Мишљења

НЕБО СЕ НЕ КУПУЈЕ НЕГО НАСЛЕЂУЈЕ!

Господине Полт,

     Пошто сте Ви најгрлатији да Косову обезбедите независност, и да Србе коначно протерате са својих огњишта, подсетићу Вас на одговор Поглавице Сиетла Вашем Председнику Линколну, када му је овај понудио да држава откупи сву њихову земљу.

     «Како се може продати или купити небо и топлина земље? Тако нешто сасвим нам је страно. Ми нисмо власници свежег ваздуха и бистрине воде. Па како их можете купити? Сваки је делић ове земље свет мом народу, свака блистава борова иглица, свако зрно песка на речном спруду, свака маглица у тами шуме, свети су у мислима и животу мог народа. Сокови у дрвећу прожети су сећањима на црвеног човека. Земља је мати црвеног човека. Део смо те земље и оне је део нас… Оскрнавите ли земљу, као да сте презрели њеног Створитеља.»

Господине Полт, када намеравате да српском народу са Косова отмете Косово да ли размишљате да је и нама свет сваки делић те територије. Нама који смо тамо рођени, нашим прецима, нашим потомцима и сваком Србину који није продао душу ђаволу, Косово је света земља, којом се не може трговати , која се не може продавати.

     Да ли господине Полт, размишљате да отимањем Косова мени отимате ваздух, жубор потока, мирис траве, отимате ми сећање на детињство. Отимате ми детињство. Рушите ми гробове предака мојих. Отимате ми ЗАВИЧАЈ.  Отимате и дајете другом. Да ли се плашите Бога?

Зашто Господине Полт, ако сте моћни, а јесте, не обезбедите на Косову слободу за све. Да и Срби могу да изађу на своја имања, да изађу на улице градова у којима су живели, да живе у кућама у којима су рођени – да живе нормално.

      Ваша прича да је власт Србије крива за стање на Косову је обична измишљотина. Од како знам за себе Шиптари су били опасност за сваког Србина који би се случајно сам затекао у њиховом крају. Нестајали су људи као под каменом ако би их ноћ затекла кроз њихова села. А Шиптара који би се затекао у нашем крају уводили смо у кућу, гостили га, обезбеђивали преноћиште и као пријатеља испраћали на пут.

     То што су Шиптари учинили за Ваше интересе (а наши интереси на Косову су већи од Ваших) узвратите им тако што ће те им на вашој територији обезбедити државу. Имате више простора, бићете им ближи и бићете срећнији и Ви и они.

     А само да знате ја ту државу нећу признати и ни у чему је нећу поштовати. А сви Срби треба да се понашају онако како су се Шиптари понашали да би добили Вашу милост.

     Имали су Вашу милост тероришући своје сународнике и државу у којој су имали сва права као и сви други.

     Шта год да сте Ви Господине Полт обећали Шиптарима, та ваша «великодушност» на штету Срба можда ће се вама обити о главу. Размислите шта ће о Вашој држави писати историја кад и Вашој сили, као и свакој сили, дође крај. Кад Бог каже: Доста је!

Аутор: Крсто Милошевић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!