Србија и србске земље

Не постоји Србин на КиМ који се слаже са идејом признања самопроглашене републике Косово

Улазак Вучићеве „Српске листе“ у сепартистичку владу самопроглашене републике Косово није ништа необично. И објашњење „Српске листе“ за улазак у једну такву владу није нова ствар јер и овог пута кажу да то чине у интересу српског народа на Косову и Метохији. Иако су више од 8 година, колико траје Вучићева владавина, присутни у сепаратистичким владама Србима у јужној покрајини то није донело никакав бољитак. Чак напротив. Само су легитимисали и легализовали сепратистичку парадржавну творевину која се зове Република Косово.

Оно што је ново јесте да Вучићева „Српска листа“ каже да њихов улазак у владу Авдулаха Хотија има за циљ нормализацију односа између Београда и Приштине. Како највећи број западних земаља, ЕУ и САД под нормализацијом односа Београда и Приштине подразумевају признање самопроглашене републике Косово оваква жеља Срба је у најмању руку проблематична. По Вучићевој „Српској листи“ Срби са Косова и Метохије инсистирају на признању од стране Београда још једне албанске државе на Балкану. Чудно, јер буквално не постоји Србин на КиМ који се слаже са идејом признања самопроглашене републике Косово.

Сигурно је да један овакав став „Српске листе“ није настао преко ноћи него је и он и саопштење поводом уласка „Српске листе“ у владу самопроглашне републике Косово донет у Канцеларији за КиМ. Успут ваља рећи да сва саопштења „Српске листе“ пише Канцеларија за КиМ односно Марко Ђурић.

Иначе „Српска листа“ у свом саопштењу наводи да се они надају да ће нова сепаратистичка Влада формирати и Заједницу српских општина. Ваљда Заједница српских општина треба да буде компензација за поменуту „нормализацију“ односа Београда и Приштине.

У светлу тога је и последња изјава Владимира Ђукановића иначе ударне песнице Српске напредне странке. Он каже да нам Запад не нуди ама баш ништа од Косова и Метохије па стога Вучић онако без ичега мора да призна самопроглашену републику Косово. Скандалозна тврдња имајући у виду да Косово и Метохија нису власништво ни ЕУ ни САД него Републике Србије. Како рече велики српски песник Матија Бећковић „ако није наше, зашто онда траже да им га дамо?“. Сама ова чињеница говори о томе у којој мери је режим Александра Вучића и диктаторски и издајнички. Поменути посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић у народу познат као Ђука Бизон је некада како са Фокус радија тако и са Коперникус телевизије био познат по националним и родољубивим ставовима. Све друге је оптуживао да су издајници. Његов партијски шеф Александар Вучић после руковања Бориса Тадића са Хашимом Тачијем на ареодрому у Дубровнику народу Србије је обећао да ће ондашњег челника Демократске странке обесити на прву бандеру на Теразијама. Данас и Владимир Ђукановић и Александар Вучић предају 16 посто државне територије Србије сепаратистима у Приштини преко признања самопроглашене републике Косово. Понашају се као да су Косово и Метохију добили у мираз па га се тако лако одричу.

Из дипломатских кругова са више страна процурела је вест да се Александар Вучић договорио са Ричардом Гренелом и Хашимом Тачијем да Београд и Приштина потпишу тзв. оквирни споразум о признању самопроглашене републике Косово. Ово је кажу потребно Доналду Трампу за америчке председничке изборе. Стога се очекује нарочито после избора једна жестока кампања која треба да припреми народ Србије  за одрицање од јужне српске покрајине. И електронски и шампани медији биће стављени у службу тога да објасне грађанима Србије како нам Косово и Метохија нису потребни а да предавањем Косова и Метохије обезбеђујемо бољи живот грађанима Србије.

Сам председник Србије Александар Вучић искористиће свој боравак на војној паради у Москви да убеди председника Руске Федерације Владимира Путина да мимо Резуолуције 1244 СБ подржи одлуку Србије да призана независно Косово. Заузврат председник Србије гарантује Руској Федерацији да Србија никада неће ућу у НАТО пакт.

Народни поркет Срба са Косова и Метохије као чланица Савеза за Србију предстојеће парламентарне изборе који ће се одржати 21. јуна бојкотује и не признаје као регуларне имајући у виду да нису задовољени баш никакви демократски принципи на основу којих се могу одржати поштени и коректни избори. Зато и све одлуке које будућа влада и скупштина буду донеле, а нарочито када је у питању судбина Косова и Метохије, Срби са Косова и Метохије као и Савез за Србију неће поштовати нити ће признати.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!