Srbija i srbske zemlje

Mi Srbi u Crnoj Gori stradamo od onih koji su od nas otpali

Foto: Tanjug/AP Photo
Mi Srbi bivstvujemo na prostoru gdje se već mnogo vjekova trvu tekstonske ploče istočne i zapadne civilizacije. U novoj eri, ostavši u izvornom, istočnom hrišćanstvu, našli smo se na udaru brutalnog prozelitizma Rimske crkve. Dolaskom Turaka na Balkan, nametnut nam je islam. Kasnije nam je nametnut komunizam, a u ovo vrijeme novopaganski liberalizam. U svakom od ovih procesa od stabla srpskog naroda otpadale su slabašne i natrule grane, „plahi i lakomi“, kako to kaže Njegoš.
Tako je vremenom veliki dio srpskog naroda prevjerio, što primajući rimokatolicizam ili islam, što usvajajući antihrišćanske materijalističke ideologije. U nastavkvu tog procesa, u ogromnom procentu, ovi ljudi, ili njihovo potomci, su otpali od srpskog nacionalnog bića, postajući Hrvatima, Albancima, Rumunima, Grcima, Makedoncima, Muslimanima a potom i Bošnjacima, nacionalnim Crnogorcima… Dio srpskih potomaka danas su Amerikanci, Njemci, itd. Dobar dio onih koji su duhovno, kulturološki i nacionalno otpali od srpskog naroda danas su ljuti neprijatelji Srba. Neprijatelji svojim precima, sa kojima su u krvnoj vezi, ali ne i duhovnoj, kulturološkoj i nacionalnoj.
Posljedica tog malignog procesa, malignog jer je nadojen mržnjom, je formiranje crnogorske Vlade na način koji upravo gledamo. Bošnjaci, Hrvati, Albanci i nacionalni Crnogorci ne dopuštaju da u crnogorskoj izvršnoj vlasti bude Srba. U toj zloupotrebi demokratije, kojoj u jedra snažno duvaju zapadnjački nosioci novog paganstva, čak trećini stanovnika države Crne Gore, koja obitava ne samo u krvnoj nego i duhovnoj, kulturološkoj i nacionalnoj svezi sa svojim precima, postizbornim špekulacijama, biva uskraćeno pravo na učešće u izvršnoj vlasti. (Možda tu i bude neki Srbin, radi imidža demokratije, neki Srbin koji je to po formi izjašnjavanja na popisu, ali ne i po suštini svoga bića.)
Vidimo i druge posljedice tog antisrpskog procesa u Crnoj Gori: Bjesomučni napad na portal In4S i njegovog urednika Gojka Raičevića, jer medijski zastupa interese srpkog naroda u Crnoj Gori, odnosno – nije antisrpski. Sudija za prekršaje u Kolašinu imena Alija Beganović kaznio je Milicu Živković jer se odbranila od nasilnika Turčina. Nedavno nacionalističko divljanje Albanaca u Ulcinju, praćeno psovanjem majki Srbima, kao i mnoge prijetnje protjerivanjem Srba iz Crne Gore poput onog u Hrvatskoj, iz Krajine, ne zavrjeđuju adekvatnu pažnju crnogorskog Tužilaštva… Itd, itd…
Nama Srbima u Crnoj Gori otpor našim neprijateljima, u koje su se svrstali i oni koji su istih genetskih korijena kao i mi ali od nas su duhovno, kulturološki i nacionalno otpali, pitanje je opstanka. Da bi dala ploda, da ne bi bila zavedena za Goleš planinu uzvikvanjem parola i ispisivanjem grafita, te srbovanjem na društvenim mrežama i po kafanama, naša borba za opstanak mora biti djelatna. I žrtvena.

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!