одговори на протеривање осам чланова руске мисије при НАТО из Брисела, тј. да обустави рад своје мисије при Алијанси, а истовремено и мисије НАТО -а у Москви.

„Као резултат циљаних корака НАТО -а, ми практично немамо одговарајуће услове за елементарне дипломатске активности“, рекао је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров, додајући да ће ова одлуке ступити на снагу 1. новембра.

Ова одлука, пише Ле Фигаро, „уследила је после безброј оптужби за шпијунажу. Почетком октобра НАТО је најавио да ће опозвати акредитацију осам чланова руске мисије у Бриселу, оптужених да су „непријављени агенти руске обавештајне службе“. Штавише, према генералном секретару савеза Јенсу Столтенбергу, Русија је крива за интензивирање „злонамерних активности“ у Европи.

Тако је савез дао још један сигнал, указујући да у ствари управо он наставља да заузима крајње непријатељски став према Русији, на шта је Москва одлучила да оштро реагује.

Опсесивна идеја

Елоквентно објашњење онога што се дешава, а у ствари, признање манијакалне жеље Запада да окружи, изолује, ослаби и оклевета Русију, Фигаро је дао у одељку за коментаре на поменути чланак. Његов читалац Арнолд Мазират присетио се да је „државни секретар за европске послове у француском министарству спољних послова Кемент Бон недавно дао занимљиве коментаре. Испоставило се да је изградња Европе изгубила 80 година због глупе грешке. Нова Европа није требало да нападне СССР 1941. године. Европи је требало 80 година да се нађе у ситуацији да су се Британци повукли из ЕУ. Стаљин се никада не би усудио да нас нападне, јер је био преслаб услед чистки и грешака које су вршене. Европа 2021. је као изградња Нове Европе 1941. године“, закључује читалац француског листа.

Тако су утицајни француски листови, кроз уста својих читалаца, заправо признали да данас Нова Европа покушава, додуше на други начин, да учини исто што је покушала и 1941. године, када се такође ујединила у неку врсту нациста „Европска унија“ под вођством Хитлера…

Тада је покушај освајања Русије завршио смртоносним поразом хитлеровске ЕУ. На исти начин су пропали и Наполеонови „походи на Исток“, а после њега и Кајзерове Немачке. И сада, 80 година касније, све се ово, иако у другом облику, поново понавља.

Данас Запад тражи било какве изговоре како би постигао свој глобални циљ обуздавања Русије, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Русија је самодовољна држава

Зашто, дакле, Запад има такву манијакалну жељу да „обузда Русију“, што у преводу са дипломатског значи једноставно жељу да нас уништи? Ствар је у томе што је Русија једина самодовољна држава на планети у погледу обезбеђивања територије, природних ресурса, минерала, као и техничког, индустријског и интелектуалног потенцијала. Другим речима, управо је Руска Федерација сада главна препрека на путу западног пројекта глобализације, потчињавања света глобалној финансијској елити.

Не постоји друга таква држава на свету.

Кина, упркос свом огромном успеху и брзом економском расту, има мало сопствених природних богастава. Осим тога, Кина има мало плодног земљишта погодног за узгој хране, па је однедавно НРК, са својих 1,5 милијарди становника, један од главних увозника хране.

У Индији је ситуација са плодним земљиштем нешто боља, али постоје и проблеми са природним ресурсима. Земље Европске уније растрзане су оштрим унутрашњим супротностима: Велика Британија је већ напустила ЕУ, а Пољска и Мађарска су на ивици искључења из заједнице због неслагања са новим „европским вредностима“. И што је најважније, већина минерала у Европи је узета и искоришћенаа у прошлом веку.

Због тога европска индустрија, без сталног снабдевања споља, укључујући при томе и Русију, неће моћи да функционише. О Јапану нема шта да се каже. Његова економија скоро у потпуности зависи од спољних залиха минерала и многих других ресурса, укључујући храну. И саме Сједињене Државе су већ изгубиле већину свог индустријског потенцијала, будући да се највећи дио стварне производње преселио у земље трећег света, јер због врло јефтине радне снаге то омогућава значајно повећање профита.

Само Русија је данас једина држава на свету која је у стању да издржи сваку изолацију, што значи да само Русија може бити истински независна.

То је, међутим, већ показало искуство СССР -а, који је својевремено, упркос „гвозденој завеси“ која нас је одвајала од западног света, успео да створи моћну индустрију и одбије напад уједињене Европе на челу са Хитлером . Ипак, напади на нашу земљу се настављају. Сада Запад делује другачијим методама: уз помоћ информационог рата, уводи санкције Русији како би успорио њен развој, покушавајући да преуми млађу генерацију у „пету колону“.

Неки у Европи већ почињу да схватају шта се заиста дешава. „Нова Европа није требала напасти СССР 1941. године“, признаје њен читалац на страницама Фигара. Али ни он ни сам француски лист не признају да данас нема смисла водити информативни рат против Русије 2021. године, организовати провокације, уводити санкције нашој земљи и покушавати да је изолује. Историја је убедљиво показала да ће она у овој борби против наше земље ипак изгубити. Истовремено, Русија не одбија сарадњу, али јасно показује да ако нас нападну, онда можемо потпуно без Запада.

„У условима и у процесу настајања мултиполарног света, Европљани би себи донели велику корист ако би сада почели да долазе себи, тј. освесте се. Да ли ће Европљане овоме помоћи тренутна дубока криза у којој се сада налазе? Надајмо се да ће то бити позитивна последица ове тешке ситуације у којој ће се народи Европе наћи у наредним деценијама“, написао је Доменик Чопрад, доктор политичких наука, бивши доцент на Војној академији при Генералштабу у Паризу. .

Али такви трезвени гласови, који се понекад чују на Западу, утапају се у прљавом потоку лажи и русофобије. Ту воде главну реч други, они чији је крајњи циљ исти – уништење Русије.

Не, Запад се вероватно неће борити са нама. Данас се кладе на младе, играју, како кажу, на дуг временски период. Украјина је чишћена 30 година, све док није одрасла нова прозападна генерација Ивана, који се не сећају свог порекла.

И такви планови за нас не могу а да не изазову забринутост.

Аутор: Игор Веремејев

С руског превео Зоран Милошевић (http://www.stoletie.ru/politika/ih_cel__unichtozhenije_rossii_374.htm)

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!