Pomozimo bližnjima

Molba samohrane majke sa teško bolesnim detetom

Poštovani,

Zamolila bih Vas samo za pet minuta važe pažnje, molim Vas, jako mi je važno.

Ja sam Slađana Čomić, samohrana majka dečaka (momka) od 27 godina koji je 100% invalid, jer je povređen za vreme porođaja bahatošću doktora iz  Porodilišta Betanija u Novom Sadu.

Nakon rođenja nije stavljen u inkubator, iako je rođen sa 7,5 meseci i tokom porođaja došlo je do moždanog krvarenja što za posledicu sada ima dijagnozu cerebralna paraliza, t.j. 100% zavisnost od druge osobe i vezanost za  kolica. Otac   mu je okrenuo leđa kada je Mitar imao 20 dana i od tada smo nas dvoje sami i borimo se za svaki novi dan.

Ceo svoj život sam posvetila njemu, nemam više dece niti porodicu. Živim sa ocem koji je takođe invalid, pa je situacija umnogome još teža. Moj sin Mitar je do sada operisan od strane  ruskih lekara sedam puta, prošli smo golgotu od života, mnogo suza je isplakano da bi se makar na tren pojavio osmeh na njegovom licu.

Majka, koja mi je bila oslonac u životu, umrla je mlada i tako sav teret  života pada na mene. Za sve ove godine nekako smo uspeli, uz pomoć  koju nam nekad uplati neka firma, da se izborimo sa svim troškovima oko operacija, lekova, vežbi, banjskog oporavka, jer nažalost država od svega navedenog ništa ne plaća. Uzmimo za primer banjski oporavak, koji Mitar može da dobije samo ako ima hirušku intervenciju i, ako je tada dobije nema pravo na pratioca, dete 100% invalid, vezano za kolica nema pravo na pratioca…što je, složićete se, čista nebuloza.

 

Nekako smo uspeli da napravimo ravnotežu u ovom našem haotičnom životu ali….28.04.2023. godine došlo je do eksplozije na automobilu  koji smo imali da bih mogla Mitra da prevezem zajedno sa neurološkim (velikim) kolicima. Eksplodirao je akumulator i požar je zahvatio prostorije ukupne površine 80 m2, gde nam je izgorelo mnogo toga, uključujući auto, garaže, radionicu očevu i dve pomoćne prostorije. Materijalna šteta je najmanje oko 25.000 evra … velika katastrofa za nas koji inače jedva uspevamo da  preguramo mesec sa mojim primanjima. U požaru su nam uništena dvoja Mitrova kolica i druga njegova pomagala… i još mnogo toga za što ni sami ne znamo dok nam ne zatreba.

Kroz sve ovo prolazim sama, svo raskršivanje, odnošenje ostataka izgorelog objekta, bageri, kamioni, prikolice, utovaranje … verujte da me sramota da pokažem ruke i nokte koje gotovo da više i nemam, do živaca su popucali, a garež se uvukla u samu kožu.

Ovom prilikom VAM SE OBRAĆAM DA NAM, UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI, POMOGNETE
MAKAR DA ZA MITRA OBEZBEDIM osnovne stvari koje su uništene…
Teško je biti sam u ovoj borbi a ostati normalan, molim Vas ako
možete…razumite nas …

Sve ću vam dokumentovati slikama, NE ŽELIM DA BUDE MA KAKVE SUMNJE U SVE ŠTO JE OVDE NAPISANO…

Unapred vam hvala…

Naš dinarski račun je:

Slađana Čomić
OTP BANKA Srbija a.d.
Trg Slobode 5
Novi Sad
325-9300600548447-53

Naš devizni račun je:

IBAN: RS35325934060016601139

Slađana Čomić
Fruškogorska 11
Sirig 21214
Srbija
0604849037

OTP BANKA Srbija A.D
SWIFY CODE :OTPVRS22

1.SOCIETE GENERALE ,FR
SOGEFRPP
2.COMMERZBANK AG, DE
COBADEFF
3.DEUTSCHE BANK AG, DE
DEUTDEFF
4.OTP BANK PLC, HU
OTPVHUHB

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!