Мишљења

Мишко вози, а Цмолић хапси

На почетку један стари виц из Брозових времена:
Чека Циганин аутобус, све препуно не може да уђе. Бесан почне да псује: “ Ј…. ти све, за све ово је крив један човек да му …“. Прилази му локални милиционер и одводи га у оближњу станицу милиције. Тамо му упиру лампу у главу инспектор га пита: „Да ли си данас у 14 часова на станици аутобуса 26 у улици Саве Ковачевића рекао …“ . Циганин каже да јесте, а инспектор га пита: „На кога си мислио?“. Циганин одмах одговори: „Па на Хитлера дуже командиру“. Инспектор се благо насмеја и рече му да може да иде. Циганин креће, окрену се на вратима и упита: „А на кога сте ви мислили командиру?“
На протесту против издаје Косова и Метохије обраћајући се присутним грађанима Дејан Петар Златановић је рекао: “ Ко потпише њега убише“. Свакоме је ваљда кристално јасно да је Дејан мислио да онај који попtише предају КиМ биће као издајник Отаџбине убијен. Није Дејан ни први ни последњи који је тако нешто, на овај или нешто другачији начин изјавио.
У штампи наилазимо на следећи извештај:
„На питање да ли је изјава на протесту једног од учесника „ко потпише њега убише“ претња, Цмолић је оценио да је то директна и озбиљна претња упућена председнику Александру Вучићу, посебно ако се узме у обзир да је то изговорио организатор скупа на самом скупу“.
 
Ко не зна „један од учесника“ је новинар Дејан Петар Златановић, а „Цмолић“ је онај за кога је народна посланница Славица Радовановић у Народној скупштини рекла :
“ … Један од њих је и нови начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић, човек кога је изнедрила Дијана Хркаловић и који има толико ‘путера на глави’ …“.
А сад питање, слично оном које је Циганин из вица поставио: Како то да је онај са путером на глави знао да Дејан мисли да је онај који ће да изда и потпише капитулацију баш председник Републике Србије? Па могао је да помисли да то може да уради пре свих по уставу за то надлежан премијер, или можда председник скупштине или неки издајник који ће као страни плаћеник да се појави и  одради тај прљави посао. Али чедо Дијане Хркаловић је сигуран да је тај потписник баш Вучић, а он је као главни пандур добро обавештен.
Ко ради тај и греши, па сви очекујемо да ће полиција на челу са другом Цмолићем да схвати да су пренаглили и да је хапшење и још горе задржавање у затвору брата Дејана погрешан потез и да само републику Србију и овде, али и у свету представља као земљу дубоко уроњену у не диктатуру (што не мора увек да буде лоше) него у тиранију.
Наш највећи драмски писац, академик Душан Ковачевић изјавио је да нико неће смети да потпише признање Косова јер ће, како је навео, погинути пре него што се осуши мастило. Цмолићу шта чекаш, хапси ово пискарало, страног плаћеника, терористу видиш да само чека да нам убије председника.
 
Аутор: Предраг Вучинић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!