Србија и србске земље

Мало је рећи да је председник Србије издајник

Изјава председника Србије да се он обавезао према земљама Квинте да француско-немачки план о решавању статуса Косова и Метохије неће да изнесе пред грађане Србије само говори о једној ствари, да се у мраку издаја националних и државних интереса најбоље одрађује. И колико год председник Србије скривао тај план од својих грађана процурело је да он значи признање Косова и одрицање од тог дела територије Србије у две етапе.

Овакав начин рада осликава да председник Србије најважније српско питање решава без платформе, без стратегије, без црвених линија и у уском кругу са својим саветницима од којих је један и Тони Блер најгласнији заговорник бомбардовања Југославије односно Србије. С тога су и разумљиве изјаве Александра Вучића да ми на Косову немам ништа, да Срба нема ни у Ђаковици ни у Качанику и да ми у јужној српској покрајини нема шта да тражимо. Оно што је неразумљиво јесте да се председник Србије руга и подсмева свом народу када хвали цара Мурата а презире кнеза Лазара или када каже да су напад на кафић Панда у Пећи када је погинуло шест српских младића режирале обавештајне службе Србије.

У десет година своје владавине мало је рећи да је председник Србије издајник. Тај облик владавине може да се дефинише по систему ко лаже, тај и краде а ко краде тај и издаје. Сетимо се само да је са Хашимом Тачијем делио Косово и Метохију тако да је узимајући пар села у општини Лепосавић заузврат давао Прешевску долину односно општине Медвеђу, Прешево и Бујановац. Приморао је српске судије да у оквиру Бриселског споразума пред тим истим Хашимом Тачијем хашким притвореником положе заклетву на устав самопроглашене републике Косово. О карактеру председника Србије говори и шеф преговарачког тима из Приштине где овај сепаратиста каже да се на преговорима у Бриселу Александар Вучић апслолутно слаже да су се стекли сви услови да призна Косово као  независну државу. Ову изјаву ни председник ни његов кабинет никада нису демантовали.

И не само то, на срамоту српске државе и српског народа на свим возилима са српским регистарским таблицама која долазе на КиМ одлуком председника државе симболи српске државе као што су грб и застава морају да се прелепљују стикерима. Познате су његове чувене изјаве „Не дам Валач, не дам Газиводе“ а онда је на тацни препустио сепаратистима целокупан електро-енергетски систем на Косову и Метохији. Његове заслуге у формирању војске Косова уопште нису мале, а ових дана у Зубином Потоку граде се две касарне безбедоносних снага Косова, нормално уз његов благослов.

По слободној процени  у ових више од 10 година његове владавине број Срба који је напустио јужну српску покрајину креће се око двадесет хиљада. Добар део тих Срба је са севера Косова и Метохије које нису протерали албански терористи и сепаратисти већ криминална и антидржавна политика Александра Вучића. Данас ако кренете, нарочито ноћу по Зубином Потоку, Звечану, Лепосавићу, Лешку видите опустеле српске градове. На констатацију новинара упућене Александру Вучићу да се селе Срби са КиМ он лаконски одговора, па шта то има везе, селе се и Албанци. Очита је чињеница да је он прихватио гесло властодржаца из Приштине, што мање Србе лакше се прави још једна албанска држава на Балкану.

Цео период владавине Александра Вучића протекао је у личном богаћењу њега и његове породице и њему лично само је то важно и битно. Још пре неку годину у време када је председник Здраве Србије Милан Стаматовић још био опозиционо настројен изговорио је чувену реченицу да су браћа Вучић у Бечу прославили стицање своје прве милијарде. Сигурно је да се то ових година много увећало. Председник Србије иначе зна да каже, нађите ми нешто на моје име ја немам пара на рачунима у западним банкама. Нормално је да председник није толико наиван да толики новац држи под својим именом.

Руски књижевник Достојевски једног пута је изјавио да један владар може да ради шта хоће и колико хоће али не може докле хоће. И колико год био финансијски тежак, иза Александра Вучића остаће владавина прожета само једном речју, издаја, издаја и само издаја.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!