Србија и србске земље

“Мајке Сребренице” су мотор сваке мржње

Bil Klinton, Munira Subašić, Foto: Reuters

Грујичић: “Мајке Сребренице” су мотор сваке мржње.

Начелник Сребренице Младен Грујичић изјавио је за Новости да Срби не одустају од помирења али ни од истине шта се догађало у периоду 1992-1995.

Казао је како међусобни односи Бошњака и Срба данас у Сребреници добро функционишу, али да су “Мајке Сребренице и даље мотор сваке мржње међу људима”.

“Огромна већина тих жена не живи у Сребреници, него имају зграду у Поточарима. Један број тих жена је постао пребогат. Када иду да ‘говоре’ своју истину о рату у БиХ, већина носи ‘бубицу’ у уху, па има смешних догађаја када не чују шта им суфлирају”, рекао је Грујичић.

На констатацију да Сребреничке мајке не признају бол српских мајки, Грујичић је рекао да је то последње што се од њих може очекивати, као и од других Бошњака.

“На наша гробља странци, као ни Бошњаци, нису ставили ниједан цвет”, додао је Грујичић казавши: “Овде сви знамо да је ‘кључ хисторије’ у Насеру Орићу, за кога ми Срби знамо да никад неће бити осуђен за стравичне злочине над комшијама. Он је слободан човек, ‘херој’ Бошњака и Запада, а завио је у црно не само Подриње, него је крив и за злочине у ‘пола Босне’”.

Извор: Васељенска/Кликс.ба

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!