Намерно изазивање глади – Немачка забрањује пољопривредницима да ђубре своју земљу

Пољопривредницима у Немачкој забрањено је да правилно ђубре велике површине своје земље под строгим правилима ЕУ која гурају зелену агенду.

Употреба нитратних ђубрива додатно је ограничена за велике површине пољопривредног земљишта у Северној Рајни-Вестфалији, што ће сада вероватно драстично смањити приносе.

Иако су немачке власти примениле забрану, она је на крају по налогу Европске уније, која тврди да се ради о настојању да се смањи количина азота како би се ухватила у коштац са „климатским променама“.

Ова иста политика је већ изазвала хаос у Холандији. Холандски фармери су устали у знак протеста против владиних ограничења емисије азота како би их ускладили са Бриселом.

Само Данској, Ирској, региону Фландрије у Белгији и Холандији дозвољено је да премаше 170 килограма стајњака по хектару, што је тренутна горња граница ЕУ.

Али, према условима које је договорио одлазећи министар пољопривреде, изузеће ће престати 2026. и утицати на око 18.000 фарми у Холандији, која расипа више стајњака на поља него било која друга земља ЕУ.

Пољопривредна газдинства погођена одлуком моћи ће да конкуришу за помоћ од само 10.000 евра, за шта је Стагхауер такође признао да неће бити довољно за покривање губитака, додајући да то „није лепа порука“ пољопривредницима.

Зелена агенда

Сада се притисак проширио на Немачку, приморавајући пољопривреднике да користе 20 одсто мање ђубрива.

Немачки лист Билд објавио је да трећина укупног корисног пољопривредног земљишта у Северној Рајни-Вестфалији потпада под ову нову границу. Све се ово дешава док се свет суочава са кризом хране без преседана, „вишеструком глађу“ коју предвиђају УН.

„Ако је пољу пшенице потребно 200 килограма ђубрива за оптималан принос, фармери би сада били приморани да користе 40 килограма мање“, објаснио је један локални фармер Ерих Гусен.

„То значи пад приноса, а страдаће и квалитет пшенице! Гусен је додао да постоји „много негодовања“ међу пољопривредницима који виде да ће њихов профит озбиљно патити.

Друге државе у земљи такође би ускоро могле бити присиљене да смање употребу ђубрива од стране пољопривредника.

Пољопривредници су се мерама одупирали безбројним протестима.

У августу је група холандских фармера својим тракторима блокирала улаз у фабрику папира у знак протеста против „двоструких стандарда“ глобалне зелене агенде.

Пољопривредници су у среду блокирали улаз у фабрику папира Перенко у источној Холандији у знак протеста против очигледног двоструког лицемерја владине зелене агенде.

Фабрика папира није била подвргнута тачним захтевима за емисију азота које је пољопривредницима тренутно наметнуо премијер Марко Руте. Фарме у Холандији су принуђене да смање производњу азота за 70 до 95 процената до 2030. године како би биле у складу са програмом Европске уније Натура2000.

Аутор: Роберт Марић

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!