Свет

Лудило побуне против изумирања ( extinction rebellion)

протест у Лондону

Широм света у току је координисанa акција како би се обичним људима на силу у главу  утувила лаж како имамо још само неколико година пре него што милијарде људи почну да умиру услед човеком изазваних климатских промена . Најновији покрет се зове extinction rebellion што би се на српски језик могло превести као –побуна против изумирања .  Они су од глобалиста добро финансирани покрет који је одржао протесте у 60ак градова широм света током октобра месеца  ове године .Текст који следи је написао познати енглески новинар Брендон О’Нил током трајања двонедељних протеста у Лондону.

Лудило побуне против изумирања  ( extinction rebellion)

То је култ смрти који заговара виша класа и требало би га истребити смехом .

Протест у Даблину, Ирска

Јуче сам у Лондону био сведок језивог призора који леди крв у жилама: видео сам култ смрти који је одржавао церемонију у јавности.

Мушкарци и жене окупили су се испред метро станице Краљев крст  и створили круг. Они су се љуљали и мантрали. Они су проповедали о крају времена. „Шта ћете радити када се свет загреје, шта, шта?“, интонирали су, износећи слике паклене ватре за коју верују да ће човечанство убрзо уништити. Певали су химне свом богу – науци. „Имамо сву науку / све што нам треба / да променимо свет / алелуја“, они су певали, љуљајући се лево десно док су то чинили.

Они су тражили покајање. „Купујте мање, летите мање, пржите мање“, писало је на једном плакату. Католици само петком захтевају уздржавање од  меса, као чин покоре како би се обележио дан Христове смрти. Ова нова религија у потпуности захтева престанак конзумације меса као покајање за грехе раста и напретка човечанства.

Као и сви култисти смрти, они су делили летке који су садржали у њима „ИСТИНУ“. Леци предвиђају поплаве и ватру: „У невољи смо. Ниво мора расте … Африка и Амазонија су запаљене“. Једина реч која је недостајала била је скакавци .

А ако доведете у питање њихову ИСТИНУ? Тада ћете, попут оних неверника  који су пре 500 година били прогоњени, бити осуђен као порицалац ( denier). Порицалац њихових откровења, порицалац њихове визије. „Порицање није политика“, пише њиховим плакатима. Уочавајући ме како снимам њихов сабласни, апокалиптични обред, један од присутних махнуо ми је тим плакатом у лице. Упозорење из култа корумпираном странцу.

То је, наравно, био покрет  Побуна против изумирања. Немојмо више обилазити као киша око Крагујевца . Ово је култ смрти који пропагира виши и средњи слој друштва .

Протест против изумирања

Ово је миленијумски покрет који би могао говорити о научним чињеницама, али који је вођен чистим ирационализмом, страхом, моралном исцрпљеношћу и мизантропијом. Ово је разбуђена, самољубива буржоазија која се окупља како би пројектовала своје психо-социјалне трипове целоме  друштву. Морамо их критиковати и исмејавати . То је једини начин да се повуку .

Током јучерашњег окупљања, као и мноштва других окупљања против изумирања, огромну већину учесника чинили су  средовечни људи  који припадају  средњој класи. Путници који су улазили и излазили са станице метроа Краљев крст гледали су их збуњено. „Ох, то су ти чудаци опседнути изумирањем „, чуо сам једног младића како говори.

Био је то скуп којим је обележена  седмица  протеста  против  изумирања. Група тражи од људи у Лондону и другим градовима широм света да узму две седмице годишњег одмора и придруже се побуни против „климатске и еколошке кризе“. Људи из радничке класе и сиромашни становници Њу Делхија, Мумбаја и Кејп тауна – неких од градова у којима ће побуна против изумирања узроковати поремећаје  у саобраћају – наравно, не могу да приуште да напусте посао на  две седмице. Али ти протести нису ни осмишљени да привуку радничку класу  и сиротињу  . У ствари, протести  су усмерени управо против тих људи.

Побуна против изумирања  је реакционарни, регресивни и елитистички покрет чији је циљ наметнути најгоре могуће мере штедње које можете замислити људима широм света. Једна од великих иронија ‘прогресивне’ политике данас је да ће људи левичарског уверења рећи да је фашизам ако власт у неком граду затвори јавну библиотеку, али  ће исти ти левичари  весело навијати за овај култ еко смрти који  захтева буквално  заустављање економског  раста не водећи рачуна о погубном , смртоносном утицају који би такав начин рада имао на раднике и обичне људе који се боре да преживе широм света  .

Побуна против изумирања каже да је човечанство осуђено на пропаст ако до 2025. године не смањимо емисију угљика на нулу. То је шест година. Размислите о томе: желе да зауставимо читав низ људских активности које производе угљеник. Сво то копање угља у Аустралији; све те кинеске фабрике које запошљавају милионе људи и производе милијарде ствари које користе људи широм света; сви ти послови у Великој Британији у индустрији фосилних горива; све те електране на угаљ; сво то летење; сву ту вожњу … све то прережи, обустави, стани. А људи који се за свој рад и храну и топлину ослањају на те ствари? Зајебите их. Они су само људи. Грозни, деструктивни, глупи људи.

Прогресивни покрети, као што име сугерише, некада су тражили напредак, гурајући човечанство напред, стварајући бољи, богатији свет за све. Побуна против изумирања жели управо супротно. Жели нас одвести уназад, у камено доба. Жели да преокрене најважнији тренутак у људској историји – Индустријску  револуцију. Жели да се поновно створи онај стари, сурови свет у којем смо сви ‘јели локално’, никада нисмо путовали, за забаву смо плесали око ватре  и умирали од колере кад нам  је било само 38 година.

Потпуну назадност овог покрета видели смо  јуче ујутро када су се два члана покрета појавила на Скај Њуз телевизији . Хистерично су се жалили на савремени живот. Један од њих ужасавао се над количином  струје која се користи у граду попут Лондона. Дакле, осветљавање и загревање градова, електрична енергија која покреће куће и радна места , те транспортни систем и машине за одржавање живота, смета  овим мрзитељима  ‘глупог ‘ човечанства. „Искључи све to „, њихов је алармантно неморалан крик.

Оно што највише изненађује у вези са феноменом побуне против изумирања је то  што ти људи имају прођу у медијима и код политичара . Третирају се као мудри и радикални бранитељи разума и будућности. Ма хајте молим вас . Ти су људи претња здравом  разуму, рационалности, истини и напретку. Њихова предвиђања ватри пакла  ако до 2025. године не смањимо емисију угљеника, чиста су измишљотина. Лажу и шире страх и ремете живот марљивих људи.  Ако видите припаднике ове секте да промовишу њихову смртоносну пропаганду на улицама вашег града ове седмице, реците им шта мислите о њима .

Извор –https://www.spiked-online.com/2019/10/07/the-madness-of-extinction-rebellion/