Црква

Мама не убиј мене! Како до покајања због чедоморства?

Молитвено правило за убијену децу у мајчиној утроби

Ово правило је Преподобној схимонахињи Антонији (из Свето-Никољског, Черноостровског женског манастира, Русија) дала Пресвета Богородица, а благослов да се ово правило дели дали су схиигуман Кукша Одески и Амфилохије Почајевски (обојица прослављени).

Колико је било урађено абортуса или прекида трудноће, толико је пута потребно поновити ово молитвено правило. Још је потребно за свако дете купити одело и Крст и то однети у цркву ( да се намени за сиромашну децу) или дом за незбринуту децу.

Сви они који користе разне отрове, лекове, спирале или било каква друга средства, која спречавају зачеће у утроби, треба ово правило да испуне по пет пута за сваку годину у којој су користили та средства. Ово правило треба да испуне и они који су имали спонтане прекиде трудноће. Овим молитвеним правилом можемо се молити уместо других, који или не могу или неће да се моле, за мајке, за очеве, за сроднике и познанике, и тиме искупљивати њихове грехе. Сви они који добросавесно испуњавају ово правило, удостојиће се виђења помилованих душа тих младенаца за која су се молили. Такође и земне поклоне радити за оне који то не могу, јер за свако дете убијено у утроби треба урадити 160 земних поклона. немоћни могу радити земне поклоне постепено и после прочитаних молитава.

У многих у нас, у роду, се скупило на десетине таквих грехова. Ако не буде покајања било кога из рода у којем су такви греси, онда је живот таквих породица у веома великој опасности: долази до развода бракова, до погибије супруге, деце. Посматрајући резултате, они који су испуњавали ово молитвено правило, видимо сасвим другу слику: доводи се у ред породични живот, исправљају се деца, мужеви, сродници, али не свих одмах, него по мери молитве наше и искупљивања грехова за све оне душе које су биле убијене у роду. Сваке године у Православним земљама се ураде милиони абортуса, милиони убистава недужне деце. Питао је неко: “Господе, зашто Ти не пошаљеш нама измученим умне и честите људе, добре заштитнике наше земље?“ И чуо је одговор: “Ја сам вам их послао, али сте их ви убили у утроби жена ваших“.

И поред тога што урадимо ово правило треба да наставимо да се кајемо за почињене грехе до краја живота са надом да ће нам милост Божија опростити.

У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Боже, милостив буди мени грешној(м).(поклон)

Господе, Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Твоје Пречисте Мајке и свих Светих, помилуј нас. Амин.

Слава Теби Боже наш, слава Теби. Царе Небески…Свети Боже…Слава…Пресвета Тројице…Господе помилуј!(3 пута) Слава…Оче наш…Символ Вере

Ви који се у Христа крстите, у Христа се обукосте, алилуја (три пута).

(детету убијеном у мајчиној утроби дати мушко име)

Свети Јована Крститељу, крсти мога младенца (име), у утроби измученог, у тамници у којој седи.

Света великомученице Варвара, сједини са Црквом мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Свети Симеоне Богопримче, како си узео Христа на своје руке, узми и мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Света пророчице Ана, прихвати мога младенца (име), као мајка крсна, у утроби измученог, у тамници у којој седи. 

За свако убијено дете у утроби урадити 160 земних поклона-метанија:

Царе Небески   х   48   и  40 земних поклона,

Оче наш   х   48   и  40 земних поклона,

Псалам 50   х   48   и  40 земних поклона (Уместо псалма 50, немоћнима се разрешује читање 48 пута Исусове молитве: Господе, Исусе Христе, Сине и Речи Божија, Богородице ради, помилујм ме грешног/у),

Отвори нам двери…  х   48   и  40 земних поклона.

После завршеног молитвеног правила до смрти треба читати сваки дан следећу молитву:

Господе, помилуј чедо моје, умрло у утроби мојој.

Господе, ,Исусе христе, Сине Божији, ради Твога милосрђа и вере и суза мојих, крсти га у мору изобиља Твојих и не лиши га светлости Твоје Божанствене ( три пута у току дана).

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!