Црква

Митрополит Неофит морфски: Као што имамо генетски модификоване намирнице тако ћемо ускоро имати генетски модификоване људе!

АПОСТОЛСКА ВЕРА

Митрополит Неофит морфски

„Као што видите време и околности су све тежи. Шта раде Хришћани? Воде рачуна само о томе да носе маске? Да их заштити маска? Од наредне болести неће моћи да се заштите помоћу маске. Шта ће онда да раде? Нити помоћу вакцина неће моћи. Вакцине ће се показати врло опасне за човека. Као што имамо генетски модификоване намирнице тако ћемо ускоро имати генетски модификоване људе!

Дакле, Хришћани треба да обаве тежак задатак. Хришћани су за тешке ствари. За лаке ствари ту су безбожници, који мисле да ће променити свет, а сами себе не могу да промене. Хришћанин је онај ко може да се промени, да се преобрази, да се посвети. Ми који смо свештеници одговорни смо за малобројне, када већ не можемо да утичемо на многе људе. Бог завршава свој посао и само са двоје или троје: „Тамо где су двоје или троје сабрани у име моје…“ Свако село има десет људи који ће читати по две катизме из псалтира и неће се хвалити тиме пред другима. „Да не зна десница твоја шта чини левица твоја“. У тајности: „Тајинствени си, Богородице, рај“. Наредног месеца друге две катизме да читају. Тих десеторо молитвеника ће тајанствено подигнути одбрамбене зидине своје парохије и места. Помесна молитвена заједница (парохија) значи пре свега заједничко Божанско Причешће, међусобно општење, општење у молитви и јединство у вери. Први ће да чита прве две катизме месец дана, други трећу и четврту, трећи пету и шесту… Наредног месеца свако ће читати наредне две катизме и тако редом. На тај начин они ће се усавршити у познавању значења речи и покајању, које у себи скрива Свети Псалтир. У Псалтиру су Пророк Давид, његови ученици и наследници сакрили Христа, и то 800 година пре Христа. Сада га ми откривамо кроз Псалтир. Старац Пајсије је говорио: „Треба вам митраљез да пуцате у ђавола и грех? Сваки дан читајте Псалтир! Ја ујутро читам Псалтир, а ноћу се молим на бројанице.“ Ми нисмо Свети старац Пајсије, ни Свети Јаков Евијски, али јесмо Православни Хришћани и причешћујемо се Телом и Крвљу Христовом на остављеније грехова и живот вечни.

Зато вас молим ако хоћемо да помогнемо нашој деци и унуцима, да помогнемо свету да се духовно одупре свему овоме што су спремили нови сатанисти Новог светског поретка, подигнимо једно од одбрамбених утврђења. Кажем једно од утврђења јер није једино, има их још: организовано читање Псалтира, подељено на десет верника у свакој парохији. Ако буде више заинтересованих, читајте више пута, користиће. Молим вас, оци, да нађете те људе, то је мој благослов, није тешко. Тиме ћете користити свом хришћанском роду, нашој генерацији Хришћана, која је данас у опасности.

Видите, да се сви напади дешавају под изговором здравља (после ће имати друге изговоре) и на празнике. Патра није прославила свог заштитника Светог Апостола Андреја! Ставили су је у притвор. Јадни владика је служио Литургију само са једним свештеником и ђаконом, без верника! На тако велики празник као што је Свети Апостол Андреј!

У Солуну на Светог Димитрија су служили архијереји, али су се уплашили на изнесу Светог Димитрија у литију по граду. Појавио се Свети Димитрије и рекао: „Да су ме изнели напоље у једну ‘шетњу’ (литију), и од самог мира које бих точио, болест би нестала, али су се сви уплашили: и архијереји и свештеници и народ.“ Не само да су се уплашили него су и рекли, после кад су се неки разболели: ‘ето, разболео сам се зато што сам био на Литургију и тамо се заразио’. Колико су тиме повредили Светог Димитрија!
На Светог Николу су затворили сваку цркву њему посвећену.

За пар дана је празник Светог Спиридона. Затворили су цркву Светог Спиридона на Крфу, а добри владика крфски Нектарије (добри је да га помињемо у молитви: сети се Господе Нектарија Архијереја у Царству Своме!), шта је урадио? Прогласио је да је његова Митрополија прогоњена. Зато што му нису дозволили да служи Литургију како доликује нашем Светом Спиридону, да изнесу у литију по острву Светитеља који је два пута спасао Крф од пошасти куге и глади. Ако је могао да учини та чуда раније у прошлости, зашто мислите да сада не може?

Две од четири литије са моштима Светог Спиридона на Крфу су посвећене томе што их је спасао од болести. Чему онда те литије већ годинама? Ради церемоније и параде? Зато је владика рекао: „Недељу дана нека звоне мртвачка звона пет пута дневно. Проглашавам да је у мојој Митрополији у току прогон.“ То је владика! Ја бих му рекао: владико, иди да служиш и изнеси Светитеља у литију, а после нека те и затворе. Па нека се усуде да приђу и дотакну руком Светог Спиридона!

Да ли сад разумете зашто вам говорим о вери? Вера мора да буде делатна, а не теоријска. Дошао је тренутак да Христос хоће доказе о нашој вери јер спрема нови посаду свог Брода: нове владике и нове свештенике, нове вернике. Сада сви полажемо испите да видимо који од нас ће се наћи у тој новој Христовој посади. Онима који оду одавде (упокоје се) Христос ће судити да ли ће ући у посаду оног живота горе. Они који остану су део посаде доње Цркве. И горе је живот, и доле је живот. Немамо избора, где год да одемо ћемо живети. И они који су у паклу живе, али какав им је живот. Не варајте се, смрт траје две секунде. Јесте жалосно, али траје само две секунде! Чим прођеш кроз смрт, опет улазиш у живот. Вечни живот. Зато треба да се замислимо шта радимо сада.

Што се вакцине тиче, опет понављам: Неофит морфски неће примити вакцину. Ви шта ћете урадити, нека вас Бог просветли. Ја нећу да постанем генетски модификован производ Новог светског поретка као онај безукусни и безмирисни парадајз који једемо и лети и зими. Такав ће постати свет: без укуса и без мириса. Хоћу да имам свој укус, да кад ме неко погледа може да каже: а, то је Владика морфски, има тај укус! Ово је појац из Галате, његов глас има такав и такав укус. Оно је Димос, његов глас има другачији укус. Обојица су појци, али сваки глас има други укус. Нови светски поредак не жели да имамо свако свој укус! Да имамо свој мирис! Да имамо лепоту! Да имамо радост! Да чезнемо за Христом! Он је тај који нам даје благодат (лепоту, драж) и радост. Имајте ово у виду. Бићемо у контакту. Нећемо вас оставити саме.

Треба да знате и нешто лепо што ми је рекао један свет човек: ова болест ће нестати изненада као што се и појавила. Нестаће изненада и то ускоро! После ћемо имати друга искушења. Проћи ће и то, када се заврше светски ратови, општи рат о којем је говорио Свети Козма Етолски, дакле, када се све то заврши и пошто се распадне Европа, Америка и Турска, оно што преостане и они који преостану, живећемо период велике Православне мисије по целом свету! Зато сам вам рекао да Господ сада припрема, тј. испитује и одабира чланове своје будуће посаде, оне чија душа то говори. И у складу с тим ће деловати. Онима који се боје, догодиће се управо оно чега се боје. Онима који се не боје ће дати више страха Божјег и учиниће их исповедницима, а оне који немају страха Божјег ће покосити. После тога ће бити потребни они малобројни, али корисни, а не многи бескорисни.

Митрополит Неофит морфски
(Кипарска црква) у беседи 8.12.2020.

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!