Србија и србске земље

Крађа од незапослених

Нешто после 12 х, подигла сам новчану помоћ за незапослене у противизносу од 60 еур на шалтеру поште у Суботици, филијале на адреси Парк Рајхл Ференца 17.

Исплаћен ми је износ од 7.000,00 динара,

Вероватно је Исти износ исплаћен и петорици мушкараца пре мене, док сам чекала у реду око 10так минута. При исплати бланко потписујете извештај о исплати који након ваше овере радница на шалтеру задржава. Износ који добијате нигде не видите. Примаоцу се не издаје никакав документ о исплати, а исплаћује му се износ мањи за око 160 динара од противвредности од 60 евра.

На моје питање да ли добијамо неки документ о износу који подижемо, јер ми није исплаћен целокупан износ, радница поште се јетко насмејала уз коментар „коме да се правдате? Вучићу који Вам је дао новац“ и након тога узвикнула „Даље“.

Без улажења у то, да ли радница на шалтеру поште присваја око 160 динара од исплате новчане помоћи по незапосленом, по нечијем налогу или самоиницијативно, она то ради ПРОТИВПРАВНО.

И није Вучић дао мени ништа, него држава у којој он тренутно представља Власт.
Много би ми било драже да ме та иста држава у којој је Вучић на власти, није осудила два пута за кривична дела која нисам учинила, те да ми је омогућила да надокнадим причињену штету од бившег послодавца ПНЕУТЕЦХ ДОО из Врбаса и радим посао у складу са стеченим звањем и знањем, уместо што ми је исплатила помоћ за незапослене и добрим делом својим поступањем била узрок погоршања мог здравственог стања.

Овако, та држава омогућава законском заступнику и власнику ПНЕУТЕЦХ ДОО, Милошу Лучићу да прети у сред суда током поступка, даје лажне исказе, врши утају пореза, злоупотребу права, наносећи и даље штету, без икаквих санкција.

Али у држави где је нормално да Вас правосудни и органи тужилаштва осуде за кривична дела која нисте учинили, да судије не говоре истину, већ се користе неистинама и лажима (судије Вишег суда у Сомбору Марина Будановић у поступку П 35/20, Мирјана Вигњевић у П1 137/17, П1 295/18, П 634/20, П 33/20, судија Божидар Секулић у поступку П 61/18, Судија Добрила Мрдак у П1 8/17, суда у Врбасу: Јелена Ковачевић, Снежана Поповић, Хромиш Данијел, Лучић Дара), ваљда је нормално да свако ко процени да може и покушао да приграби себи део колача ако сматра да је у прилици.

И на крају сасвим непотребно питање: Зар заиста никога није срамота? Зар су се вредности толико промениле, науштрб савесности, части и поштења?

Аутор: Мр Светлана Загорчић Тодоровић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!