Crkva

Ništa nije slučajno – priča jednog sveštenika

Lila je jaka kiša. Stajao sam na krivini. Stopirao sam kola za Novosibirsk. Na tom mjestu puta je veoma opasan dio, jaka je krivina i zakočivši kada je loše vrijeme, automobil može da izleti sa ceste. Stopiram. Svi prolaze pored. Ide crno inostrano vozilo. Prvo je takođe prošao, a onda se zaustavio, ubacio u rikverc i prišao mi. Vrata su se otvorila. Unutra je bio vozač južnjačke spoljašnosti (misli se na južne, sovjetske republike, najčešće naseljene muslimanima – prim. prev.).

Reče mi: – Sjedaj, brate! Ja sav mokar, sjedam na kožno sjedište skupocjenog automobila. Krenuli smo i započeo je razgovor.

– Otkud ti, ovde? – upita me moj saputnik.

– Ja sam služitelj Božiji, idem svojoj porodici, – odgovorih.

– Čuj, a možeš li se pomoliti za moga druga? Zove se Mahmut. Sav je u problemima i sa ženom, i sa djecom i biznis… Jer ti si sluga Božiji i Bog će uslišiti tvoje molbe.

Pomolio sam se za Mahmuta, za njegovo srce, da mu Bog pomogne. Stigli smo do dijela ceste gdje se naš put razilazio. Okrenuo sam se da bih se pozdravio, i vidim da moj saputnik plače. Suze mu liju iz očiju.

– Znaš li šta si sada uradio?

– Šta se dogodilo, – upitah ga.

 – Spasio si mi život! – reče. Ja sam Mahmut. Krenuo sam u šumu da se objesim. Odjednom te vidjeh na putu i rekoh sebi popričaću sa poslednjim čovjekom u svome životu… Još jedan sat smo nas dvojica popričali i isplakali se. Onda je on pošao svojoj porodici, srećan. Shvatio sam zašto me je Gospod ostavio da stojim na tom mjestu pod kišom. Ovo vam pričam ne zbog toga što želim da ispričam o sebi, već želim da posvjedočim slavu Božiju.

Izvor: https://hriscanskeprice.com/2021/01/29/%d0%bd%d0%b8%d1%88%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%98%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0-%d1%98%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be%d0%b3-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%88/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!