Србија и србске земље

Љ. Дуци Симоновић: Новак Ђоковић своди наш народ на гомилу просјака

Фото: Тањуг Жестић/Војиновић

ДА ЛИ СМО ПОСТАЛИ НАЦИЈА ПРОСЈАКА?

Еуфорија која се ствара око Новака Ђоковића добила је такве размере да то превазилази границе нормалног расуђивања. Налазимо се у стању колективног лудила које нас спречава да ствари видимо на прави начин.

Свели смо наше национално биће на „победе“ полуписменог циркуског гладијатора кога плаћају капиталистички монструми са Запада који су нас до јуче убијали и који настоје да нам отму Космет и униште земљу. Новак Ђоковић је најважније оруђе Запада за уништење наше историјске и културне самосвести. Већина младих у нашој земљи која се поистовећује са Ђоковићем је функционално неписмена и завршиће свој живот као „ђубретарска“ радна снага „господе“ са Запада.

Обоготворење Ђоковића је друга страна свођења нашег народа на масу безвредних пропалица. Људи вреднују себе путем „вредности“ која их обезвређује као људска бића. „Победничка“ еуфорија коју стварају јавни медији је рефлексија живота у коме су људи сведени на безнадежне губитнике. Лудило које прати збивања око Ђоковића указује на то колико су људи изгубљени у ништавилу које ствара капитализам.

Један од најгорих облика понижавања нашег народа су „донаторске акције“ Новака Ђоковића. Уместо да плаћа порез држави Србији и отвара радна места, Ђоковић „поклања“ новац. Новак Ђоковић своди наш народ на гомилу просјака. Ђоковићева „доброта“ је средство за обезвређивање наших људи и за очување владајућег поретка који омогућава да сваке године милијарде евра буду пребачене у западне банке – у којима се налазе и стотине милиона долара Новака Ђоковића. Ђоковићеве „донације“ имају наменски карактер. Са њима се поткупљују политичари, новинари, попови, интелектуалци – и купује јавно мнење.

Новак Ђоковић постао је капиталист и његово понашање одговара понашању класе којој припада. Иза маске „доброчинстава“ крије се пљачкашка стратегија која треба да омогући да клан Ђоковића стекне власништво над ексклузивним просторима у Србији – што ће им донети добит која вишеструко премашује Ђоковићеве „донације“.

Новак Ђоковић није „представник српског народа“ већ је рекламни агент светског капитализма који уништава човечанство и живот на Земљи.

Аутор: Љубодраг Симоновић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!