Свет

Њемачка иде у суноврат због послушности Америци и отвореним сукобом са Русијом

Фото: Ало, илустрација А.В.

Да ли је стварно на помолу њемачки суноврат, или је ово моја неозбиљна претпоставка.

На шта ћу рећи, па то је реалност и збиља, која већ дужи период у Њемачкој траје. А у коју су је увели неозбиљни, нестручни, приглупи њемачки политичари, који слепо извршавају америчке наредбе. Видљиви суноврат је кренуо још од 2о2о. године и оног проглашења лажне пандемије, као и штетних, а обавезних и то сулудих мера, против “Ковида”. Са чиме се проузрочило безбројно затварање мањих фирми, ресторана и хотела, услед чега су многи власници банкротирали, моравши отпустити многе раднике, којима су направљене ненадокнадиве штете. Уместо да нова Шолцова влада, ( иако су СПД -овци, као и Шолц, били у великој коалцији и влади са ЦДУ и ЦСУ, под шефовањем канцелара Меркел ), покуша да поправи све оне штете, које су проузроковале пандемијске сулуде и штетне мере. Они су се уместо тога, одлучили за слепу послушност американцима. Те је ова Шолцова влада, Њемачку увела у још већу нестабилност, крећући се ка своме суноврату.

На миг и наговор Америке, зауставила и забранила у септембру месецу 2021. године, да гасни Северни ток 2, проради, заустављајући тако, јефтини гас из Русије, на које више од тридест посто њемачке индустрије и привреде ради. Сем тога, изгубили су и огромну зараду на гасу, јер су га, тродупло скупље продавали европским државама од оне цене, коју су Русији, за испоручени гас плаћали. Тиме је Шолц, нанео огромну штету, не само гасним компанијама, привреди и индустрији Њемачке, већ и свим грађанима, као и држави.

А што су уз припомоћ свих медија, које држе под својом контролом, многобројним лажима од грађана крили и још то крију. Тако да се тај пут, ка њемачком суноврату, почео разоткривати, тек уласком Њемачке у директни рат против Русије. И то оним бруталним и сулудим санкцијама, коју је Шолцова влада, не само у њемачкој популарисала, већ су то они и у ЕУ, популарисали и наметали, што чланице ЕУ и прихватише. Резултат тог њемачког рата против Русије, не само оног медијског, већ и оног економског, привредног, као и финанцијског, по Њемачку ће бити и те како прескуп, јер суноврат привреде и индустрије, тешко да неко може да заустави. Из простог разлога, што замене за руски гас, угаљ и нафту, нема и не може се наћи, нити ће моћи. Та шупља прича како ће се наћи нови и обновљиви извори енергије, као замена за руски гас, угаљ и нафту, је само празно бацање прашине у народне очи. Нових и обновљивих извора енергије, осим већ знаних и постојећих нема и неће их ни бити.

Тако да тај суноврат у који је Њемачка кренула не може се ничим зауставити, па ни подизањем огромних кредита ( преко 200 милијарди евра), као ни делењем новца грађанима, да би им се помогло при плаћању изузетно високих животних трошкова, које су произвеле уведене санкције Русији. Све ове недаће, за које је крив Шолц и његова влада, грађани Њемачке све више увиђају и разоткривају, те су ради тога, почели да се буне и излазе на уличне протесте. Тражећи, да влада одмах, укине санкције Русији, како би грађани и цела Њемачка имали нормално и много јефтиније снабдевање са потребном енергијом, а која је сада прескупа. Ради те скупе цене, многе фирме и компаније најљављују да ће морати прекинути производњу и то затварањем фими. Јер са овим ценама енергената, нема шансе да и једна фирма или компанија позитивно послује. Баш ради тога, поменућу, да је ради уведених санкција Русији, у Њемачкој, дошло до стравичних поскупљења струје, гријања, станарина, хране и воде, као и свих осталих ствари и услуга, које су човеку за свакодневни живот потребне. Сем тога, наступила је и незаустављива инфлација, која је у последњим данима, по обавештењу државног статистичког уреда, прешла 10%, а ја сам убеђен да је за неколико процената и већа. Што је престравило безбројне грађане Њемачке, који су од прошлог месеца, почели да излазе и на организоване и масовније протесте. Тражећи од Шолца и његове владе, да се санкције Русији, под хитно укину као и безбројни пандемијски закони, који у Њемакој још увек важе. Тако да лаж, коју су упорно Шолоц и његова влада, у задњих шест месеци грађанима преко медија пласирали: Да је предсеник Путин и Русија за све њемачке недаће и поскупљења крива, више код грађана не пролази.

Како ће се грађани у следећим данима и месецима, кад још више захлади, понашати. То остаје да се види. Али оно што се види, то је велики страх владе, као и 98 %, политиара, који се и те како боје свенародног и грађанског бунта. Јер својом послушничком политиком, према Америци и извршавању њихових наредби, Њемачка влада је довела комплетну привреду и индустрију Њемачке на руб провалије. А то грађани и народ Њемачке су одскора схватили и сада то виде, да без јефтиних руских енергената гаса, угља и нафте, тешко да фирме и компаније у Њемачкој могу да раде. То би значило њихово затварање, као и отпуштање безброј радника (милионске цифре радних места су у питању). Тако да стварност и сва збиља, која се у Њемачкој дешава, а коју су произвели лоши и неодговорни политичари, ти амерички послушници и пиуни, а коју предводи влада Шолца, је и те како суморна, тешка и ни мало оптимистичка.

Аутор: Милосав Кнежевић Миле

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!