Србија и србске земље

Мигранти се дижу на побуну, вичу Алаху Екбер!

Дошло је до онога што одавно трезвени стручњаци упозоравају, мигранти отворено угрожавају безбедност државе Србије. После великог броја готово свакодневних инцидената (насиља, крађа, покушаја силовања…) дошло је до побуне миграната у прихватним центрима. Колико је стање озбиљно говори и то да више ни медији “Великог брата“ не могу да игноришу надолазећу опасност.

Уредништво Борба за истину

ПУЦЊАВА ОДЈЕКУЈЕ КРЊАЧОМ: Мигранти се дижу на побуну, вичу Алаху Екбер!

Министар одбране изјавио је да су мигранти данас покушали да се пробију из кампа у Крњачи. Након чега је уследила пуцњава.

Прва бригада Војске Србије примила је највећи удар када је реч о зарази коронавирусом, али је и била прва на удару, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Каже да су припадници ове бригаде помагали хиљадама грађана Србије који су се враћали у своју земљу, и управо су се тада дешавали контакти са зараженима.

– Без обзира на сву заштиту, зараза се деси, тако видимо да има заражених и међу полицајцима, медицинским радницима. Упркос томе што је бригада примила удар, борбена готовост наше војске није умањена нимало – каже министар.

Подсећа да је Војска Србије јако важна у овим тренуцима, да она обезбеђује све важне здравствене центре, геронтолошке центре, граничне прелазе и мигрантске кампове – каже министар, додајући да, поред свега, Војска води рачуна и о свакодневном животу, па тако врши дезинфекцији јавних површина, улица, здравствених центара…

Војник пуцао у ваздух

Министар је изјавио да је у центру за мигранте Крњача, у Београду, војник испалио три хица у ваздух као упозорење када је већа група миграната покушала да побегне, после чега су се они повукли.

– Војска обезбеђује центре где су мигранти смештени, практично у карантину, и не смеју да их напуштају. Зна се када, по закону, војници употребљавају оружје – рекао је Вулин, говорећи о последњем инциденту.

Он је рекао да је све урађено у складу са правилма службе и подсетио да у ванредном стању Војска Србије обезбеђује мигрантске центре.

– Мигранти не могу да излазе из центара напоље, то понекад изазива код њих нервозу, али ми на првом месту водимо рачуна о грађанима Србије. Нема изласка, то је наређење, док се не промени, они ће бити у мигранским камповима где имају све што им је потребно – рекао је Вулин.

Примљени су добили су све, медицинску негу није коректно да њих 150 виче Алаху Екбер – констатовао је Предраг Сарапа, са чиме се сложио и министар.

Извор: Pink.rs/Vestidana.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!