Русија и руске земље

Неизбежност рата. Где ће се пролити прва крв?

Ни за кога више није тајна да је геополитичка конфронтација између Сједињених Држава и Русије достигла врхунац. Појачани политички напади, Бајденов безобразлук, окупљање трупа на границама Руске Федерације јасно показују да рат није далеко. Наравно, можемо расправљати колико год желимо и веома аргументовано, да су то само провокације, јер колективни Запад неће дозволити крвопролиће и тако даље, и тако даље, али нико не може оспорити да мирис барута и крви виси у ваздуху. И, како ми се чини, биће рата. Зашто сам дошао до овог закључка, покушаћу да објасним. Много је фактора који утичу на мој суд, али ограничићу се на главне.

Прво, готово сви западни аналитичари се слажу да ће бити потребно још три до пет година за преоружавање руске војске, а после тога ће Русија војно постати непобедива. Уједињени Запад неће моћи да се супротстави. Због тога морају ускоро да ударе, док шансе још постоје.

Рат – јер старац (Бајден) може да пре времена умре

Друго, Бајденово заузимање председничке фотеље у Вашингтону. Никада нећу веровати да су стварни играчи, такозвана „дубока држава“, случајно, или превидом, или из неког другог разлога пропустили чињеницу да ће деда са прогресивном деменцијом седети на челу Сједињених Држава. Једва су га наместили, значи да је некоме заиста, заиста био потребан. Овакав лик је савршен за започињање било ког крвопролића. Онда ће већ за све окривити некога. Ако победе, сасвим је могуће да то питање гурнути у страну, а у случајевима фијаска – како кажу, није штета расходовати га. Међутим, старац може, не дај Боже, прерано да умре. Због тога морамо деловати што је брже могуће.

Треће, велики број вазалних земаља је дефинитиван плус. Сједињене државе ће се радо борити до последњег украјинског војника, до последњег Пољака, до последњег Бугарина, и тако даље све по листи. Међутим, постоји једно – али! Сви који су бар једном управљали људима знају да је немогуће дуго држати тим у стању снажног емоционалног и психолошког стреса. У супротном, тим ће прегорети. Ово је већ, дакле, минус. И НАТО и Украјина су већ дуго у таквом стресу. Потребна им је експлозија енергије. Зато треба да пожуре.

Постоји и четврто, пето … можете се сетити СП-2, али чини ми се да сам именовао главне ствари.

Резултат рата никог у Украјини не интересује

Последњих месеци у Украјини су почеле да се дешавају занимљиви догађаји, а који ће имати велики утицај на будућност. За почетак постоји нагли пораст притиска на опозиционе медије и главну опозициону странку ОПЗЖ (Опозициона платформа – за живот). Утисак је да је почело глобално чишћење унутрашњег политичког поља. У истом смислу, може се размотрити и велико чишћење цариника и највећих кријумчара. Све ово јер су овај сиви и црни новац у регионима користиле све опозиционе странке и покрети. Владајуће политичке снаге црпе своје финансије из буџетске касе.

Поред тога, стални карантински притисак током целе године додатно је осиромашио средњу класу. Локдауни (затварања – прим. прев.) су довели и до последњих које се још држе на површини. А то, неизбежно, доводи до повећања броја оних који желе да одлазе на службу у Оружане снаге Украјине – тамо дају плату, и то, према украјинским стандардима, сасвим добру. Треба живети за нешто. Општи економски и, као последица тога, морални крах земље може резултирати новом обојеном револуцијом (Мајданом). А једини излаз за владајућу клику, као и увек, јесте „последњи аргумент краљева“ – рат. При томе, нико не мари за његов резултат, тј. он их уопште не занима.

 Украјина – или Придњестровље места за провокацију Русије и проливање прве крви

Рат Русији није исплатив, било их је доста последњих сто година. Због тога на грубост и провокације покушава да одговори симетрично. Међутим, то САД уопште не одговара. На основу горе наведеног могу да дођем само до једног закључка – следећа провокација биће таква да Руска Федерација једноставно НЕ МОЖЕ а да не одговори. То је могуће било уз помоћ Грузије или Украјине. Грузија је мала. Да и Кавказ ће Русији помоћи – тешко је возити тенк кроз планине.
Дакле, то је Украјина. Остаје само питање – где ће се тачно пролити прва крв? Већина аналитичара указује на Луганску и Доњецку Народну републику и Крим. Слажем се да су то сасвим очигледна места. Међутим, желео бих да укажем на још једно место – Придњестровље. Чини ми се да је ово најрањивија тачка за Русију. Ако Украјина, заједно са Молдавијом, истовремено пређу у офанзиву, тада ОГРТ (оперативној групи руских трупа) која се тамо налази неће бити нимало лако.

Нарочито због тога што ће једини начин снабдевања бити из ваздуха, а Украјина ће у потпуности блокирати свој ваздушни простор. У овом случају НЕЋЕ бити могуће не одговорити! Још је тешко рећи шта ће ово резултирати, али једно је јасно – у овом сценарију Руска Федерација ће ратовати са две државе истовремено – са Молдавијом и Украјином. Тешко је рећи да ће се Запад придружити својим вазалима. Иако мислим да би Румуни и Пољаци могли …

Како ће се догађаји развијати – видећемо … да будем искрен, желе бих да грешим …

С руског превео Зоран Милошевић (https://politikus.ru/events/135295-neizbezhnost-voyny-gde-proletsya-pervaya-krov.html)

Извор: https://balkanskageopolitika.com/2021/04/06/neizbeznost-rata-gde-ce-se-proliti-prva-krv/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!