Мишљења

Нарцизам “председника“ инфицирао медија Србије

Фото: dostajebilo.rs
Најтиражније срБске новине доносе без изузетка на самом почетку нелегалних избора вулгарне наслове с једном једином темом: председник је угрожен! нападнут! оклеветан! деца, мајка, отац су му на нишану… 
Никаквих информација о свету који је у пламену. Никаквих анализа о уцењивањима “петорке“ која је подметнула Охридски уговор. Тишина о захтевима ЕУ. Мук о договорима којима се одређује будућност наше деце.
 
Ево само неких од “застрашујућих“ наслова:
Новости онлaин пишу 02. 11. 2023 : Н1 СУДИ ВУЧИЋУ КАО АРОГАНТНИ ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Сраман пропагандни филм против Вучића на Н1 као пример кампање мржње
Новости онлaин пишу даље 03. 11. 2023:  МИНИСТАРСТВО ОСУДИЛО СРАМНИ ТЕКСТ О ВУЧИЋУ: Оваквим извештавањем свесно се обмањује јавност, али и доводи у питање кредибилитет председника   
ВУЧИЋ ОБЈАВИО СНИМАК СА ОЦЕМ: Председник први пут у јавности након бруталне кампање која се води против њега и његове породице
 
Некада врло поштована Политика се срозала још ниже и дубље у каљању саме себе и својих норми – тако се срозала да је превазишла и Новости у страху за опстанак АV-a. Kао у једнопартијском систему, али без статуа и слика на сваком ћошку, сада АV стоји као да је он закон, систем и Србија. 
Погледајте данашње политикине наслове само с прве стране онлаин едицие у петак, 03.11.2023 : 
Председник Вучић се обратио јавности са својим оцем Анђелком: Нису напали само моју породицу, желе да униште све српске породице
Вучевић: Господари опозиције Ђилас и Шолак преко својих таблоида уличарски нападају породицу Вучић
Брнабић Ђиласовим медијима: Срам да вас буде
Мали о пропагандном филму против Вучића: У паници су, не знају шта раде и не бирају средства
Сенад Пећанин, за кога су Срби геноцидан народ, у пропагандном филму против Вучића
 
Наравно, и Радио БГ1 удара у потпуно исти тон:  “кампања је кренула с невиђеним увредима против председника и причом о филму “Ја, александар, државни гамбит“ Чак је и вест да Заветници сматрају да се само одбацивањем охридског споразума, може спасити Србије, прочитана у истом даху у коме су изнете и увреде према аутократи.
Сва медија су сведена искључиво на опасност који народ представља председнику и његовој породици. Све је постало трач, беда, јад, јер се све врти око болесног нарцисте – тако се и медија заразише психијатријском болешћу: нарцизмом “председника“. Могло се предвидети да ће се болест од горе, хијерархијским путевима, ширити на доле и да ће цело друштво бити изложено патологији. Oвакве перверзије стварности су пожељне у свету где психопате држе моћ у рукама, пркосе разуму и разарају све што дирну. 
 
Tактика је déjà vu – замена теза, манипулација свешћу, преокретање факaтa.  Сада кад нарцистичка медија извештавају искључиво о нападима на АV, народ би требао да се сажали на “јадног председника“, да стане на његову страну и да гласа за њега. Против чињеничног стања. 
 
Чињенично је стање да су расписани избори у Србији НЕЛЕГАЛНИ,сасвим противуставни, јер нису организовни на КиМ, које је према Резолуцији 1244 још увек део Републике Србије ! Осим тога, избори се могу према закону, само сваке четвртe године организовати, изузев у случају рата или пада владе, што сада није случај. Поред свега, гласачки спискови нису ажурирани као ни пре две године, када се отприлике један и по милион одсељених и умрлих нашло међу живим и присутним гласачима – тако су преваре опет сасвим могуће. Уместо да се расправља о легитимности самих избора – народ ће гледати слике “човека који није отац “предедника“. 
 
Иако је, нелегитимни “председник“ Србије ( нелегитиман, јер је већ и на задњим изборима одсекао КиМ, чиме су избори учињени неважећим, антиуставним ) сакрио шта петорка ( Мacron, Scholtz, Мeloni…) жели, новинари су из уста Von der Leyen извукли Истину – непотписани охридски споразум, мора да се правно поштије и да се КиМ преда. Нема ниједне речи о овим темама. 
 
АV је распустио и нелегитимни парламент. Скоро пола године му је требало да га формира, опет у нелигитимности, а сада га отпушта месец дана превремено! Ниједан новинар да упита зашто се тако третирају народни посланице Србије? Како он то штити Србе на КиМ? Предао их је КФОР-y на бригу? Колико убиства су му прилепљена? Колико је покрао? Ако се АV боји, онда сигурно и треба да се боји. Он једино зна колико је зла нанео овом намученом народу, чији део никако не може бити. Ко му је отац, ту и није важно. Једино што је важно је – колико је оштетио Србију? 
 
Чега ли се “председник“ заиста боји? Напада на себе или можда тих скривених договора који се склапају у тајности, против народа Србије? Не замењује ли хајка на личност аутократе ону праву хајку која би требала да оживи при издаји наших интереса. Док се величина издаје крије, народ замајава  СНС трачевима, “председник“ кукумаче како му децу, мајку, оца… нападају, дотле се најважније теме не обрађују. 
 
Нема анализа о десетогодишњој владавини овог боленика – о броју младих који побегоше – о задуживању ради отплата камата – прескупих путева – уцењивању грађана – смрти Цвијана, Ивановића… – нерешавању крађе беба – стеривању Срба с КиМ у ћошак – признању да је он сâм као сваки мафијаш, наручио нелегално рушење Савамале… САмо се сме писати и говороти о празним, лажним нападима
 
И то изазива муку.
Некада је било међу нама родољуба. Хероја. Правих људи. Па зар ниједан једини адвокат у Србији да не укаже на незаконитост избора ? Да ниједан новинар не обради ову тему о законитости избора ? Ниједан једини политичар да се успростави радњама аутократе ?  Ниједан свештеник да укаже на опасност од издајника ? Ниједан психијатар да дигне глас против нарцисте који зарази целу атмосферу својом болешћу ? Па и “мафијаши који рекетирају пола Београда“ су храбрији кад признају јавно своја криминална дела.
Ако ћутимо, шта ће нам бити од деце ? Могу ли она расти поред мафијаша ? Учити по њиховим програмима?
 
“Нека борба буде непрестана“
 
др мед Јасмина Вучић-Пеев
у срБској 7532. години, 3ег, 

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!