Srbija i srbske zemlje

Niko nije uradio više od Vučića za albansku stvar

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” izdao je saopštenje povodom situacije u srpskoj pokrajini koje prenosimo u celini:

Poslednji napadi na srpska obeležja na Kosovu i Metohiji od strane separatističkog režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem pokazuju svu brutalnost, mržnju i nameru Prištine da se ratosilja Srba iz južne srpske pokrajine.

Skidanje bilborda u Zvečanu eminentnih srpskih ličnosti upravo to i dokazuje. Bacanje u prašinu slike Novaka Đokovića čiji su roditelji poreklom iz Zvečana, inače najboljeg tenisera svih vremena, oslikava krajnji primitivizam separatista. Isti je slučaj i sa skidanjem slika pokojnog prof. dr Zorana Krivokapića, uvaženog hirurga i člana britanske kraljevske akademije koji je tokom svog radnog veka operisao i veliki broj Albanaca.

Međutim, skidanjem postera Aleksandra Vučića Albanci pokazuju krajnju nezahvalnost. Za albansku stvar niko više do sada nije uradio od Aleksandra Vučića koji im je faktički zaokružio državnost jer bez njegove pomoći to nisu mogli. Stoga, umesto da njegovim slikama preplave Prištinu oni se tako nezahvalno ponašaju.

Ovako nešto u vreme „bivše vlasti“ kako običaj ima da kaže predsednik Srbije ni u snu nije moglo da se pomisli a kamoli da se desi. Upravo, godinama su do samog ibarskog mosta ispred sedišta Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ visili bilbordi Vladimira Putina, Aleksandra Janukoviča, Aleksandra Lukašenka, Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice a da na ove postere ni kamičak nije bačen. Uostalom, toga se građani Kosovske Mitrovice dobro sećaju. A onda posle brojnih kritika na račun predsednika Srbije u saopštenjima Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ po instrukcijama Aleksandra Vučića zapaljene su i prostorije Pokreta i bilbordi koji su bili ispred. Vatra je bila toliko jaka da je dopirala do trećeg sprata a dim do petog sprata ove stambeno-poslovne zgrade.

Oholost, trijumfalizam, bezobzirnost separatističkog režima tu ne prestaju. U zgradi opštine Leposavić tri ministra iz vlade Aljbina Kurtija ordiniraju pod zastavama samoproglašene rapublike Kosovo kao i zastavama Albanije preimenujući ovu opštinu u „Aljbaniku“. Broj Albanaca u Leposaviću je manji od 1% i samo su tri sela albanska. Sela Ceranjska Reka i Košutovo su pusta a selo Šaljska Bistrica ima samo pet domova, većinom staračkih.

Uopšteno govoreći, separatistički režim u Prištini prema Srbima na severu Kosova i Metohije nastupa policijski, gde pojedini postupci liče na delovanje Gestapoa. Na račun ministarstva policije sve se uknjižava. I autobuska stanica u Kosovskoj Mitrovici i javno preduzeće Vodovod, preduzeće Standard u Kosovskoj Mitrovici, brojna zamljišta nezakonito oduzeta od Srba, pa tzv. Rajska banja u Banjskoj pa čak do vile Milana Radoičića na jezeru Gazivode. Interesantno je da banjska lečilišta u Klokot Banji i Pećkoj Banji izgrađena pre svega novcem građana Srbije separatističke vlasti su već tokom 2000-tih godina prosvojili i albanizovali čime su sprečili Srbe da tu mogu da se leče. Ova zadnja banja u Banjskoj takođe izgrađena novcem građana Srbije opet se na brutalan način otima od Srba i dodeljuje, gle zaboga kome, ministarstvu policije. Usput, treba istaći da vlada Aljbina Kurtija zabranjuje nastavak izgranje zgrade Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici kao i škole na romskom jeziku u istm gradu. Narodno kazano – jer im se može. Svakodnevna hapšenja Srba navodno zbog ratnih zločina jeste ono što karakteriše vladu Aljbina Kurtija. Pravda se deli po sistemu „dvojica bez duše, treći bez glave“ uz montirana i isfabrikovana lažna svedočenja.

Bez obzira na svo ovo nasilje u režiji separatističke vlade Aljbina Kurtija opšti je utisak da su Srbi na Kosovu i Metohiji apsolutno nezaštićeni. Sve se svodi na prazne jadikovke, kuknjave, cviljenja, zapomaganja predsednika Srbije i Kancelarije za KiM. Upravo ovakvo ponašanje i navodi separatiste da primenjuju nemilosrdno nasilje nad Srbim jer znaju da nikakvog odgovora od strane Beograda nema. A može mnogo toga da se uradi i da se ovakvo brutalno nasilje zaustavi. Razlog zašto Srbija ćuti jeste da je na njenom čelu kriminalni i autokratski režim Aleksandra Vučića. Prljav do guše u brojnim kriminalnim mahinacijama i akcijama. Ovakva vlast da bi opstala strogo vodi računa da na bilo koji način ne povredi ove separatsite jer tako može da ugrozi svoj goli opstanak na vlasti. U pregovorima sa EU Kosovo i Metohija predsedniku Srbije služi samo za trgovinu da se njegova fotelja ni u kom slučaju ne bi okrnjila.

Zato vremenom, dok Albanci nad Srbima vrše svakavo nasilje i zločine režim u Beogradu je sve izdašniji. Predaje energetiku Srbije na Kosovu i Metohiji, omogućava nesmetan prolaz separatističkih registarskih tablica i ostalih paradržavih simbola uz nagoveštaj i ostalih ustupaka do otvaranja ambasade Srbije u Prištini. Kad Aleksandar Vučić kaže da tzv. ministar policije Svećlja može samo da sanja o ambasadi Srbije u Prištini čovek se odmah seti prethodnih goropadnih izjava Aleksandra Vučića u stilu „Ne dam Trepču“, „Ne dam Gazivode“, „Nema predaje – KM ostaje“ a da je ovaj srpski vladar kasnije sve prihvatio.

Međutim, bez obzira na ovaj albanski trijumfalizam, oholost i nasilje koje primenjuju nad Srbima vreme ne radi za Albance. Šta god Priština bude smatrala ona nikada neće postati članica UN jer će Ruska Federacija uvek da stavi veto na njihov prijem u UN. Masovne ekonomske migracije Albanaca iz južne srpske pokrajine takođe ne idu u prilog separatistima. Prihvatanje tzv. zapadnih vrednosti, skora legalizacija gej brakova smanjuje borbenost i agresivnost albanskog stanovništva. Sada već sve izvesnija pobeda Ruske Federacije u Ukrajini stvara novu geopolitičku sliku u Evropi što opet ne ide u prilog Albancima.

Njihova matica Albanija koja bi trebala da bude glavni stub odbrane samoproglašene republike Kosovo takođe postaje sve praznija usled ekonomskih migracija. Već danas se pretpostavlja da Albanija ima manje od dva miliona stanovnika. I bez obzira koliko god da je teško Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva Srbe sa Kosova i Metohije da se ne sele, da ne odlaze jer naše vreme tek dolazi. Ako smo mogli da izdržimo pet vekova pod Turcima možemo vala i ovo vreme pod Aljbinom Kurtijem.

Narodni pokret Srba sa KiM “Otadžbina“

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!