Породица и школа

Корупција је у школе увела себичне, покварене и послушне поданике политичке мафије

Фото: geminfo.rs

У СРБИЈИ СЕ КРШИ КОНВЕНЦИЈА О ПРАВИМА ДЕТЕТА!

ПРАВДА ЗА ДЕЦУ!

СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНА ДЕЦА НЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ ЗА 5 ПРЕДМЕТА, А РАДНЕ СВЕСКЕ НЕ ДОБИЈАЈУ НИ ИЗ НАЈОБАВЕЗНИЈИХ!

ГОСПОДА ИЗ МИНИСТАРСТВА ЛАЖУ !

АКО СВО ЧЕТВОРО ДЕЦЕ НИЈЕ ДОРАСЛО ЗА ШКОЛУ СИСТЕМ ИХ НЕ ПРЕПОЗНАЈЕ И ОНИ НЕМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ!

ВЛАДА СРБИЈЕ ЛАЖЕ!

КОРУПЦИЈА У ШКОЛЕ ДОВОДИ ЛОШЕ ЉУДЕ , ЛОШЕ УЧИТЕЉЕ, НЕСТРУЧНЕ, СЕБИЧНЕ, ПОКВАРЕНЕ!

ЛОШИ УЧИТЕЉИ НЕ ЧУВАЈУ ДОСТОЈАНСТВО ШКОЛЕ, УЧЕНИКА И РОДИТЕЉА !

ВЛАДА СРБИЈЕ РУКОВОДИ КОРУПЦИЈОМ У ОБРАЗОВНОМ СИСТЕМУ ! НАПРАВИЛИ СУ ЗАКОНЕ ЗА КОРУПЦИЈУ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ!

ЦЕНУ СРАМНЕ КОРУПЦИЈЕ ПЛАЋАЈУ ДЕЦА !

ПРАВДА ЗА ДЕЦУ!

НИЈЕ ТО ЕМПАТИЈА, ВАЖНА ГОСПОДО . У ПИТАЊУ СУ САВЕСТ И ОДГОВОРНОСТ !

 

ОСТАВКА АНЕ БРНАБИЋ И ДАРИЈЕ КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ЗБОГ КРШЕЊА КОНВЕНЦИЈЕ О ПРАВИМА ДЕТЕТА!

СРБИЈИ ТРЕБАЈУ ОДГОВОРНИ И САВЕСНИ ЉУДИ!

Ово је садржај плаката на ком треба да буде и ознака Радио ДИР, ако сматрате да треба прихватити садржај, о чему ћемо се договорити на састанку редакције.

А ово треба да буде пратећи текст . Протест бих насловила  са : О, УЧИТЕЉУ, ДА ЛИ МЕ МАКАР ТИ ПРЕПОЗНАЈЕШ ?

О, УЧИТЕЉУ, ДА ЛИ МЕ МАКАР ТИ ПРЕПОЗНАЈЕШ?

Није у питању недостатак емпатије у образовном систему, господо функционери .Вама је емпатија недостижна.

У питању су САВЕСТ и ОДГОВОРНОСТ!

Стравични догађај који је везао црни флор на српски образовни систем суочио нас је по ко зна који пут са истином да тај систем у Србији одавно не функционише како треба.

Применом два, само наизглед контрадикторна закона, закона о забрани запошљавања у јавном сектору и закона који директору омогућава да на одређено прими и неписменог Перу из Пиносаве да обезписмењава децу, отворена су школска врата за најужаснију корупцијуу историји Србије, а рекла бих и шире. Производ те корупције је уплив партијашког смрада у школе, обезбеђивање радних места за себичњаке и покварењаке који кроз живот ходају заобилазним путељцима и који мисле да школе постоје да њима обезбеде удобан живот без много напора. Господа која на радно место стижу преко везе мисле да школе морају да служе интересима господе функционера. Они знају да за радно место могу да захвале искључиво господи функционерима, па ће на радном месту послушати сваки захтев те господе, без обзира на то што су ти захтеви често штетни по децу.

Корупција је у школе увела себичне, покварене и послушне поданике политичке мафије.

Сасвим је очекивано да ће такви људи безглаво следити захтеве директора који су такође производ корупције, да се неће освртати на потребе деце, да за достојанство сиромашних родитеља не дају ни пет пара.

Корупција у образовном систему довела је до тога да образовни систем Србије дозвољава кршење Конвенције о правима детета и то на много начина.

Тренутно најактуелнији проблем су уџбеници. Учитељи опијени собом и функционерима који су их навукли у школе бирају за своје ученике најскупље могуће уџбенике , не размишљајући колико њихово мизерно подаништво угрожава не само буџет, већ и достојанство огромног броја осиромашених родитеља . Како се осећа родитељ који не може свом малишану да купи књиге за школу, господи учитељима није важно . То подразумева да им није важно ни како се осећају сиромашна деца.

Неће таквим учитељима засметати што је деци из породица са троје и више деце ускраћено право на бесплатне уџбенике ако им сва деца нису дорасла за школу, што такву децу систем не препознаје . Неће им сметати што социјално угрожена деца не добијају радне свеске , а ни уџбенике за 5 предмета што господа из владе забораве да кажу кад се хвалишу својим тиграстим успесима. Неће их бити брига што се у Србији бацају тоне уџбеника да би битанге зарађивале баснословне суме. Неће им сметати грч родитеља који се суочавају са језивим, недопустивим, срамним ценама основне , незобилазне дечје потребе – УЏБЕНИКА ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ!

Ни то што деца имају превише часова им не смета. Кога брига за кичму првака који седи на дрвеној столици много дуже него што је здраво . Тај вишак часова њима обезбеђује радна места, а школа у њиховом мозгу не постоји ради деце, већ ради њиховог удобног живота . Кога брига за потребу деце да у школи имају културна дешавања , прилику за дружења, забаву, бесплатне спортске активности , све што је бесплатно тој господи је незамисливо непријатно. Обратићемо пажњу на два најбоља ученика у одељењу јер нам они обезбеђују статус добрих наставника, насрнућемо на најгорег да бисмо показали како смо посвећени борби против насиља и насилника ђака, а оних остали 27 у разреду ћемо да занемаримо. Они су научили да треба да ћуте .

А онда се клупко негативних одлука и последица таквих одлука увећава све брже, до експлозије револта, огорчености, до ужасавајућих последица . Полтронски октопод је надрастао потребе деце и родитеља и школе не служе деци него себичним полтронима .

ПРАВДА ЗА ДЕЦУ!

ОСТАВКА НАЈОДГОВОРНИЈИХ ЗА КРШЕЊЕ КОНВЕНЦИЈЕ О ПРАВИМА ДЕТЕТА : АНЕ БРНАБИЋ И ДАРИЈЕ КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ !

Аутор: Даница Петровић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!