Porodica i škola

Majčinska ljubav spasla bebu smrti

Majčinska ljubav

Majka je htjela da pridrži bebu posljednji put. Ishod toga niko nije mogao da predvidi.

Zbog unutrašnje infekcije utrobe, beba Rejčel se rodila u 24-oj nedjelji trudnoće i bila je teška svega 500 grama. Ljekari su upozorili majku da djevojčica neće uspjeti da preživi više od nekoliko minuta. Bez obzira na to, Kerolin Isbister, majka bebice je veoma željela da je privije na grudi. Pa neka to bude i poslednji put.

Mama se prisjeća: „Nisam htjela da umre u hladnoći. Čvrsto sam je privila na grudi da se ugrije.“ Teško je bilo povjerovati u ono što se dogodilo nekoliko momenata kasnije.

Zagrijana toplinom svoje majke, bebica je najednom počela samostalno da diše.

„Ni mi, ni doktori nismo mogli u to da povjerujemo. Ona se zagrcnula. Zatim su došli ljekari i rekli da nade u njeno spasenje ipak nema. Nadala sam se, ali i pomirila sa tim. Rejčel je dobila blagoslov od lokalne crkve, posle čega smo prosto čekali kraj. No ona se i dalje držala. Njeni obrazi su postali roze, a njeno disanje je postajalo sve jače i jače“ s radošću se prisjeća Kerolin.

Na veliko čuđenje ljekara Rejčel je nastavila da raste i jača. Sljedeća četiri mjeseca djevojčicu su smjestili na intezivnu njegu. Uvjerivši se da je bebica spremna da se i dalje razvija samostalno, ljekari su je otpustili kući. Bilo je teško zamisliti sreću Kerolin i njenoga muža! „Rejčel se borila. Mislim da je prosto čudo to što je ona sada s nama. Doktori su mislili da će proživjeti samo dvadeset minuta… Taj momenat nikada neću zaboraviti“ – prisjećaju se u porodici Isbister.

Danas Rejčel izgleda kao svaka obična, zdrava djevojčica. Teško je i zamisliti da je nekada morala da se bori i da pobijedi i samu smrt!

Majčinska ljubav! Da majka nije donijela odluku da zagrli svoju kćerku Rejčel, moguće je da ne bi uspjela da preživi.

Događaj sa ovom djevojčicom nam iznova govori o tome kako je ponekad važno prosto poslušati svoje srce.

Izvor: https://hriscanskeprice.com/2020/10/25/%d0%bc%d0%b0%d1%98%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%99%d1%83%d0%b1%d0%b0%d0%b2/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!