Srbija i srbske zemlje

Narod zbog emigranata protestuje – ne odustaju čak i ako stigne vojska i policija (video)

Zbog odluke Komesarijata za izbeglice, koji su bez saznanja i saglasnosti opštinske uprave i bez obaveštavanja meštana sela Deliblata a i građana opštine Kovin doneli odluku o naseljavanju emigranata sa Bliskog istoka i Afrike narod je danas, u sredu 25 marta, izašao na protest koji će se nastaviti i u vreme policijskog časa.

Meštani Deliblata i Kovina poručuju da neće poštovati odluku o policijskom satu po cenu obračuna sa policijom i vojskom.

Kako javlja Napredni klub na svom tviter nalogu, kako kažu sa lica mesta, Sa lica mesta, vojska preuzela „Čardak“ od „Srbijašuma“, Očekuje se dolazak oko 700 migranata i svi zaposleni udaljeni.

Sa lica mesta

– Vojska preuzela „Čardak“ od „Srbijašuma“
– Očekuje se dolazak oko 700 migranata posle 17č
– Svi zaposleni udaljeni

Klasična zloupotreba vanrednog stanja! @avucic

Molimo RT pic.twitter.com/Yhpk7qVIMc

— Napredni klub (@napredniklub) March 25, 2020

I drugi korisnici Tvitera javljaju da su u u Čardaku nalaze službenici UNHCR zaduženi za ilegalne migrante, a da objekat obezbeđuje vojska.

– U četvrtak se od 10 časova okupljamo na izlazu iz sela prema Čardaku, kako bismo izrazili svoj protest povodom celokupne situacije. Molim vas da se odazovete u što većem broju. Takođe, molim vas da poštujete mere vanrednog stanja i preventivne zaštite protiv zaraze – poručuje nezadovoljno lokalno stanovništvo.

Podrška narodu banatskog sela Deliblato, koji svojim telima i kolima sprečavaju dolazak ilegalnih migranata u dečje odmaralište Čardak, nadomak ovog sela.

U Čardaku se nalaze službenici UNHCR zaduženi za ilegalne migrante, a objekat obezbeđuje vojska. pic.twitter.com/fq3vxDaIqm

— AntiEstablišment (@sinoviKorduna) March 25, 2020

Takođe, i u subotu, 21 marta, ove lokacije su posetili pripadnici narodnih patrola, što se ože videti na snimku.

Damnjan Knežević, jedan od osnivača pokreta „Nema predaje Kosova i Metohije“ i inicijator narodnih patrola protiv emigrantskog nasilja, postavlja pitanje zašto se u sred vanrednog stanja, kada su navodno granice Srbije zatvorene, pravi kamp za migrante na Deliblatskoj peščari.

– U subotu su momci iz narodne patrole obišle Deliblatsku peščare po prijavi građana, koji su nam javili šta se ovde dešava. Zatekli su ogradu za pravljenje kampa. Videlo se i da je neko boravio u obližnjim objektima. Nastavićemo sa lokalnim stanovništvom da pratimo situaciju – rekao je Knežević.

Izvor: srbin.info

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu koja je u Srbiji zabranjena!