Srbija i srbske zemlje

Marija Alimpić: Srbijom krstare prodavci magle i iluzija, u zamenu za život

DA LI EL DORADO ZAISTA POSTOJI NA BALKANU I ZA KOGA?

Srbijom krstare prodavci magle i iluzija, u zamenu za Život.

Više se ne zna broj kompanija ni istražnih polja. Svaki dan nova opasnost. Dok smo razvučeni između desetina nekakvih investitora i kompanija, jesmo svesni da je naš najveći problem vlast, ali da li smo zaista svesni ko uz njih igra veliku ulogu u sramnoj vekovnoj rasprodaji svega živog i neživog u Srbiji?

Kada govorimo o rudarstvu zna se da mislimo na Veliku Britaniju, Australiju, Kanadu…

Turbulentna istorija naroda Balkana uzrok je mnogim raseljavanjima što se za pojedince nije uvek loše završavalo jer ipak smo ambiciozni, a znamo i kako može „ispod žita“ jer ovde je vazda tako bivalo.

Miloš Bošnjaković je do 1996. radio kao policijski inspektor u Tuzli, po profesiji pravnik, odlazi iz Bosne i Hercegovine na Novi Zeland, pa u Australiju.

Na naše prostore se vraća sa firmom Eastern Mining koja je osnovana 2012. u Sarajevu.

Miloš Bošnjaković, foto: klix.ba

Gospodin Bošnjaković najavljuje početak iskopavanja zlata i još pet drugih metala za 2022. u Varešu, Bosna i Hercegovina.

Sestrinska firma je Adriatic Metals, osnovana u Velikoj Britaniji, posluje i na Londonskoj berzi. Gospodin Bošnjaković je vlasnik 5,4% deonica te firme.

Kompanija Adriatic Metals na svom sajtu reklamira dva važna projekta:
-projekat Raška – Kiževak, Sastavci (srebro, cink, olovo)
-projekat Vareš- Veovača, Rupice (zlato i videćemo šta još, veliki je izbor).

  1. maja 2020. Bošnjaković obaveštava javnost da je „dugoročni cilj Eastern Mining-a širenje na celu Bosnu i Hercegovinu, a možda i na regiju.“

Pa, Bošnjakoviću, da nije mnogo da prekopaš celu zemlju, a onda i regiju? Sve i cveće da sadiš, što je mnogo mnogo je.

Samo 5 dana nakon ove megalomanske izjave, objavljena je vest o kanadskoj kompaniji Tethyan koja traga za metalima i koja kupuje sprsku kompaniju EFPP koja je u tom trenutku vlasnik dve dozvole za istraživanje (Kiževak i Sastavci, okolina Raške).

Ova transakcija je Tetijanu bila neophodna kako bi njih kupila australijska ali ipak registrovana i u Londonu, Adriatic Metals, koja kod Vareša ima dve koncesije.

Dakle, Kanađani kupuju srpsku firmu EFPP, a Kanađane onda kupuje Adriatic Metals.

Bošnjaković je zapravo počeo kao Sultan Corporation Limited, pa je malo bio Balamara Resources Limited, a onda se i oni utapaju u Adriatic Metals.

Naš čovek je snalažljiv, zna kako treba i ume. Malo su te malverzacije, veliki je ovo region, može tu da se napravi nebrojeno mnogo projekata i preproda zajedno sa licencama.

A kad se kompanija već kotira na berzi, to nije ni malo.

Znamo i da je sam Rio Tinto zaradio ogromnu količinu novca samo zato što su lažno tvrdili da imaju jedno od najvećih nalazišta litijuma u svetu.

Elem, naš umešni zemljak prisutan je negde kao osnivač, negde kao direktor ali uvek na isti način: razviješ domaću firmu taman toliko da dobije dozvole za istraživanje a onda tu firmu utapaš u strane koje uspeš da uguraš na berzu, australijsku, englesku ili po mogućstvu obe. To se radi i sa firmama iz Bosne i Hercegovine i iz Crne Gore.

Znamo i da sve kompanije listirane na berzi imaju i skrivene i neskrivene vlasnike.

Zagorčavanje života sunarodnika mu dođe onako gratis.

Dotični gospodin ima veze sa sledećim lokacijama: Cer, Bukulja, Rekovac, Krajkovac, Vranje, Dobrinja, Pranjani, Siokovac, Rekovac, Ursule, a gde je Cer tu je i Jadar.

U Sarajevu je registrovana još jedna firma, Sandfire koja je zapravo rezerva za Lykos koju je osnovao Bošnjković. U Sandfire se Bošnjaković ne pojavljuje otvoreno, ali njegov drugar Karl Šimić (čiji roditelji pobegoše iz Jugoslavije nakon Drugog svetskog rata) stoji glavom i bradom.

Drugi dobar Bošnjakovićev prijatelj je u Srbiji već poznat, još od afere sa niklom koji je baš tada zastupao BHP Biliton, a bio je nekad direktor u jednoj od Bošnjakovićevih firmi. U pitanju je gospodin Radomir Vukčević, tesno povezan sa Anom Kolarević, sestrom Mila Đukanovića.

Treba mu odati priznanje i za vrhunski odrađen Mojkovac kad radnici ostadoše bez plata i bez akcija koje je trebalo da sa stažom dobiju jer im je mesečno odbijano 3% od plate.

Gotovo isto se desilo i u Varešu.

Ovakve poteze može da vuče samo neko ko ima dobre veze u postojećem establišmentu što ovaj čovek sam za sebe tvrdi da ima.

Svi znamo da iako je faraon samo jedan, postoji neko ko je godinama zadužen za prljave ali skupe posliće, posebno kad je u pitanju energetika.

Zora Mihaijlović, foto: Printscreen, Instagram

Neki je zovu bagerka, neki koridorka. Kako god je zvali, Zorana Mihajlović je ta koja je najavila otvaranje rudnika u Raškoj za 2024. Zorana je ta koja deli dozvole šetajući iz ministarstva u ministarstvo i sa sobom vodi svoj verni tim.

Zorana je ta koje sa drugim štetočinom iz okoline Raške, Bojanom Jakovljevićem još 2011. pompezno najavila „Srpska napredna stranka planira da gradi nove elektrane i da otvara nova rudna polja..“

Takođe ostaje pitanje ko je Rohanu Patnaiku (iz teksta o kompaniji Volt) sredio srpsko državljanstvo. Saznaće se.

A Bošnjaković, Šimić i hrpa nečasnih geologa koji sa njima šetaju po izmišljenim kompanijama lešinareći nad onim što je od Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore ostalo bi svakako trebalo da odgovaraju za sve ovo i još mnogo toga. Ko je kome dao informacije od strateškog značaja za zemlju, ko je šta prodao i za koliko.

Oni koji su razbili SFRJ sada dolaze kao investitori i to baš u rudarstvo (kolonizatori).

„Ne bojte ih se dakle; jer ništa nije skriveno što se neće otkriti, niti tajno što se neće doznati“, Luka, 12,2

Veliko HVALA na informacijama ljudima iz Vlasenice, Mojkovca i Vareša,
pozdrav iz Rađevine i Jadra!

Autor: Marija Alimpić

Izvor: Politički.rs

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!