Помозимо ближњима

Мајка са троје деце у кући која се руши

Самохрана мајка Бранислава Медурић Шошић са троје деце живи у Шајкашу у потпуно неусловној кући склоној паду. Са сваким даном боравак у том склоништу, што је много прецизнији израз него кућа, је све опаснији.

– Зидови су напукли, влага их још више оштећује а пошто кућа нема темељ – сама креће да се нагиње и пада. Кров са шупе смо морали да скинемо јер је сваки час могао да се сруши, а ваљци који су уместо плафона у штали сад су откривени и изложени сваком невремену. И они могу да попусте и падну и повуку остатак куће. Стално гледамо у небо и молимо се да се то не догоди. Наши животи зависе од временских услова – не знам како другачије да опишем прилике или боље речено неприлике са којима се будимо и лежемо- тужно говори мајка.

Бранислава живи са две ћерке и млађим сином, док је старији син код оца, такође у Шајкашу. Хелена (2005) је у средњој школи, Ленка (2017) у основној и син и Богдан (2020)  а старији син Стеван (2008)  и живи са оцем, након судске одлуке. Деца су одлични ђаци.

Од скромних прихода, плате (ради у кухињи једне пицерије)  и материнског додатка једва успева да подмири основне трошкове (храна, рачуни, школа). Држе две козе, две овце, кокошке, гуске, патке.

Неопходна је помоћ да у дворишту направе нову скромну кућу. Захваљујући добрим људима почела је да прикупља материјал. Пројекат нове куће је урађен и добијена је локацијска дозвола.

Људи добре воље могу помоћ уплатити:

Бранислава Медурић Шошић, Шајкаш (Тител) ул.Петра Драпшина бр.40

Телефон 066/536 25 49

ОТП банка рачун 325930060046946334

Аутор: Зоран Сурла

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!