Србија и србске земље

Небојша Јовић: „Српска листа“ више не може да представља Србе на КиМ. Власти у Београду су у сталном договору с Приштином. Срби морају да се организују и да пронађу алтернативу

Председник Покрета за одбрану Косова и Метохије Небојша Јовић изјавио је данас да је Српска листа изгубила кредибилитет и да више не може да представља српски народ.

Јовић је агенцији Бета казао да је Србима на северу Косова угрожен опстанак и да више не желе да толеришу и ћуте пред, како је рекао, погрешном политиком председника Србије Александра Вучића и Српске листе.

„Срби су јуче, након хапшења Милуна Миленковића, дефинитивно отказали поверење Српској листи. Све време стотине људи је скандирало против Вучића и узвикивало ‘Издаја, издаја’. Недопустиво је да, док се Срби на Косову хапсе као зечеви и док Аљбин Курти преузима српске општине, функционери Српске листе купују станове на ексклузивним локацијама по Београду“, рекао је он.

Додао је да су Срби на Косову већ десет година жртве погрешне политике која се из Београда води према Косову.

„Од 2013. године трпимо претње и уцене из Београда. После свих барикада које су организовали Београд и Српска листа и после сваког састанка Савета за националну безбедност Србима на Косову и Метохији је било све горе и горе. Све акције које је предузела Српска листа како би се наводно пружио отпор Приштини, показале су се бесмисленима јер су све директиве стизале од Александра Вучића“, навео је Јовић.

Истакао је да су после првих барикада север Косова заузеле јединице специјалне косовске полиције, после других изграђене су базе за специјалну полицију, а после трећих барикада север Косова је потпуно окупиран.

Он сматра да су власти у Београду у сталном договору с Приштином.

„Резултат такве политике је, између осталог, да се данас на северу Косова налази пет база косовске специјалне полиције и да су општинске зграде запосели нелегитимни градоначелници албанске националности“, казао је Јовић.

Нагласио је да Срби са севера Косова више неће да дозволе да им Српска листа и Вучић одлучују о судбини.

„Велика је ерупција незадовољства, иако је већина Срба уцењена. Многи имају уговоре о раду на шест месеци или су добили станове с роком коришћења такође на шест месеци. Међутим, наиђе тачка кључања, као јуче, када људи одлуче да више неће пристајати на уцене“, сматра Јовић. Он је навео да је „српски народ гневан, као никад пре“, и да се на северу више никада неће скандирати „Ацо Србине“.

Истакао је да је ситуација на северу Косова веома напета и да мало недостаје да дође до сукоба с трагичним последицама.

„Српска листа и Вучић нису у стању да реше проблеме с којима се сусрећу Срби на северу Косова. Они дођу, појаве се пред народом, одраде прљав посао и онда се повуку. Српска листа не преговара, они тргују интересима српског народа. Срби морају да се организују и да пронађу алтернативу Српској листи како би пружили отпор политици Аљбина Куртија“, нагласио је Јовић.

Рекао је да ће се хапшења Срба сигурно наставити.

„Постоје информације да се на списку Косовске полиције налази 250 Срба за хапшење. Милун Миленковић, који је јуче ухапшен, нема ниједну мрљу или порок у животу, спортиста је и никада није починио ниједно прекршајно или кривично дело. И његово хапшење је део специјалног рата који Приштина води против српског народа“, закључио је Јовић.

Извор: НСПМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!