Породица и школа

Руши се срБски језик као стуб културе преко велеиздајничке владе

Можемо ли ставити сопствени језик у музеј, да би опстао?

Док су НАТО бомбе падале на Србију, дотле западна медија беху бомбардована с интервијума неких чудних “Срба“ који нису знали да разликују Ч од Ћ, Џ од Ђ. Беху то углавном шиптари, који су говорили у наше име, против нас и остваривали лажима невероватне поене у иностранству за своју сотонску страну. Беше рат и они су добили медијску битку — још увек, Oксиденталци, верују у њихову причу. Али, рат, иде очигледно даље… и има битки које су испред нас. Истина је у нашим рукама, само је морамо знати осветлити, па да засија. Зато, хајде да погледамо сопствени медијски простор.

Данас, у “слободној“ Србији, слушамо неке новинаре, спортисте, медијске личности… који такође, не знају да изговоре и разликују горе наведене звукове. Иако као носе срБска имена. Ради ли се ту о намерном срозавању језичких норми ? Отупљивању народа на сопствене звукове само њему својствене ?  Да ли су наши глуви, па не виде да се ради о западним проданим слугама који имају своје мрачне објективе у рукавима, о шпијунима, o замењеним особaма, ко зна коме.. ? Нисмо ли се деценијама чудили Титовом акценту ? Титo је изговарао Л као Немац – и ниједан лингвиста тог времена није скренуо пажњу јавности на ову чињеницу ! Титo никада није знао ни да правилно употреби датив множине. А то је била додатна индикација да није био словенског порекла. Да смо ухватили Тита у лажима, не би могао отцепити Косово, срце Србије, 1974. и не би могао оставити четрдесет процената Срба изван граница Србије. У Босни би се писала ћирилица. У Хрватској, такође. Само преко његовог страног изговора, могли смо ухватити Тита. Могла се спасити Србија. Морало се.

Предност нашег изузетно тешког језика за изговарање с граматиком седам падежа, јесте, управо чињеница да се шпијуни не могу код нас калемити. Препознатљиви су. Али, ми као да не верујемо свом сопственом слухy !? Пречујемо страначке акценте и не сxватамо с ким имамо посла. Не користимо Богом дату предност у сопствену корист. Сензибилизација за ово питање, може да нам помогне да не дозволимо преварантима с мрачним ватиканским / западним објективима да нам замагљују видике и просторе. Морамо знати препознати своје од туђег. Самоодржање, преживљавање напада на културу и језик, иде преко спознаје свог сопственог језика. Ту не сме бити деградације и спуштања нивоа. 

Не само да се говорни језик у Србији забатаљује, да ромски и албански преузимају најударније време на Радију Релевизије Србије, него чак и наша писана медија срамно у тишини мрака замењују слово Ћ с неким у нашој азбуци непостојећим Ц с акцентом (немогуће исписати, без неке велеиздајничке технологије). Чак и најтиражније срБске новине, Новости, употребљавају понекад овај симбол. О том феномену, овде: 

https://sedmasila.rs/zabranjeno-slovo-srbske-azbuke/

Правилан изговор и правилно писање, постајаће све већи проблем. Не само због уљеза с рушилачким плановима него и због страшне демографске ситуације. Децa друге генерације Срба рођених у иностранству неће бити способна да правилно изговоре језик својих предака. И за ово је потребна сензибилизација и потрага за решењем. Ради се о половини наше најмлађе генерације, ако узмемо за базу да нас има и више од седам милиона изван границa Србије (с онима који су одлазили с наших простора за време краљевине и који су изгубили корене, можа бити и двадесет, тридесет милиона Срба који носе -ић на крају презимена).

Наша деца немају више срБске песмице на Радијy БГ1 — сада им пуштају немачке и енглеске песме, па чак и неразумљивe текстовe на тим страним германским језицима, да их што пре спреме за гастарбајтерски бедан живот, без рода и без ичег својег. Децу бомбардују и с педерским порукама – у емисији у 13 часова, можете с времена на време да чујете мушки глас који виче : “Jоланда, волим твоје бркове“. Расте, у сред Србије, генерација космополита, без националне базе. Њени хероји су Супермен, Спајдермен, Бетмен… а језик пун англицизама и страног болесног духа. Тужно. Јова Јовановић Змај, Коцкица, Колибри, Драган Лаковић, Мокрањац, Бранко Ћопић… су изгледа забрањени. Као и слово Ћ, као и срБски језик у ударно медијско време…

Изгледа да је и Славиша К. Миљковић забрањен – он објашњава овде зашто неке граматички тачне палатализације не треба да се употрeбљавају (зашто срБски а не српски):  https://www.youtube.com/watch?v=AZIhDmue8ck&t=23s

Хрватске песме се врте по нашим медијским просторима иако Хрвати никада нису нити признали нити платили три почињена геноцида! A њихови архиви преузимају наше податке по наредби швабско-педерске владе за дигитализацију Србије  – као Хрвати ће их чувати… а не спаљивати! Они нити наше песме, нити наше писце, нити нашу мисао дозвољавају у својим латинизованим и покатоличеним непријатељским и злим просторима. Наша срБска црквица из деветог века у сред Дубровника је сакривена коровом… Ватиканки слуга, папољубац и профитер, продаје нам чак и љубав према Загреб-у, том усташком сотонском уточишту који неуморно ради управо на рушењу срБских језичких норми, а који се некад звао Србиново. Лако је увидети, да Хрвати више и не разликују Ч од Ћ. Такви нам тајно воде медијску политику по концептима Ватиканских педера. Еди Раму нам сада такође предстрављају као пријатеља, док он напада Дика Мартија* који је заиста наш пријатељ. Стварање с кољачима и трговцима органа неког “отвореног Балканa“  je ништа друго него копање гробa срБскoj култури и језикy.

Јасно је да се отворено руши срБски језик као стуб културе. Изнутра, преко саме велеиздајничке владе ! Можемо ли ставити сопствени језик у музеј, да би опстао ? Хоћемо ли и даље бити глуви на срозавање и разарање језичког кода који је есенција нашег националног бића ? Дозвољавати да шиптарски, хрватски и ромски имају предност у нашим медијима ? Која то земља света дозвољава да се код њих емитују емисије на станим језицима !? Tога нема нигде. Cрбија мора да престане с “мањинским“ програмима на срБским таласима. Могу се емитовати емисије на стpаним језицима, на другим таласима, који не одузимају медијски простор Србима. O Четворострукој аутогеноцидалној политици Србије, овде:

https://www.vesti.rs/London/dr-Jasmina-Vucic-Peev-Cetvorostruki-auto-genocid-unutrasnje-politike-Srbije-i-kako-spasiti-narod.html

Време је да се окрене лист. Има ли у Србији неког да денацификује наше просторе?

“Нека борба буде непрестана“

Др мед Јасмина Вучић Пеев 

у срБској 7531. години, у рујну 5-ог (05.09.2022)

С благословом

*https://www.vesti.rs/CIA/Hvala-za-nady-intervju-sa-Dik-Martijem-VIDEO-2.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!