Природа и здравље

Лекари убијају више људи него рак

Један од водећих узрока смрти у Америци данас су лекари, тачније западна медицина, закључује се у новом извештају. Чак и након што се узму у обзир смртни случајеви везани за вакцину и други фактори, лекари сваке године убију више људи него рак и срчана обољења, други водећи узроци смрти о којима стално слушамо у корпоративним медијима.

Већ постоје многе кампање за подизање свести о раку и срчаним болестима, али шта је са западном медицином? Да ли је време да ми људи почнемо да носимо мале наруквице у боји и да организујемо маршеве и посебне дане прославе како бисмо јавност упознали са пољима убијања познатим као амерички здравствени систем?

Државна здравствена заштита каква тренутно постоји постала је брига о смрти. др. Вернон Колман је рекао да више људи сада умире у овом здравственом систему него што се спасава – овако су се лоше ствари погоршале док смо се удаљавали од природе и на Big Pharma.

„Здравствена заштита се мења феноменалном брзином“, упозорио је др Колеман.

„Владе затварају мале болнице и одељења за хитне случајеве и концентришу услуге у све веће болнице. (Ово се ради да би се задовољила ЕУ чије бирократе верују да је велико лепо, а веће још боље). Пацијентима којима је потребан лекар опште праксе се каже да телефонирају за савет уместо да посете ординацију. (Изговор за ово је да ће спасити планету смањењем употребе бензина). Пацијентима повређеним у несрећама се каже да унапред позову и добију дозволу ако мисле да их треба видети у хитној помоћи. Све ово може звучати бизарно. Али то је истина.“

Модерна медицина је само новац, а не лечење 

Постојало је време када је област медицине била усмерена на помагање људима да оздраве. Данас је то постао профит у потрази за профитом који користи фармацеутској индустрији и великим корпорацијама на рачун неге пацијената и самог здравља.

Чак и у здравственим системима које наводно води приватни сектор, попут оног у Сједињеним Државама, контрола Big Pharma над начином на који се приступа болестима и шта се преписује створила је систем у којем је смрт сада чешћа од живота.

„Велики проблеми се игноришу и потискују, а они који их покрећу бивају одбачени као лудаци, јеретици или фанатици“, рекао је др Колеман о томе шта се дешава свакоме ко доводи у питање здравствени систем у његовом тренутном изопаченом облику.

„Свако ко се усуди да шири истину или поставља питања биће подвргнут кампањама клеветања. Наша слобода и слобода говора су угушени међустраначким консензусом и послушним медијима. Политичари и коментатори концентришу своје напоре на уска, специфична питања. Велика питања, важна питања се никада не постављају. И зато, што није изненађујуће, одговора нема“.

Иако свакако постоје неки елементи савремене медицине који и даље функционишу, највише захваљујући неколицини „одметнутих“ лекара који настављају да се храбро и савесно боре против система, све више га поткопавају посебни интереси који се више баве новцем него лечењем.

У Великој Британији где живи др Колеман, Национална здравствена служба (NHS), здравствени систем британске владе, више не постоји да би помогао пацијентима, већ радије да би се сачувао кроз корупцију и злоупотребу ресурса и приоритета.

„NHS воде некомпетентни људи који никада не доводе у питање своју компетенцију и стога не препознају њихове недостатке“, написао је он. „Дискусије о здравственој заштити никада не дотичу стварна питања.“

Аутор: Саша Ф.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!