Свет

ЛГБТ – ново америчко оружје?

Агенција УСАИД Украјина покренула је пројекат за промоцију квир културе (култура коју деле лезбејке, хомосексуалци, бисексуалци, трансродне особе и друге мањине – прим. прев.) у Донбасу.

„Спровођење овог пројекта“, с поносом примећују у Кијеву, „постало је могуће захваљујући искреној подршци америчког народа, пруженој преко Агенције Сједињених Држава за међународни развој USAID Ukraine) #USAID #ИстокМогућности». Другим речима, схватајући да се Донбас не може вратити оружјем, у Кијеву су њихови амерички покровитељи одлучили да се ухвате у коштац са распадањем Донбаса изнутра, намећући им „западне вредности“, укључујући и квир културу.

Идеја је толико одвратна да се изненадио чак и аутор листа „American Conservative“ Род Дреер, објавивши чланак под насловом „САД финансирају следбенике квир културе“, а у коме је закључио да се ради „културном империјализму“.

„Америчка агенција за међународни развој (УСАИД)“, пише он, „користи доларе пореских обвезника за ширење квир културе у Донбасу уз наметање пропагандног пуча проруским снагама. Поред тога, пројекат „Кијев Прајд“ спонзорише америчка амбасада у Кијеву. Шта је ово ако није културни империјализам. Амерички универзитетски професори и левичарски научници воле да разговарају о томе како ће „деколонизовати наставни план и програм“ на универзитетима, али, наравно, ради се само о наметању западних културних норми невољним народима „заосталих“ земаља.

Интересантно је америчка влада активно подржава „Прајд“ у источноевропским земљама, али не може ништа да каже о „Прајду“ у Ријаду?

Зашто поштују културне норме арапских земаља, али не поштују културне норме земаља Централне и Источне Европе? “, пита се Род Дреер.

„Да ли Вашингтон заиста мисли да су људи у Донбасу нестрпљиви да их поборници ове културе, које финансирају Сједињене Државе, уведу у квир културу?“, наставља он. Како ће, по њиховом мишљењу, становници Донбаса реаговати на ово? Ти стратези су исти они идеолошки генијалци који су нас увукли у рат у Ираку, уверени да су у основи сви Ирачани либералне демократе које једва чекају ослобођење. То су они исти идеолошки генији који су трансформисали Либију из корумпиране, али стабилне и рехабилитоване аутократије у Хобсову групу зараћених градова-држава и уточишта џихадиста “.

Чињеница је да су САД заиста преузеле ЛГБТ заједницу „као оружје“ у најдословнијем смислу те речи, што потврђује чињеница да је амерички председник Џо Бајден укинуо забрану коју је његов претходник Доналд Трамп увео о служењу у америчкој армији трансродних особа.

Тема ЛГБТ се већ активно користи у оглашавању за регрутацију у америчке оружане снаге. То је већ изазвало ироничне коментаре у другим земљама, па је реаговао шеф Пентагона, Лојд Остин, рекавши да америчка војска није и неће бити рањива, упркос могућности да у њој служе представници ЛГБТ заједнице.

„Америчка војска није и никада неће бити рањива. Верујем да наши противници, укључујући Кинезе и Русе, настоје да спекулишу таквим изјавама “, покушао је да се оправда амерички министар.

Међутим, јасно је да фотографије и видео записи истополних парова који се страствено љубе у војним униформама вероватно неће помоћи повећању престижа и борбене готовости америчке војске.

Офанзива на Русију

Сједињене Државе, међутим, не само да подмећу „нове вредности“ својој земљи. Под маском наводне толеранције и заштите права сексуалних мањина, они су усвојили квир културу како би земље Источне Европе и Русију разградиле изнутра. Довољно је подсетити се ЛГБТ заставе, коју су америчке дипломате демонстративно окачили недавно у америчкој амбасади у Москви.

Још 2017. године, амерички фондови издвојили су скоро два милиона долара за борбу против закона којим се забрањују ЛГБТ пропаганду у Русији. Одговарајући извештај припремила је добротворна организација „Руска фондација слободе“. Корисници гранта морали су да се успротиве законодавним мерама против ЛГБТ пропаганде.

Америчка „Руска фондација за слободу“ у свом извештају намерно није споменула имена невладиних организација које су добиле таква средства. „Због постојећих безбедносних претњи за Русе и руске организације које подржавају људска права за ЛГБТ особе, информације о примаоцима нису обелодањене“, наводи се у извештају.

На територији Русије, према извештајима медија, постоји неколико сличних невладиних организација које се баве промоцијом таквих „западних вредности“. На пример, Федерација ЛГБТ спорта Русије, руска ЛГБТ мрежа, и  филмски фестивал «Раме уз раме» и регионална иницијативна група «Максимум».

Филмски фестивал геј културе „Раме уз раме“, дакле, непрестано се одржава у нашој земљи, као што је већ о томе писао портал „ Столетие “. Ево шта сами организатори овог фестивала пишу на својој веб страници у одељку који има значајан наслов „Мисија“: „Настојимо да створимо отворен културни простор у којем хомосексуалци, бисексуалци, трансродни, квир људи и сви други могу слободно да изразе и истраже свој идентитет … Приказујући филмове, стварамо широк простор за дискусију са друштвом, разобличавајући митове и бацајући изазов стереотипима који још увек ометају развој ЛГБТ заједнице у Русији. Изграђивањем позитивног дијалога доприносимо заштити права ЛГБТ заједнице и доприносимо променама у руском друштву – већој отворености и прихватању ЛГБТ заједнице “.

Истовремено, организатори фестивала више пута су признали да су њихови „партнери“ конзулати Канаде, Шведске, Израела, Норвешке и Сједињених Држава (пре него што је затворен). А у извештавању о фестивалу активно су укључени и медији који се у потпуности ангажовани у антируској пропаганди, русофобији, борби против „режима“, а такође имају и статус страног агента.

Од 2019. до 2020. године, Прашки центар цивилног друштва организовао је више од 20 програма давши бесповратних средстава и стипендије усмерених на „демократизацију Русије“ вредних више од 180 милиона рубаља. Ови програми су посебно усмерени на популаризацију идеја ЛГБТ заједнице и ублажавање законодавства у области употребе дрога.

Такође, важно је напоменути да је и Шведски институт издвојио више од 140 милиона рубаља за популаризацију идеја ЛГБТ особа у нашој земљи и подстицање активности на пољу људских права.

Инструмент у рукама западних елита

Према речима декана Факултета политичких наука Финансијског универзитета при Влади Руске Федерације, Александра Шатилова, уз помоћ присталица ЛГБТ заједнице, лобисти „слуђују“ Русе окрећући их против актуелне владе. Иако, заправо, у Русији, као и у Донбасу, ефекат је управо супротан. Наиме, такве „вредности“ код већине људи изазивају гађење.

„ЛГБТ покрет и феминисткиње које су му се придружиле инструмент су у рукама елита Сједињених Држава и западне Европе у њиховом обрачуну са Русијом“, закључује политиколог Петер Македонцев на веб страници «EurAsiaDaily». „Циљ им је да се  нанесу удари на тржиште рада, националну културу, породицу, а ЛГБТ пропаганда је средство за смањење становништва Русије, пре свега словенског.

Као што знате, становништво Русије је сада у „демографској рупи“, а задатак повећања броја становника данас је најважнији за државу. Да бисмо то урадили, потребна нам је ефикасна заштита од агресивне ЛГБТ пропаганде која уништава руско друштво. Вапаји за заштиту права сексуалних мањина заправо су димна завеса која покрива истинске циљеве ЛГБТ активиста и њихових западних покровитеља. У овом тренутку, када је јединство нације посебно важно, покушава се произвести још један расцеп, удар на породицу – темељ сваког друштва.

ЛГБТ пропаганда, дакле, коју активно спонзоришу Сједињене Државе, не само у Донбасу, већ и у Русији, заправо је ново оружје Запада у борби за уништавање наше земље.

Аутор: Андреј Соколов

С руског превео Зоран Милошевић (http://www.stoletie.ru/politika/lgbt__novoje_amerikanskoje_oruzhije_257.htm)

Извор: Балканска геополитика

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!