Помозимо ближњима

Молба самохране мајке са тешко болесним дететом

Поштовани,

Замолила бих Вас само за пет минута важе пажње, молим Вас, јако ми је важно.

Ја сам Слађана Чомић, самохрана мајка дечака (момка) од 27 година који је 100% инвалид, јер је повређен за време порођаја бахатошћу доктора из  Породилишта Бетанија у Новом Саду.

Након рођења није стављен у инкубатор, иако је рођен са 7,5 месеци и током порођаја дошло је до можданог крварења што за последицу сада има дијагнозу церебрална парализа, т.ј. 100% зависност од друге особе и везаност за  колица. Отац   му је окренуо леђа када је Митар имао 20 дана и од тада смо нас двоје сами и боримо се за сваки нови дан.

Цео свој живот сам посветила њему, немам више деце нити породицу. Живим са оцем који је такође инвалид, па је ситуација умногоме још тежа. Мој син Митар је до сада оперисан од стране  руских лекара седам пута, прошли смо голготу од живота, много суза је исплакано да би се макар на трен појавио осмех на његовом лицу.

Мајка, која ми је била ослонац у животу, умрла је млада и тако сав терет  живота пада на мене. За све ове године некако смо успели, уз помоћ  коју нам некад уплати нека фирма, да се изборимо са свим трошковима око операција, лекова, вежби, бањског опоравка, јер нажалост држава од свега наведеног ништа не плаћа. Узмимо за пример бањски опоравак, који Митар може да добије само ако има хирушку интервенцију и, ако је тада добије нема право на пратиоца, дете 100% инвалид, везано за колица нема право на пратиоца…што је, сложићете се, чиста небулоза.

 

Некако смо успели да направимо равнотежу у овом нашем хаотичном животу али….28.04.2023. године дошло је до експлозије на аутомобилу  који смо имали да бих могла Митра да превезем заједно са неуролошким (великим) колицима. Експлодирао је акумулатор и пожар је захватио просторије укупне површине 80 м2, где нам је изгорело много тога, укључујући ауто, гараже, радионицу очеву и две помоћне просторије. Материјална штета је најмање око 25.000 евра … велика катастрофа за нас који иначе једва успевамо да  прегурамо месец са мојим примањима. У пожару су нам уништена двоја Митрова колица и друга његова помагала… и још много тога за што ни сами не знамо док нам не затреба.

Кроз све ово пролазим сама, сво раскршивање, одношење остатака изгорелог објекта, багери, камиони, приколице, утоварање … верујте да ме срамота да покажем руке и нокте које готово да више и немам, до живаца су попуцали, а гареж се увукла у саму кожу.

Овом приликом ВАМ СЕ ОБРАЋАМ ДА НАМ, УКОЛИКО СТЕ У МОГУЋНОСТИ, ПОМОГНЕТЕ
МАКАР ДА ЗА МИТРА ОБЕЗБЕДИМ основне ствари које су уништене…
Тешко је бити сам у овој борби а остати нормалан, молим Вас ако
можете…разумите нас …

Све ћу вам документовати сликама, НЕ ЖЕЛИМ ДА БУДЕ МА КАКВЕ СУМЊЕ У СВЕ ШТО ЈЕ ОВДЕ НАПИСАНО…

Унапред вам хвала…

Наш динарски рачун је:

Слађана Чомић
ОТП БАНКА Србија а.д.
Трг Слободе 5
Нови Сад
325-9300600548447-53

Наш девизни рачун је:

IBAN: RS35325934060016601139

Слађана Чомић
Фрушкогорска 11
Сириг 21214
Србија
0604849037

ОТП БАНКА Србија А.Д
SWIFY CODE :OTPVRS22

1.SOCIETE GENERALE ,FR
SOGEFRPP
2.COMMERZBANK AG, DE
COBADEFF
3.DEUTSCHE BANK AG, DE
DEUTDEFF
4.OTP BANK PLC, HU
OTPVHUHB

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!