Породица и школа

Наставници: “Зашто Влада укида школу уместо да забрани и санкционише понашања која пропагирају насиље, неморал, говор мржње и нетрпељивост?”

– Исхитрена, непромишљена и штетна одлука Владе Србије о прекиду (наставног дела) школске 2022/23. године 6. јуна за све основне и средње школе у Србији, представља незапамћену демонстрацију силе над ученицима, наставницима и родитељима. Посебно је увредљив начин на који највиши орган извршне власти преко медија, путем саопштења, не консултујући се са наставницима“, што показује меру искрености у односу према „апсолутном приоритету Владе”. – наводи се у саопштењу Гранског синдиката просвете “Независност”.

У овом синдикату се питају како је то „наш образовни систем створен са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце”, ако се до тог циља стиже насилним прекидом школске године? По чијем мишљењу таква одлука представља „најбоље за нашу децу?”

„Како ће изгледати индивидуална настава (за сваког ученика који не буде задовољан својим успехом) без присуства других ученика – сведока и без транспарентности у раду? Зашто Влада укида школу уместо да забрани и санкционише све облике понашања који у јавном простору пропагирају насиље, неморал, говор мржње и нетрпељивости? Да ли се овако штити углед, част и достојанство просветних радника и њихов материјални положај“, питају се из синдиката.

Извор: Зелена учионица

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!