Црква

Молитва уз смех и игру провокатора

Друштвеним мрежама кружи снимак на којем се девојка на коленима моли пред побеснелом гомилом посматрача који су дошли да гледају исељење монаха из Кијево-печерске лавре.

Крхка жена у црној јакни, на глави марамa, иза леђа је ранац, а у рукама крст и икона. Клечи на плочнику и моли се. Она се моли, упркос чињеници да око ње провокатори приређују праве демонске игре управо под зидинама светог манастира – Кијево-Печерске лавре.

Овај видео се проширио по целом свету и дирнуо срца поштених људи до сржи. Западни медији су, не слутећи, само једним малим фрагментом снимка јасно показали: у Украјини се води прави рат за душе људи – борба Добра против зла.

Како је крхка ова девојка на коленима, са огромном вером у души, која својом добротом и љубављу може да загрли цео свет, колико је изнад ових који јој се ругају… Демони бесне, а чист човек са светлим мислима на коленима се моли. Мало ко има такву веру. Девојко, ти си за све нас пример истрајности и храбрости! Како пишу на друштвеним мрежама, ова девојка је члан црквеног хора Кијевске – Печерске лавре, Екатерина Ершова.

Но, Господ ће сваког поставити на своје место. Већ постоје очигледни докази да Божији суд никако није уобичајена фраза и дечја хорор прича: Украјинска православна црква Московске Патријаршије издала је саопштење на свом Телеграм каналу да је једна од ових особа, који су јуче плесали у близини Лавре, пренета у болницу одмах после игре, не давајући знаке живота. Ово су известили очевици. „Нека Свемилостиви Господ пошаље овој особи опроштај и исцељење на Трпезној цркви Кијево-Печерске Ларе“ – додаје се у саопштењу. Поред тога, на Трпезној цркви Кијево-Печерске Ларе, која је већ била пребачена у расколничку ПЦУ, одједном су поцрнели крстови.

Украјински народ се кроз своју историју борио за Православље и своју веру, али сада то што раде екстремисти је ужас. Без вере у Бога, њихове душе постају плен ђавола.

Ауто: Петар Волков

Извор: Пријатељ Божији

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!