Природа и здравље

Лекари упозоравају на “скривене опасности“ биоинжењерске хране

Доктори упозоравају купце на потенцијалну „скривену штету“ у оброцима које купују како се повећава број биоинжењеринга хране и супстанци на тржишту.

Америчко министарство пољопривреде (УСДА) дефинише биоинжењеринг храну као потрошачки производ који „садржи детектабилни генетски материјал који је модификован одређеним лабораторијским техникама који се не могу створити конвенционалним узгојем или наћи у природи“.

Произвођачи сада морају да означавају прехрамбене артикле фразама „биоинжењеринг” или „произведен из биоинжењеринга” како би купци знали шта купују, захваљујући новом захтеву за откривање података о биоинжињерингу који је УСДА увела 1. јануара 2022.

Јавно образовање је фантастично место за почетак. др. Сајед Хајдер је прилично забринут због чињенице да ова биоинжењерска храна није у потпуности верификована.

“Скривене штете“

“Могући ефекти на људско тело када се конзумира биоинжењеринг храна нису познати“, рекао је др Хајдер, додајући: “Сама храна може бити токсична. Може изазвати алергијске реакције или повећати отпорност на антибиотике. Такође би могло да подстакне имуносупресију или рак, а постоје докази да се све ове ствари дешавају.“

“Начин на који технологија биоинжењеринга хране функционише“, поједноставио је др Хајдер, “је да узмете ген из другог организма и убаците га, некако насумично, у генетски код хране коју желите да направите“.

“Проблем је“, рекао је он, “што ми заправо не разумемо начин на који генетски код било чега функционише и могли бисмо да променимо начин на који храна расте. То би могло створити нове токсине у храни, могло би повећати токсине који су већ били присутни у храни и чак би могло повећати количину вањских токсина које храна апсорбује.“

“У повоју смо ове технологије“, саветовао је он. “Ми се боримо са стварима које не разумемо у потпуности, што мислим да је заиста застрашујуће, посебно када не проверите који су крајњи ефекти. Ово је напредак онога што се дешавало деценијама са зеленом револуцијом.“

Тренутни тренд модификације извора хране уз њихово промовисање потрошачима као безбедне и здраве замене за органску храну коју замењују узнемирава др Хајдера.

“Постоји прича да смо сви на кашичицу храњени да је то неопходно, да бисмо гладовали без ове зелене револуције и генетски модификоване хране. Али то није истина“, инсистирао је он. “Ми стављамо технологију у ствари којима уопште није била потребна, и видећемо много нежељених ефеката и скривених штета.“

Америчко удружење за борбу против рака признало је да конзумација генетски модификоване хране “може да створи супстанце које би могле да изазову реакције“ код алергичара или да “резултују високим нивоима једињења која могу изазвати друге здравствене ефекте“.

“Међутим“, додаје се, “тренутно нема доказа да је храна која се сада налази на тржишту која садржи генетски модификоване састојке или супстанце које се у њима налазе штетна по људско здравље, или да повећавају или смањују ризик од рака“.

Слично томе, појединци су убеђени да су вакцинације мРНК “безбедне“ упркос признању Националне медицинске библиотеке да постоје “бројне мултисистемске нежељене реакције које су пријавили примаоци вакцине“, укључујући “анафилаксију, побољшање у зависности од антитела и смрт“.

Америчко медицинско удружење, Национална академија наука, Америчко удружење за унапређење науке, Светска здравствена организација и други сада обавештавају потрошаче да су биоинжењеринг храна или састојци “безбедни“. Али докази показују да они нису сигурни.

Др Хајдер је споменуо студију у којој су пацови храњени генетски модификованим кромпиром из часописа The Lancet 16. октобра 1999. године. “Дошло је до штетних промена у развоју њихових органа, метаболизму и функцији имунитета“, присетио се он.

Били су нападнути, пожалио се он, а “биће нападнут свако ко објави овако нешто“.

“Баш као код и велика фармација, постоје питања која се не могу поставити и истраживања која се не могу урадити јер сва средства за истраживања у тим областима долазе од великих компанија и владе, а влада је у кревету са компанијом“, објаснио је он, рекавши: “Постоје ротирајућа врата између владе и ових компанија“.

Поред тога, он је забринут због “сталног ризика“ јер компаније “настављају да модификују храну на нове начине“. Једна илустрација је метода која се користи за вакцинисање стоке мРНА.

“Заговорници свега овога ће рећи да је неопходно. Али то је искривљена верзија стварности коју износе људи који имају користи и неће дозволити никоме са другачијим гледиштем да било шта објави“, рекао је др Хајдер. “Ако се чак и противите неопходности тога, називате се антинауком“.

Према др Хајдеру, зелени покрет је крив за потражњу за биоинжењерском храном.

“Можда коначно на видело излази њихов прави план, а то је депопулација“, наговестио је он. „Тврдим да је све што су до сада урадили тврдећи да побољшају продуктивност и принос заправо део разлога зашто постајемо болеснији и умиремо раније“.

“Храна треба да нас одржава здравим“, рекао је. „Али храна коју смо јели последњих 50 година заправо изазива гојазност, рак, имуносупресију, алергијске реакције, аутоимуност и токсичност у свим нашим органима.“

„Прочитајте етикету“

Заступница Холи Џонс (Р-Мисури) је 19. априла поднела ХБ 1169, меру од две странице. Ова мера захтева “упадљиво обележавање са речима “производ генске терапије““ произвођача, дистрибутера и продаваца артикала “који имају капацитет да заразе појединца болешћу или изложе појединца генетски модификованом материјалу“.

“Ради се о биоинжењерској храни и месу узгојеном у лабораторији“, додала је госпођа Џонс, напомињући да “они чак желе да оду толико далеко да почну да једу инсекте“.

Већ бисте могли да једете бубе, а да тога нисте ни свесни. Инсекти који се узгајају за храну називају се „микро-стока“ или „мини-стока“.

Према Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), Алфа-Гал синдром је повезан са анафилаксијом од вакцине. Израз “Acheta domesticus“ на етикети, према студији Get Better Wellnessa из августа 2022, односи се на цврчке. Кажу да га неки маскирају као “Acheta protein“ и рекламирају га као фантастичну замену за животињске протеине.

Међутим, према истраживању које је у јуну 2021. објавила Food Chemistry, једење цврчака може бити фатално за људе са алергијама на шкољке. Једење цврчака носи додатни ризик јер је познато да носе бројне инфекције, укључујући салмонелу и Е. коли.

У једној студији, коју је објавила Национална медицинска библиотека, истраживачи су пронашли паразите у више од 81 одсто фарми инсеката које су прегледали; у 30 одсто ових случајева, паразити могу потенцијално да нашкоде људима.

Као што је госпођа Џонс приметила: “Такође знамо да много ових биоинжењерских намирница изазива рак“.

“Са незнањем о биоинжењерској храни, као и о месу узгојеном у лабораторији, људи немају појма шта једу“, објаснила је она. “Ако прочитате било какву информацију о месу узгојеном у лабораторији, апсолутно је невероватно како га могу представити као добру алтернативу природној храни коју нам је Бог дао, попут говеда, свиња и пилића“.

Госпођа Џонс сматра да је фасцинантно “колико људи падне на то и дозволи то“.

“Поново ћу вратити тај рачун“, обећала је. “Поново ћу га увести на следећој седници парламента у јануару, јер људи заслужују да знају шта је у њиховој храни и да онда донесу информисану одлуку да ли да је једу.“

Људи би, наставила је, требало да “читају етикету“. “„Само узми конзерву супе. Не можете ни да изговорите половину тих састојака“, рекла је.“Стављају све више хемикалија у све што једемо. Што смо болеснији, то више новца зарађује Big Pharma, па желе да Американци буду дебели, болесни и скоро мртви како би могли доћи са леком или лечењем“.

Прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!