Историја

Милан Недић – У СВЕТУ, БРАЋО, НЕМА ЉУБАВИ!

Говор Милана Недића на радију после савезничког бомбардовања 24.априла 1944.године.

Западни “савезници“ честитали су Србима Васкрс са бомбама

АНГЛО АМЕРИКАНСКИ КРВАВИ ДАРОВИ

„Београде, наш бели граде, теби говорим и тебе питам: што си тако жалостан? У црном руху си, у плачу, у тешким сузама!
Ко су ови, што их данас пратимо вечној кући? Чујте страшну историју: деца и мајке из Општинског породилишта у Крунској улици, које је било понос Београда, деца из дечијих склоништа из Звечанске улице; чујте даље: мирно београдско становништво са Бајлонијеве пијаце, Александрове улице, Каленићевог гувна и толико друго.

Ви ме гледате раширених зениц, јер знате да ту нема војничких објеката ни немачких станова, а камоли шта друго. Они, просвећени Вандали, нису гађали војничке објекте, они су, јадана браћо моја, гађали вас, мирну и недужну децу, жене, старце, ваше мирне домове без одбране!

Питате зашто?

И Енглези и Американци су вам очито казали, тукући вас страховитом казном нејтежих бомби 16.априла 1944.године, да сте на погрешном путу. Све што сте желели, о чему сте сањали и говорили : да дођу наши Енглези, догодило се. Ето дошли су вам и донели вам крваве дарове, вама и целом српском народу. Пре неки дан напујјдали су Тита да улети у Србију, и два округа, Ужички и Краљевачки опљачка до голе душе, пороби и побије. Ви сте и после тога говорили: неће нас Енглези.

Наши Западни “пријатељи“ исто су урадили и 1999. године

Верујеш ли данас да тебе неће?

Наши савезници ти шаљу црнце и Кинезе као пилоте да ти покажу, да је данас век трговине, да нема милосрђа, нема опроштаја.
Ти, Београде, ипак верујеш да то није истина, да ти то подмеће пропаганда.

Ја протестуем у име Српске владе, пред Богом, Српским народом и целом светском јавношћу: што су Енглези и Американци, „наши савезници“, због којих смо изгубили слободу и држву и већ поднели тешке жртве у крви, бомбардовали Београд и толико још нових жртава му причинили, онај Београд који је страховито страдао због њих 6 прила 1941.године.

Дижем глас против просвећених Вандала што су за овај злочин изабрали највећи хришћански празник у години.

Клањам се пред невиним жртвама и зовем све Београђане да се врате самима себи, мајци Србији и Српству, на њих само да мисле јер као што видите у свету, браћо, нема љубави.

Слава жртвама Енглеско-Американског терора, мученицима нашег мученичког Београда!
ЖИВЕО СРПСКИ НАРОД!
ЖИВЕЛА МАЈКА СРБИЈА!“

Генерал Милан Недић – председник владе за време окупације Србије у Другом свестком рату.

Извор: фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!