Мишљења

Морална наказа, председник скупштине Орлић

Фото: Тањуг/С.Аћимовић

На Велику Госпојину црква Светих апостола Петра и Павла, задужбина књаза Милоша Обреновића у Горњој Добрињи обележила је 200 година цркве. Свету архијерејску литургију служио је надлежни владика жички Јустин уз саслужење већег броја свештеника а у присуству великог броја верника. Ипак и епископ и свештеници и присутни народ је остао у сенци великог госта Његовог Величанства председника скупштине Србије Владимира Орлића. 

После архијерејске литургије приређен је краћи културно уметнички програм. Прво нас је водитељ програма поздравио, онда врло кратко и председник општине Пожега, а онда је беседио уважени гост, а нико, па ни владика после њега. 

Господин Орлић је одмах пренео поздраве председника Србије свим присутнима. У својој десетоминутној беседи истог је поменуо 8 пута. У овој беседи, па поновим поводом 200 година задужбине кнеза Милоша, смо од председника скупштине Србије сазнали да смо под вођством председника Вучића од земље која је пропадала и била понижена устали и постали уважени међународни чинилац. Орлић нас је још једном подсетио на изграђене путеве, пруге, медицинске центре. Онда је нагласио да је и Свети синод СПЦ потврдио ранију изјаву покојног патријарха Иринеја да се председник Вучић лавовски бори за Косово.

Наравно да нам је свима и од раније позната морална наказност гос. Орлића, али овога пута се још једном доказао и мора се признати чак и самог себе надвисио у бесрамности свога наступа. Срамно је предивну свечаност искористио за најприземнију политичку пропаганду, исто је говорио као да се обраћа члановима СНСа у сеоском огранку. 

Владика Јустин и присутни свештеници уз богоугодни народ су хипнотисани и омађијани говорништвом Владимира Орлића остали неми и без икакве реакције, ни поздрава и аплауза, ни звиждука ни протеста, само тишина која је одзвањала Горњом Добрињом. 

Порука је свим присутнима била јасна. Од првих Срба до данашњих дана ми имамо само једног великог вођу и државника, Александра Вучића. А књаз Милош Обреновић, ко то беше?

Аутор: Предраг Вучинић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!