Породица и школа

Мајка храброст Ана Михаљица је поново са своја три анђела, Михаилом, Гаврилом и Рафаилом

Мајка ХРАБРОСТИ Ана Михаљица је поново са своја три анђела, Михаилом, Гаврилом и Рафаилом на славу Бога и велику радост свих, а највише на радост ње и њене деце!

Нажалост, како сте могли да видите, неке институције у Србији раде незаконито, тако да грађани правду морају да бране сопственим снагама. Зато су грађански протести, одлучних, часних и храбрих грађана Србије наша кључна моћ. Али, једна добијена битка, не значи добијен рат.

Шта даље?

Сада настављамо борбу и за осталу обесправљену децу, мајке, очеве, породице. Позивамо све оне којима су институције узурпирале законска права да не ћуте. Ма колико деловало трауматично јавно иступање, оно је често једини пут до правде. Тако је то било и у случају Ане, Михаила, Гаврила и Рафаила Михањице – ништа није могло да се разреши без притиска јавности и помоћи часних медија.

Наши чланови су се укључили у овај случај на позив грађана блиских адвокату Босики, знајући да правни пут у бесправној држави јесте немогућа мисија. То смо научили кроз досадашњу борбу током које се показало да је правосуђе јалово, те је без подршке јавности свака битка унапред изгубњена.

Сада настављамо даље, за сву децу и све породице Србије и ЗАХТЕВАМО:

  1. Укидање ЗАКОНА који омогућава странцима усвајање деце из Србије
  2. Ревизију рада свих Центара за социјални рад (ЦСР) у Србији
  3. Забрана поступања ЦСР без правоснажних одлука суда

ЦСР НЕ СМЕЈУ БИТИ ИЗНАДА ЗАКОНА И УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ДЕЦА НИСУ ВЛАСНИШТВО ДРЖАВЕ, ДЕЦА СУ ДАР ОД БОГА СВОЈИМ РОДИТЕЉИМА

4.Захтевамо измену Закона о заштити становништва од заразних болести у делу којем се тешко    дискриминишу невакцинисана деца и на основу кога центри за социјални рад позивају на службене разговоре родитеље невакцинисане деце.

Удружење грађана (УГ) Лекари и родитељи за науку и етику, УГ НоВа, УГ Право на избор и УГ Глас душе се захваљују својим члановима, и бројним грађанима који су имали срце и душу да препознају проблем и помагну да се дође до решења. Захваљујемо се и Заштитнику грађана Републике Србије!

С поштовањем, УГ ЛРНЕ, УГ НоВа, УГ ПНИ, УГ Глас душе

Извор: ФП Нада Гладовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!