Породица и школа

Молба мајке којој су отели двоје деце

Објавли смо два текста о случају одузете деце Слађани Ранковић Димитријевић из села Леушићи, општина Горњи Милановац. Након одузимања деце провела је месец дана у болници у Горњем Милановцу. У наставку прочитајте њену кратку потресну исповест и молбу добрим људима за помоћ.

Уредништво Борба за истину

Pixabay.co

Дана 20.01.2022. су мени самохраној мајци дали опомену да ће ми деца, ако се којим случајем не будем бринула како треба о њима, бити одузета. Као мајка сама сам се бринула о њима и борила за њихово боље свакога дана. Дана 24.01.2022. долазе радници Центра за социјални рад, општине Г.Милановац са предлогом да децу морају привремено да сместе у породицу на основу нечије лажне дојаве или тврдње да се не бринем о деци, а ја тврдим и да се бринем о деци и да нисам имала подршку и раузмевање ове претходне године ни од Центра, ни од околине, од кад ми је отац који ми је био подршка, преминуо.  Са болом и губитком сам се бринула највише што сам сама могла о деци, са месечњим примањима од 15.000 дин. што није било довољно за рачуне и нешто хране и да ми је било потребно разумевање, подршка и већа материјална помоћ коју сам тражила (или посао који би могла да обављам од куће) од Центра за социјални рад Горњи Милановац. Једино су ми најближи мајка и брат и кумови (који живе у Нишу) и брат Владимир били помоћ око деце. А од скора имам и подршку оца деце Николе. Мене су тада 24.02.2022. повели у хитну помоћ због наводно лошег стања, што кад ме прегледаше све је било у реду и шећер и срце и притисак, али одлучују да ме одведу у болницу на психијатрију, без икакавог разлога где остајем 3-4 дана до 28.02.2022.

 А већ 02.02.2022. ме, кад сам отишла у село Прањане да купим материјал за кућу да кречим и питам за посао (јер ми је речено да средим кућу и нађем посао да бих могла да вратим децу)  и питања да ме неко одбаци до куће да платим за гориво, мештани села мене из неке њихове шале или дојаве полицијом хапсе и одводе на психијатрију опет и задржавају месец дана, где су ми указани сви могући прегледи и где је све у реду са здрављем у сарадњи са докторима. Адвокат Мирјана Стојковић покушава да ступи у контакт са мном 09.02.2022., али ни њу не пуштају да дође до мене (као ни претходно 05.02.2022. брата Владимира и духовног оца). 

Из болнице излазим 01.03.2022., са наредбом са одељења психијатрије да треба да пијем разне лекове и чекам на договор са Центром око дана за виђање деце.

За враћање деце ми је потребна финансијска подршка за плаћање адвоката (као и сам адвокат) и за најосновнији материјал за реновирање старе куће и потребан ми је посао.

Слађана Ранковић Димитријевић

тел. 0611870915

село Леушићи, општина Горњи Милановац

Т.Р. у Поштанској штедионици: 200 32353452 97

Задња дешавања у вези овог случаја одузимања деце су била:

09.03.2022. полиција улази у кућу без налога и врши претрес куће

10.03.2022. виђање са децом у Дому глувонемих у Чачку и обећање да ће ускоро бити враћена?

Линкови:

1. https://borbazaistinu.rs/majci-kojoj-su-oteli-decu-sprecavaju-da-ih-vrati/

2. https://borbazaistinu.rs/majci-oteli-dvoje-male-dece-zbog-siromastva/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!