Србија и србске земље

Министар Златибор Лончар: Вакцинација обавезна грађани више немају избора!

4. маја је донет нови правилник о обавезној вакцинацији, а објављен је 6. маја , потпис је ставио министар здравља Златибор Лончар.

Нови правилник о обавезној вакцинацији доноси много нових репресивних мера према грађанима који буду одбили да вакцинишу своју децу.

Приликом уписа деце у школу међу обавезним папирима сада ће бити и вакцинациони картон, тако да ако сте којим случајем одбили да вакцинишете своје дете, од уписа у школу нема ништа. А онда ту настају други проблеми, јер је основна школа обавезна, ту на сцену ступају центри за социјални рад, јер ће школе имати обавезу да када вас одбију, обавесте центар за социјални рад , да нисте извршили вакцинацију свог детета и да оно због ваше немарности не може да похађа обавезну школску наставу.

Када вас центар за социјални рад позове, наредиће вам да одмах и без одлагања вакцинишете своју децу. Уколико се оглушите о ту наредбу, могу вас прогласити за несавесне родитеље , који не брину о својој деци и одузети вам децу, а онда ће их центар за социјални рад, као орган старатељства вакцинисати и дати у хранитељску породицу.

Школе ће такође бити у обавези да поднесу и пријаву судији за прекршаје, који ће вам изрећи новчану казну до 50.000 динара, због непоштовања мере обавезне вакцинације. Судија ће вам такође као и центар за социјални рад дати рок да вакцинишете своју децу, па уколико то не учините у датом року следиће нове, још веће новчане казне.

Иначе Министар просвете Младен Шерчевић је поздравио одлуку владе Србије да уведе строжије мере према свима који се противе вакцинацији, он се јавно залаже да се сви који одбију вакцинацију најстрожије казне и изопште из друштва.

Сем у школама, контрола вакцинације ће се вршити и у вртићима, а планирају се и друге мере, као што су немогучност изласка из земље, немогућност регистрације возила, немогућност запошљавања ако нисте вакцинисани и друге оштре мере које ће све грађане буквално приморати да морају да се вакцинишу.

Извор: noviners.blogspot.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!