Свет

Начела глобализације

Глобализација је појам с којим смо суочени од краја XX века. Најприближније се дефинише као “динамичан економски, политички и културни светски процес који је омогућен брзим развојем на пољима транспорта и комуникација, а који је често вођен жељом великих корпорација за освајањем нових тржишта.”

Економска глобализација  означава, у првом реду, стварање и утврђивање правила јединственог светског тржишта који подстиче конкуренцију и развој. Противници, са друге стране, тврде да велике мултинационалне корпорације користе већ зарађени капитал да онемогуће стварање конкурената са којима би морали да деле тржиште.

Политичка глобализација  је тесно везана уз економску глобализацију. Постојање јединственог светског тржишта смањује могућност националних држава да директно подстичу развој сопствене економије постављањем правила која дају предност властитим фирмама. Место доношења економско-политичких одлука преноси се из државних у међународне институције чиме се смањује могућност да људи директним изборима представника власти утичу на властити развој.

Културна глобализација  је сусрет различитих светских култура и обичаја. Проток робе, капитала и људи преко државних граница носи са собом и проток навика, обичаја и култура. Овај процес код различитих људи често изазива различите реакције. Неки сматрају утицај нове културе позитивним развојем који обогаћује постојећу културу док други у новој култури виде претњу утврђеним вредностима и правилима.

Укратко, Глобализација се може дефинисати као процес концентрације моћи мале групе људи над свим људима на планети. Ово је процес који се одвија теком целокупне људске историје и сада је пред завршетком.

Начела по којима се процес глобализације тренутно одвија су:

Начело 6 – Оружје Рата

“Рат је наставак политике другим средствима” – Карл фон Клаузевиц

Најстарији и најбржи начин контроле одувек је био – рат. Циљ било којег рата је освајање територија, богатства, људских ресурса или потпуна елиминација непријатеља. Томе нам је сведок светска историја.

Начело 5 – Оружја геноцида

“Сви злочини на Земљи не уништавају толико људски род, нити отуђују толико имовине, као пијанство” – Сир Франсис Бејкон

Наредни корак у процесу глобализације је прелаз из “врућих ратова” који се воде обичним оружјем на тзв. “хладне ратове” који се воде кроз такозване “културне сарадње”. Преко њих је могуће у потпуности елиминисати или покорити цео народ на вољу појединца путем оружја као што су дрога, алкохол, дуван, неких врста вакцина и генетски модификоване хране. Ипак, како људи не би били свесни деструктивне природе тих оружја, она су површно прерушена као безопасно средство за опуштање, ослобађање стреса, забаву и стицања имунитета на болести. Та идеја се убацује у свест људи кроз културу и масовне медије. У стварности, већина ових твари су опасни отрови који поткопавају генетику људске врсте, уништавају људско биће морално и физички, полако бришући постојеће и будуће генерације. Најбољи пример тога је из нашег чланка “Codex Alimentarius– програм депопулације” у којем смо показали говор Билa Гејтса који указује на “проблем” превелике популације и говори да се он може решити “увођењем нових вакцина и здравственом заштитом“. Готово годину дана касније он улаже 2.3 милијарде долара како би деца трећег света добила приступ вакцинама. Прошлог месеца Пакистан је упозорио на невероватан пораст болести Полио међу децом, при чему су здравствени радници утврдили да је их преко 78% оболело након примљене вакцине управо против те болести.

Начело 4 – Економија

“Дајте ми да контролишем новчане токове у некој држави, и није ме брига ко прави законе” – Мајер Амшел Ротшилд

Глобалисти не виде сврху у комплетном уништавању нација. Сматрају да им је боље оставити део популације да се покори наметнутим економским интересима, али на такав начин да нације не буду свесне чињенице да својим конзумеризмом западају у дугове и полако постају робови наметнутог економског система. То се редовно ради кроз новац и кредите. Систем допушта зеленашке камате банкама које од њих остварују енормне добити, без да својом зарадом, кроз улагања стварају било какве праве вредности за друштво. С друге стране, људи и њихове породице, као и комплетне нације проводе целе своје животе у отплаћивању дугова – и управо то их чини робовима.

Начело 3 – Чињенице

“Не постоје чињенице, само тумачења” – Фридрих Вилхелм Ниче

Целим нацијама или различитим слојевима друштва ефикасније се може владати након испирања мозга разним идеологијама, моделима понашања, религијским догмама, социолошким наукама и масовним медијима. Када је потребно, људи се активирају у одређено време користећи инхерентне контрадикције, да се окрену једни против других, употребом посебних техника попут провокација, убистава, скандалозних вести, карикатура или намерних грешака које су наизглед случајне. На пример, тренутно смо сведоци покушаја супротстављања традиционалног Ислама и библијског Хришћанства, без обзира што и једна и друга религија деле једнака уверења да је Бог, Свевишњи створитељ свих бића на Земљи, и што говоре о љубави и поштовању других.

Начело 2 – Хронологија

“Чешће погледајте у прошлост како би се избегле велике грешке у будућности” – Козма Прутков

Опште је прихваћена чињеница да је онај који заборави историју своје домовине попут дрвета без корена. Али, шта би се догодило да комплетна нација заборави своју историју и прихвати некакав историјки мит наметнут од стране спољних непријатеља? Да цитирамо Џорџа Орвела: “Онај који контролише прошлост контролише будућност. Ко контролише садашњост контролише прошлост.” Поновно писање (измењене, лажне) националне историје неминовно доводи до промене те нације у будућности.

Начело 1 – Идеологија

“Ако желите победити свог непријатеља одгајајте му децу” – оријентална мудрост

Могућност освајања народа биће већа, са готово неповратним последицама, уколико се успе у промени његовог менталитета, при чему сваки појединац и нација у целини губи свој идентитет. А то је могуће уколико се наметну одговарајући модели и норме размишљања и понашања кроз програмирано образовање и васпитавање још од најранијег узрасног доба.

* * *

“Иди на посао, пошаљи децу у школу, следи моду, понашај се нормално, гледај ТВ, штеди за старе дане, покоравај се закону, конзумирај… Понови за мном: Ја сам слободан!”

.

Извор: truthaholics.com